Gość Napisano 18 Maja 2024 (edytowane) 18.05 - Aktualizacja mija 22 dzień dziewczyn (Automatów) od wyjścia z ziemi. Zapodałem dziewczyną wczoraj Herbatki PK Światło 24/0 Temp. 26 Wilgotność 55-70% Jack Herer - Bardzo mi się podoba jak teraz Jacek rośnie. LSD 25 - Jedna idzie jak szalona w górę druga jest bardzo nabita i chyba przez to trochę opóźniona. Blue Dream - Obydwie wydają mi się bardzo nabite ale też ładnie rosną. NoName - Ewidentnie widać u nich stop po utracie dużej ilości liści, już je zostawię w spokoju. Gelato 09.05 - pokazała łeb, 9 dzień podniosłem sadzonkę trochę wyżej bo zauważyłem że brakuje jej światła. Edytowane 18 Maja 2024 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja 2024 Witajcie kochani moje kochane suczki idą jak na drożdżach oby tak dalej ale zaczynam mieć problemy z temperaturą lampa świeci dopiero na 50% jest ponad metr nad roślinami i temperatura osiąga już 28/29 stopni robi się im zbyt gorąco okno jest ciągle otwarte ale to nie pomaga, jedynie otworzenie drzwi normuje temperaturę do 26 ale w dzień wolałbym aby to było zamknięte. Jak sobie z tym radzicie? Druga sprawa jak wyciągnąć roślinki go góry jeszcze? nie wyciągają się skurczybyki do lampy a chciałbym aby się wyciągały bo LSD poszła fajnie do góry i widzę w tym duże + inne liście dostają więcej światło przez co cała roślina idzie jak szalona. @PrepersJak na razie ustawienia światła 24/0 zauważalny + rośliny są bardziej rozwinięte niż te które oglądam w fotorelacjach. Foteczka tak o dla oczka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,819 Napisano 19 Maja 2024 Klimatyzacja by się sprawdziła.mieszajacymi też trochę zabijesz temperaturę. Proponuje wyrównać wysokość roślin. Można podstawić coś pod doniczki na przykład 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja 2024 Jakaś mała sprawdzona Klima? Taka żeby nie pochłaniała prądu tyle co lampa haha. Pomieszczenie 1,5x1,5 doradźcie coś pod to pomieszczenie żebym na następne grow nie zmieniał na coś silniejszego. Mieszaki chodzą już dwa jeden na rośliny drugi jest przy oknie bez mieszaków temperatura rośnie strasznie. Myślałem o wyciągu żeby w oknie zamontować ale ktoś się tym zainteresuje jak okno zacznie wyglądać jak wentylacja a nie jak okno haha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,665 Napisano 19 Maja 2024 @Tatito mocny wyciag, mocne mieszaki, pobieranie powietrza z zimniejszego miejsca np. Z dworu. To takie najprostsze I najtansze. Jak to nie pomoze to klima. Zadna porzadna klima nie pobierze mniej niz 1kV/h. To swiecenie 24h tez na pewno nie pomaga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Maja 2024 24.05 - Aktualizacja mija 28 dzień dziewczyn (Automatów) od wyjścia z ziemi. Dziewczyny dostały dziś wody samej wody po 1L na łeb zmieniłem z 3 dni na 2 dni strasznie szybko piją i robią to coraz szybciej. Wiem dowaliłem z nawozami popaliłem je trochę ale szybko dochodzą do siebie. Przepraszam ale kończę szczegółowe zdjęcia. Wyciągniecie roślin jest dla mnie już problematyczne i bardzo czasochłonne dlatego będę wstawiał zdjęcia ogólne w razie w odpowiem na pytania odmian. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,794 Napisano 24 Maja 2024 @Tatito azotu to im nie zalowales😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Maja 2024 1 minutę temu, moonka napisał: @Tatito azotu to im nie zalowales😅 w tym tygodniu im niczego nie żałowałem hahaha co mam powiedzieć błędy początkującego eksperymentującego na nawozach i skutki upalania się i grzebania przy dziewczynach ^^ i chyba będę miał mały problem bo za miesiąc będę musiał je przenieść na inne mieszkanie mam nadzieje ze im nic nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,665 Napisano 25 Maja 2024 @Tatito w zeszlym sezonie widzialem goscia co wozil 100 sztuk 2metrowych plantow busem ze spota do domu 😅to i ty dasz rade z przeprowadzka 😅 azotu juz im nie dawaj laduj teraz PK 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,794 Napisano 25 Maja 2024 @Boczelli ja wozilem okolo 30cm rosliny na rowerze w koszu przed kierownica😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Maja 2024 Dzień Dobry powiedzcie mi proszę kiedy mogę zacząć usuwać liście, dużo ich strasznie już 😅 i które liście można usuwać a których lepiej nie, fajnie gdybym zobaczył zdjęcia z waszych relacji przycinania liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,665 Napisano 26 Maja 2024 (edytowane) @Tatito w 2-3tyg kwitnienia zrob porzadnego fryzjera i pozniej juz nie. Wycinasz te liscie wiatrakowe ktore zaslaniaja szczyty lub przeszkadzaja. Ja ostatnio robilem eksperyment i wycinalem wszystko oprocz 3 gornych węzłów i porosly ladne maczugi 😎 Edytowane 26 Maja 2024 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,819 Napisano 26 Maja 2024 (edytowane) Ja usuwam liście na przemian na węzłach. Edytowane 26 Maja 2024 przez WymiataczMega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Maja 2024 (edytowane) 29.05 - Aktualizacja mija 33 dzień dziewczyn (Automatów) od wyjścia z ziemi. Dziewczyny dostały dziś wody samej wody po 1L na łeb. Temperatura 25 stopni, wilgotność 45-55%, światło 24/0 Nie jestem zadowolony z tego co widzę bardzo mało kwiatów wychodzą moje błędy. Te NoName jak stanęły po cieciach to teraz nie chcą się zatrzymać Edytowane 29 Maja 2024 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Maja 2024 (edytowane) 31.05 - Aktualizacja mija 35 dzień dziewczyn (Automatów) od wyjścia z ziemi. Suczki dostają już codziennie po litrze wody + PK 5-7 w ilości 3ML/1L + Top Max 3ML/1L Jack Herer przechodzi moje oczekiwania dawałem mu najmniejsze szanse a wygląda pokaźnie reszta taka sobie napiszcie co myślicie o nich co byście zmienili co im byście dojebali do pieca 😄 NoName idą jak szalone będą miały już około półtora miesiąca. Automaty osiągają już 70 do 100 CM. Temperatura 25 stopni wilgotność 55% i ten stan będę już próbował utrzymać do końca Podkręciłem im światełko na 75% 340wat przyjmują na chwile obecną widzę przypalenia ale przyzwyczai się. Moje wyciągnięte doświadczenie na dziś: - Stosować od razu donicę docelową dla automatów zdecydowanie szybciej idą i lepiej niż te które były przesadzane. - Światło 24/0 wydaje mi się na duży + chociaż porównanie będzie dopiero na następny grow posadzę to samo z innymi ustawieniami. - Nie bać lać się nawozów nawet końskich dawek raz na 2 tyg. wale im 3x dawkę - Nie stosować nawozów do 3 tygodnia używając tabsów z biotabs sam ukorzeczniacz wystarcza, niektórym zapodałem co nieco i miały stop. - Nie trzeba ich golić ładnie same podczas kwitnienia się krzaczą na boki tego samego nie mogę powiedzieć o sezonach one wręcz muszą być przycinane. - Nie pizgdać im mocnym światłem na początku bo się karły robią Nowe foteczki laseczek dziś sprzątałem to trochę je wyciągnąłem z magazynu BLUE DREAM LSD 25 JACK HERER NONAME Edytowane 31 Maja 2024 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca 2024 08.06 - Aktualizacja mija 43 dzień dziewczyn (Automatów) od wyjścia z ziemi. Dziś pierwszy i ostatni fryzjer na automatach. Przed i Po Kilka fotek suczek, LSD 25 idzie grubo i grubo je bardzo grubo. Świece im aktualnie 250w nie czuje potrzeby aby dać im więcej. Światło 24/0, podlewane codziennie litrem wody Wilgotność 45-50% tem. 26 stopni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,484 Napisano 8 Czerwca 2024 Nie qmam czemu nazywacie rośliny tak samo jak samicę psa domowego... 🙄 Tzn chyba qmam i "słabe" to jest wg mnie... ale nie o tym miałam pisać. Bardzo ładnie Ci one tam rosną, oby tak dalej. 👍🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca 2024 10 minut temu, Lady Green napisał: Nie qmam czemu nazywacie rośliny tak samo jak samicę psa domowego... 🙄 Tzn chyba qmam i "słabe" to jest wg mnie... ale nie o tym miałam pisać. Bardzo ładnie Ci one tam rosną, oby tak dalej. 👍🏻 Kurde wybacz tak jakoś od początku do nich mówię, np. gdy ładnie idą to suczki a np. gdy stoją w miejscu to szmaty ^^ a gdy jestem w pracy to piszę do żony wyślij mi zdjęcia niuni bo się stęskniłem ^^ Trochę się martwię bo poza LSD nic tak ładnie nie puchnie a dziś wjechał taki ostry fryzjer wszystko co duże co przeszkadzało wywaliłem, liczę że ich nie zabiłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,819 Napisano 8 Czerwca 2024 Topy małe(popcorn) wycięte? Czy tylko liście? Rośliny o przewadze indyjki szybciej zbudują tłuste topy. Natomiast sativy zbierają się wolniej 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Czerwca 2024 5 godzin temu, WymiataczMega napisał: Topy małe(popcorn) wycięte? Czy tylko liście? Rośliny o przewadze indyjki szybciej zbudują tłuste topy. Natomiast sativy zbierają się wolniej 👊 Serce mnie bolało ale trochę tych dolnych usunąłem 😞 mam nadzieję że spowoduje to spuchnięcie tych wyżej. Tak sobie tłumaczę że każda odmiana dochodzi i rośnie inaczej ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach