Wojmax 聽聽 92 Napisano 22 Kwietnia Witam serdecznie! Nowy projekt bo na lato wypadalo by cos miec 馃檪 Pestki:聽Dutch Genetics - Zkittlez Gelato Auto;聽聽Fast Buds - Banana Purple Punch Auto;聽聽Fast Buds - Cherry Cola Auto;聽聽Fast Buds - Strawberry Pie Auto聽 Plan malo skomplikowany, wsadzam czekam 10/12tyg i sie ciesze owocami:D Mam jednak pewne watpliwosci, ze wzgledu na fakt iz jest to moja pierwsza uprawa z roslinami automatycznymi, za kazdym razem mialem fotoperiody.聽 Przez pierwszy tydzien ledy wlaczone 24/7, po pierwszym tygoniu przelaczam na 20/7 i trzymam je tak do 5/6 tygodnia okolo 50/60cm nad roslinkami, na flo znizam do 30cm i mooooze zmieniam swiatlo na 19/24. Jak na razie mam dwie sytuacje ktore musze rozwiazac: 1. Czy wsadzac do boxa o wym. 0,4*0,4*1,40cm 6 automatow czy 4, czy nie bedzie za ciasno i czy paradoksalnie jesli te 4 beda mialy wiecej miejsca, zaowocuje to wiekszym plonem (po tygodniu wybralbym 4 najsilniejsze, a reszte wyrzucil), czy myslicie ze to dobry pomysl, czy warto jednak dac szanse calej sz贸stce, bedzie troche ciasno ale dadza rade? 2. Czy wedlug was nawozy ktore posiadam/mam zamiar kupic, wystarcza i聽sa odpowiednie, czy nalezaloby wzbogadzic troche moj asortyment:聽 -Power Roots -Alga Bloom -Alga Grow/聽Sugar Royal聽 (zastanawiam sie nad zakupem jednego z nich) -PK 13-14 Wszystko od firmy plagron 聽 Ps. Za pare dni wrzuce pierwsze foty:) 聽 @Wspomnij Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Boczelli 聽聽 3,313 Napisano 22 Kwietnia @Wojmax jak dobrze to rozegrasz to z 4 szt zbierzesz tyle samo albo wiecej niz z 6 na tej powierzchni. Dokup na pewno alga grow i green sensation, a jak chcesz zwinwestowac to wez caly zestaw od plagronu. 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Wojmax 聽聽 92 Napisano 5 Czerwca Siema, postanowi艂em zmie艣ci膰 5 ro艣linek, od 1maja s膮 w ziemi, lampa jest w艂膮czona 19/24h i jest oko艂o 50cm nad szczytami, prezentuj膮 si臋 nast臋puj膮co: My艣licie 偶e ju偶 czas zacz膮膰 la膰 pk13/14 (min臋艂o 4tyg) i wogole jak my艣lcie ile jeszcze to mo偶e potrwa膰, pierwszy raz robi臋 automaty, zawsze robi艂em fotoperiody, wi臋c jest to dla mnie inna sytuacja i nie mam do艣wiadczenia, temperatura waha si臋 mi臋dzy 20/22掳 w nocy a 26/30掳 w dzie艅, wiem 偶e za du偶o w dzie艅 dlatego staram si臋 sch艂odzi膰 pomieszczenie wk艂adaj膮c do namiotu pude艂ko z lodem, przez temperatura si臋 stabilizuje na odpowiednim poziomie, plus ciemnia jest od 11 do 16, 偶eby si臋 nie nagrzewa艂y jeszcze bardziej. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Prepers 聽聽 1,406 Napisano 5 Czerwca (edytowane) @Wojmax Ja to si臋 na twoich nawozach wcale nie znam, ale w przypadku bio bizz ju偶 bym nawozi艂 automaty npk聽 Troch臋 ma艂e s膮 jak na sw贸j wiek, by艣 wsadzi艂 4 czy 3, i tak podejrzewam 偶e wysz艂a by ci ta sam膮 ilo艣膰 na tej powierzchni聽 @Boczelli o nie zauwa偶y艂em ciebie, jak zwykle w punkt 馃檪 Edytowane 5 Czerwca przez Prepers 1 1 @Wspomnij Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach