Adi_ejol 398 Napisano 3 Czerwca Aktualizacja: Bambus zaaplikowany, lekki fryzjer rośliny nr1 (wizualnie ta średnia a wiekowo najstarsza - prawy górny róg namiotu), roślina nr2 żadnych ingerencji. Podlewka po ok. litrze wody z 5ml olejku neem i oprysk również z olejkiem. W związku z plechą zostały podjęte następujące kroki: -zdjąłem górną warstwę ziemi aby zobaczyć jak głęboko sięgała pleśń - nie głęboko, uzupełniłem nową ziemią -podkręciłem wyciąg -ustawiłem lepiej mieszaka -lampa na 50% Poza tym wszystko hula, powoli zbliżam się do flo ale chce wycelować w złoty środek żeby najmłodsza zdążyła się fajnie rozwinąć a pozostałe żeby nie wyszły z namiotu xd Miłego wieczoru 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 4 Czerwca @Adi_ejol po zalanou olejkiem zadbaj aby ziemia miala dostep do powietrza. Najlepiej skieruj jakis wentylator tak aby dmuchal na ziemie. Ja o tym "zapomnialem" i mialem pol doniczki plesni... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca Bardziej obszerną aktualizację zrobię wieczorem, bo mam kilka liści które odbiegają od normy i chcialem zapytać o wasze zdanie. Zaraz 12/12 pewnie będzie grane 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol po przełączeniu mały namiot dla dziewczyn będzie 😉👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca @WymiataczMega coś trzeba będzie kombinować, jakieś rady? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol jest dobrze 👍 będziemy myśleć jak przyłączysz 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 6 Czerwca (edytowane) @Adi_ejol ładnie szybko rosna. Nie ma na co czekac, trzeba przelaczac. Edytowane 6 Czerwca przez Boczelli 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca @Boczelli @WymiataczMega To co dziś przełączać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol no na pewno w ciagu kilku dni max. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca I jak przełączę to pilnować żeby szczyty były jednej wysokości? Przy tej najmniejszej roślinie mogę je sobie elegancko naciągać jakims np sznurkiem w stronę doniczki żeby uformować taki okrąg z nich? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 6 Czerwca Dokładnie. Ostrożnie żeby nie połamać 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca @Boczelli takie coś A nawożenie jak na kwitnieniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol tak mozesz lekko naciagac, ale teraz juz duzo delikatniej bez stresu. No jak dzis przelaczysz to mozesz za jakies 2 tyg podac pierwsza herbatke. No i nie zapomnij o bakteriach w 5 tyg jak w instrukcji W pozniejszym etapie ja ostatnio jechalem schematem Herbatka-sama woda-bio pk-sama woda-herbatka itd Teraz bede robil troche inaczej bo mnie czesto nie bedzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca @Boczelli no po prostu nakierowywać te szczyty sensownie? Żeby jakoś nie nachodzily na siebie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol tak, na spokojnie. Jak podrosna to bedziesz widzial @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca @Boczelli To one będą miały noc o 00:30, mógłbym im skrócić z pół godziny żeby się wyspać, i przestawić żeby się światło włączyło np koło 8 rano? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol nie czaje. Maja miec 12h nocy i 12 dnia. O ktorej to zrobisz to obojetne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca No w sensie dziś im włączę noc wcześniej, a jutro dzień później i będzie 12/12 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 6 Czerwca Czy powinienem na to jakoś konkretnie reagować? To najmłodsza roślina @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 6 Czerwca @Adi_ejol nie bardzo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach