Grzechoczący Grzechotnik 1,977 Napisano 24 Maja 9 godzin temu, Pancio98 napisał: Co masz na myśli pisząc o między węzłach ? Że odległości pomiędzy nimi są zbyt krótkie, szczególnie w wyższej partii rośliny. 9 godzin temu, Pancio98 napisał: Według Ciebie główną przyczyną karłowatości mogła być lampa ? Dokładnie jej odległość i ustawiona moc. Do tego dojdzie prawdopodobnie źle rozwinięta bryła korzeniowa, przez za małe donice,może też źle podlewasz. Pierwsze koty za płoty, weź sezon nie automat i się baw i ucz na kolejny raz. Pozdro 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 24 Maja 3 godziny temu, Grzechoczący Grzechotnik napisał: Że odległości pomiędzy nimi są zbyt krótkie, szczególnie w wyższej partii rośliny. Dokładnie jej odległość i ustawiona moc. Do tego dojdzie prawdopodobnie źle rozwinięta bryła korzeniowa, przez za małe donice,może też źle podlewasz. Pierwsze koty za płoty, weź sezon nie automat i się baw i ucz na kolejny raz. Pozdro Ja moje pierwsze przez PH zabiłem ;d Ale tu jak chłop po 20-30 cm nad szczytami trzymał to wiadomo co poszło nie tak + chyba za mało wody co na swoim pierwszym grow też zjebałem bo bałem się ich podlewać xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pancio98 1 Napisano 25 Maja Siema od ostatniego wpisu dużo się nie zmieniło ponieważ już za pózno na radykalne zmiany (zjebałem) na początku 😞 .Kupiłem urządzenie do mierzenia ph wody jak doradził @Kupa kupalski dzieki 😄 ph 7.70 więc lipa będę musiał zakupić coś do zbicia ph. Doszedł mi również Topmax od biobizz tylko teraz nie wiem jak to dawkować, ponieważ każda roślina jest słabiej lub mocniej rozwinięta w dodatku niebyło żadnej ulotki z dawkowaniem. Poszukałem na necie i bodajże idzie 1ml topmaxa na 1l wody pózniej 4 ml na 1l. Jak byście to dawkowali ? Mam również pytanie co do liści wiatrakowych ponieważ w jednej pannie zasłaniają niektóre szczyty (jest bardzo zbita na dole) co powinienem z nimi zrobić ciąć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,370 Napisano 26 Maja @Pancio98 szkoda cokolwiek ciąć bo to dodatkowy stres. Twoje rośliny już go nie potrzebują. Zacznij od 2ml na litr tego topmaxu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 28 Maja (edytowane) W dniu 25/05/2024 o 19:50, Pancio98 napisał: dzieki 😄 ph 7.70 więc lipa będę musiał zakupić coś do zbicia ph. Nie musisz niczego kupować, ph możesz zbić octem. Ewentualnie kup nawóz Bio-grow wtedy będziesz miał dwa w jednym, czyli nawóz oraz zbicie ph/ Edytowane 28 Maja przez Kupa kupalski @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pancio98 1 Napisano 30 Maja Czy to deficyt P i K ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach