Boczelli 3,260 Napisano 31 Maja (edytowane) @Joker to susz w boxie co za problem https://youtube.com/@basementganja?si=lIRero_lVk6NrKpd Gosc trzyma w jednym boxie automaty w roznym wieku i do tego suszy przy suficie. Zaczerpnąłem wiedzy z roznych zrodel i ciemnia podczas suszenia jest na plus, ale nie az na tyle zeby rezygnowac z kontynuacji uprawy Edytowane 31 Maja przez Boczelli 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 31 Maja 16 minut temu, Prepers napisał: @Joker Herbdryer możesz kupić, da się tym suszyć W tym tojuż jako suszarce do grzybów czy owoców ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Maja (edytowane) @Leniwiec W suszarce do ziół, z filtrem węglowym, jak już pisałem suszylem w tym 3 albo 4 rośliny Tylko suszysz szybciej, i sposobem. Najpierw suszysz +/- 4/5 dni, ale wentylator chodzi pierwsze 24h non stop, potem warto jest go wyłączać co jakiś czas żeby się nie przesuszyly, suszysz nie do sucha, a do momentu aż idzie wiadro spuścić, wrzucasz do słoja, lub jak w moim przypadku do curringowego wora, i nie zamykasz mieszasz co jakiś czas, i testujesz z lufy, albo z wiadra, jak jest ok, zakrecasz słoik, i zaczynasz curring Nie jest to najlepsza metoda suszenia, ale jak niemasz miejsca żeby suszyć polecam, a różnice ledwo zauważalne jak to dobrze zrobisz @Boczelli połóż topy przy oknie na słońcu, a zobaczysz co potrafi zrobić światło z dobrym jaraniem, zrobi się nie-kopek I zniknie smak Edytowane 31 Maja przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 31 Maja @Prepers No to mnie zaciekawiło skoro taka opinia. I co filtr na tyle daje radę że nie śmierdzi w koło faktycznie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Maja @Leniwiec Nie licz na całkowity brak smrodu w chacie, ale znacznie go ogranicza, możesz dookoła owinąć kocem żeby z dołu zaciągał, a z góry wydmuchiwal gdzie jest filtr, zawieszasz w rogu pokoju, stawiasz wentylator skierowany na okno (w żadnym wypadku na suszarkę), i ja nie chciałem żeby śmierdziało ze względu na dzieci, i też chciałem sobie topki obracać żeby nie były płaskie, był zapach ale nie intensywny, i raczej sąsiad jak to dobrze rozplanujesz nic czuć nie będzie @Leniwiec Pamiętaj też że nic nie zastąpi powolnego suszenia, ale jaranie suszone Herbdryerem jak to sobie dobrze ogarniesz, i masz saszetki utrzymające stała wilgoć w słoju, ciężko ci będzie odnaleźć różnice w suszeniu, prawie nie zauważalnie traci na mocy, i smaku. Dla ciebie to spoko opcja jakbyś chciał miec różne odmiany, co w innym czasie dochodza, i jak będę musiał to napewno ponownie użyje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,241 Napisano 31 Maja Ja mam tę suszarkę to wkładam ją do boxa . Z filtru i wiatraczka nie korzystam przy suszeniu. Lepiej kupić samą suszarkę do ziół. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Maja @WymiataczMega Jasne, ale ziomek chce żeby nie jebalo, a jak opanujesz dobrze herbdryera to go polecam, a tak propo korzystałeś w sposób jaki ci opisałem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,241 Napisano 31 Maja @Prepers Nie używałem filtra i wentylatora co był w zestawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Maja @WymiataczMega To czego mówisz że lepsze suszarki do ziół :)? mówiłem ci ziomek spróbuj ten sposób, a w ziomka przypadku ma nie śmierdzieć, i da się to +/- zrobić, ale tylko z tym kocem, widziałeś jakość wykonania, i jak ten kondon szczelny jest 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,341 Napisano 1 Czerwca @Boczelli tez w ostatnim czasie spotkalem sie z wieloma osobami, ktore suszyly w boxie powyzej lampy. Niby powinno sie suszyc w chlodnym i ciemnym ale skoro tyle osob suszy w uruchomionym boxie to moze nie jest to wcale taki zly sposob🤔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Czerwca (edytowane) Dzień (8 tydzień) Salam Aleykoum Na roślince pojawiło się trochę trichomów, więc chyba dobrze. Jak mamy tu jakiegoś eksperta który mógłby się wypowiedzieć ile czasu mniej więcej do kosy? Bo nie jestem pewien ile czasu mogę jeszcze lać nawozy. Na stronce podają, że od wykiełkowania do zbiorów potrzeba 8-9 tygodni. Ale tak patrzę to wydaje mi się, że jej to jeszcze z 3 tygodnie chyba co najmniej są potrzebne. Sory za jakość makro. Postaram się na nast. raz ogarnąć jakiś mikroskop. Edytowane 19 Czerwca przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,087 Napisano 20 Czerwca @Joker głodna jest. I też myśle ze jeszcze kilka tyg potrzebuje. Ile obstawiasz że zbierzesz z tego krzaczka? Serio tylko jednego tam trzymasz? Czy koleżanki też ma ale wyciągasz je na potrzeby zdjęcia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,260 Napisano 20 Czerwca @Joker jak wyzej ☝️ Mozesz tam juz wstawic kilka kolejnych sadzonek, szkoda swiecic na tylko jedna mala roślinę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach