Adi_ejol 470 Napisano 1 Lipca Jo nakarmione i mam nadzieje, że im wystarczy a zwłaszcza tej na pierwszym planie bo ona dostała ostatnio i tabsa, i teraz herbatkę. I nie żebym im żałował ale litrami dziennie im też lać nie mogę, trochę umiaru kurwa Trochę liście zaczęły jaśnieć ale już kilka dni temu wjechal tabs i jak na moje to najnowsze się uspokoiły 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 3 Lipca Jakby dalej Głodna, to kwestia długiego czasu uwalniania nawozów bio czy jak? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,321 Napisano 3 Lipca (edytowane) @Adi_ejol może tak być albo za mało jej dajesz 😉 Bez lampy też taka jasna? Edytowane 3 Lipca przez WymiataczMega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 3 Lipca @WymiataczMega ty no ona to dostała teraz dość porcję bo mi się pojebalo i dostała dwa litry herbatki a kilka dni wcześniej tabsa Ja już pisalem, mi tam nie szkoda szamy dla niej tylko no nie mogę w nią ciągle wlewać bo przeleje xD Następne podlewanie będzie pk5-8 a potem mogę zwiększyć dawkę herbatki, chyba że jakoś inaczej powinienem to ugryźć @WymiataczMega bez lampy to nie zaglądam Ale zaraz ci zrobię zdjęcie porównawcze do pozostałych które nie wykazują żadnych problemów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 3 Lipca A może ona lekko przelana? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,321 Napisano 3 Lipca Chodziło mi że pod naturalnym światłem na nią zerknąć 😅. Nie podczas nocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 3 Lipca @Adi_ejol bio potrze uje troche czasu zeby zaczac dzialac. Ja przy niedoborach azotu walilem im konskie dawki co podlanie czyli co 2 dni przez okolo 2 tygodnie. Dopiero po tym czasie sie ogarnely i nabraly kolorow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 3 Lipca @WymiataczMega wiem ogarnąłem to w między czasie ale już jestem poza zasięgiem xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 3 Lipca (edytowane) Nie no panowie jak na moje oko to ta jedna jest chyba przelana, co myślicie? Ja się fest zajebalem w akcji bo chciałem im wlać po 1,5L herbatki i myślałem, że dzbanek ma 0,5 a miał 1L xD Edytowane 3 Lipca przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 3 Lipca @Adi_ejol głodna jest na pewno, a czy przelana to nie wiem co Ty jej tam robiles xD sprawdz donice czy ciezka itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 3 Lipca @Boczelli no ciężka xD No ale co ja jej mam jeszcze dać, był tabs, była herbatka i to srogo xD następne podlewanie pk5-8 (tylko niech przeschnie) Bo kurwa za dużo wlałem przez swoj niski iloraz inteligencji xD jak nabrałem dzbana i coś za dużo mi ubyło z wiaderka (bo kurwa dzbanek miał litr pojemności a nie pół) to zamiast się zorientować to wlałem jej jeszcze jeden cały dzbanek żeby jej dać najwięcej bo była najbardziej głodna xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 3 Lipca @Adi_ejol skoro wypiła beż problemu to jest ok. Mozesz jej dodawać orgatrexu do podlewania bo potrzebuje azotu. Tego calmagu tez nie przestawaj dawac co kilka podlan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 3 Lipca @Boczelli no tak wyglądała wczoraj, a dziś fest się te liście zjebaly i opadły więc chyba trochę przesadziłem z ilością wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 4 Lipca @Boczelli a miałoby to sens żebym podlewał mniejszymi ilościami wody z większą dawką nawozów żeby podlewać częściej i szybciej nadrobić te niedobory? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 4 Lipca W dniu 30/06/2024 o 18:49, Adi_ejol napisał: @GrowIndoor15 @Boczelli Herbatka się właśnie napowietrza, jutro będzie gotowa. Teraz lać na zmianę wodę z pk5-8 i herbatkę tak? Nie nadążam ;twój zestaw to "Ziemia i nawozy: Biobizz light mix + Zestaw BioTabs + Herbatka PK + Silicium Flash + Boom Boom Spray" a teraz zasilasz Pk 5-8 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 4 Lipca (edytowane) @Adi_ejol ma to jakiś sens, ale pamiętaj też że nawozy organiczne potrzebuja kilku dni zeby roslina je przyswoiła. Te stare duze liscie juz raczej sie nie poprawia. Obserwuj te mlodsze i kondycję calej rosliny i wtedy podejmuj dzialania. Ogólnie to mogles im dać po pół albo nawet po całym tabsie na indukcji, ale nikt ci nie powiedział. Jeżeli masz zamiar uzyc tej ziemi jeszcze raz w kolejnym grow to mozesz jeszcze to zrobić . Ewentualnie podlać znow bakteriami tak jak piszą w instrukcji biotabsa, ale ja bym wtedy dal im nie 5ml orgatrexu tylko 10. Edytowane 4 Lipca przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 4 Lipca (edytowane) @Gonzo pk5-8 był częścią zestawu biotabs https://dirks-growshop.de/biotabs-starterpack-perfect-plant-pack?gs=de&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwkJm0BhBxEiwAwT1AXG38sV97DC7ZOl2wOg-_IEnoaQAbuI4Uk0HBMevrr_z8XjMmWxWRdBoCP14QAvD_BwE @Boczelli po pracy sobie to wszystko przekminie bo im więcej odpowiedzi tym jeszcze więcej pytań Edytowane 4 Lipca przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lipca @Adi_ejol to ja wtrące Ci swoje 3 grosze i bardziej namieszam. Molibden. Przenawożenie połączone z przelaniem. Lub jedno z dwóch, kłopoty z pH jeszcze wchodzą w grę ale na razie pokazują się niemobilne, przy złym pH też byłyby problemy z mobilnymi pierwiastkami, a dokładniej ich przyswajaniem. Obejrzałem 2 ostatnie strony, nie wiem co działo się wcześniej z podawaniem żarcia,więc ręki nie dam uciąć. Ale 3 grosze wtrącam. Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 4 Lipca @Grzechoczący Grzechotnik no mówią, że organic dont panic, ale ta jedna dostała trochę żarcia w krótkim czasie, może przesadziłem - nie wiem, co do przelania to jestem przekonany że się wydarzyło ale moje doświadczenie jest zerowe więc można być tak samo pewnym, że się mylę Co do pH no to nie jest sprawdzane ale miało być regulowane przez te bakterie No ale teraz to jest majdan niezły bo dostałem sprzeczne informacje xD może urządzicie debatę na ten temat bo już nie wiem czy karmić, czy czekać, czy co haha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lipca @Adi_ejol na debatę za późno, tabs wjechał. Teraz obserwować jedynie. Pistle ( słupki ) na tym etapie jak brązowieją to na pewno nie jest naturalne a są problemy z solami w medium @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach