Lolamator 34 Napisano 13 Czerwca Ajaj wyciag juz mam na full wiatraki chodza. Ale dorzuce jeszcze jeden bo gdzies mam. Znacie jakies metody obnizyc Rh oprucz osuszacza nawet nie mam go gdzie wcisnac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 13 Czerwca Lampę podkręcić i podnieść do góry. Będzie cieplej i szybciej parować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Czerwca @Lolamator zmniejsz trochę moc na tej spawarce albo dźwignij lampę do góry jak masz miejsce. Wykręca je od nadmiaru światła, zaraz mocne niedobory wejdą przez to . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 268 Napisano 14 Czerwca Już zaczyna wychodzić chyba mg, jakieś fioletowe łodygi, chyba że to genetyka taka. Ale jak nie było dolomitu lub calmaga to zaraz wyjdzie. Właśnie wydaje mi się bardziej że temperatura nie taka, mieszaków nie widziałem na foto. Nie wiem gdzie stoi ten namiot, ale jak nie na hali, a w pokoju, to wystarczy że osuszacz postawisz w tym samym pomieszczeniu i spadnie wilgotność. Głupotą jest strata miejsca w namiocie na osuszacz. Jaki tam u ciebie wyciąg wisi? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,148 Napisano 15 Czerwca 13 godzin temu, Wladimir napisał: Nie wiem gdzie stoi ten namiot, ale jak nie na hali, a w pokoju, to wystarczy że osuszacz postawisz w tym samym pomieszczeniu i spadnie wilgotność. Głupotą jest strata miejsca w namiocie na osuszacz. Niby w jaki sposób? Lub o ile ta wilgotność w namiocie spadnie? U mnie tak to nie działa, w pokoju upał że serio nie ma czym oddychać a w namiocie wilgitność i tak zbyt wysoka... 🙄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 15 Czerwca @Lady Green to powodów może być kilka, za slaby osuszacz, wyciag, za słaby wlot powietrza itd. Jak wszystko jest spięte ok to mniej więcej takie samo rh i temp jaka jest w pomieszczeniu powinnas móc utrzymac w boxie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,148 Napisano 15 Czerwca @Boczelli zejdziesz tym sposobem do 40% wilgotności w boxie ustawiając 40% na osuszaczu poza boxem? Wątpię... 🤔 Mnie tmp wtedy pokonała i zrezygnowałam, ja ustawiłam chyba na 35% wilgotności, nie jest niczym przyjemnym oddychać tak suchym powietrzem, nie dało się w ogóle wejść do pokoju choćby na 5 minut zeby szybko podlać rośliny, czułam się tam jak w piekarniku. Dla mnie gra nie warta świeczki, wole powielać swoje głupoty i wpakować osuszacz do boxa. 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 15 Czerwca @Lady Green w polskich starych blokach 40%rh w mieszkaniu to norma, w NL nawet w nowych domach 60% jest ok, wiec to wszystko zalezy. Co nie zmienia faktu, ze chodzilo mi o to ze sie da, a to czy warto to inna kwestia. Ja tez trzymalem ostatnio osuszacz w boxie, ale teraz bede chyba musial go wyjac bo sie nie zmiesci 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,148 Napisano 15 Czerwca @Boczelli serio się da? Ja nadal mam wątpliwości... 😅 Nie uwierze dopóki nie zobacze ale skoro masz w planach to zrobić to może bede miała okazje się przekonać ze sie mylę. 🙂👍🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 15 Czerwca @Lady Green w planach mam wgl nie uzywac osuszacza jak wyjadę na prawie 4tyg 😅 i na wakacjach mam zamiar rzucac zaklecia zeby sie pleszka nie wdarla 😎 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,148 Napisano 15 Czerwca @Boczelli jak Ci się uda to mam nadzieje ze podzielisz się z nami tymi zaklęciami. 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 15 Czerwca @Lady Green oczywiscie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,405 Napisano 15 Czerwca Pozwolicie, ze sie wtrace bo obecnie intensywnie uzywam osuszacza🙂 pomieszczenie bez niego mialo wilgotnosc w okolicach 70-75% a wydaje mi sie, ze momentami bylo i wiecej. W boxie w tym czasie standardem bylo rowniez 70-75%. Osuszacz zbil wilgotnosc do 45% i taka mam caly czas bo wlacza sie co jakis czas i ja zbija do poziomu 45% a w boxie wilgotnosc waha sie od 40 do 50%. Wyciag dziala na 40%, maly wlot aktywny + 2x wlot pasywny. Moge wiec smialo stwierdzic, ze da sie osuszyc 45m2 poddasza z poziomu 75% do 45% i z tym idzie spadek wilgotnosci w boxie na podobnym poziomie jak w pomieszczeniu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,148 Napisano 15 Czerwca @moonka a jaką tmp tam masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,405 Napisano 15 Czerwca @Lady Green box okolice 29° a pomieszczenie 22° w porywach do 24° gdy jest slonce. W upalne dni bedzie ponad 30 ale wszystko jeszcze przedemna 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,148 Napisano 15 Czerwca @moonka to daj znać jak wtedy sytuacja będzie się przedstawiać. 👍🏻 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,405 Napisano 15 Czerwca @Lady Green mysle, ze bedzie ok gdyz osuszacz z automatu obniza temperature gdy zmniejsza wilgotnosc🙂 w sierpniu dam znac🙃 @Lady Green na chwile obecna wyglada to tak. Jak widac w pomieszczeniu jest wyzsza niz w boxie ale to ze wzgledu na duza ilosc mokrego prania. Dodam, ze taka wilgotnosc jest w boxie kilka godzin po podlaniu🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,148 Napisano 15 Czerwca 33 minuty temu, moonka napisał: osuszacz z automatu obniza temperature gdy zmniejsza wilgotnosc Twój osuszacz obniża tmp? To dlaczego mój podnosi? 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 15 Czerwca @Lady Green @moonka moj tez podnosi, nawet uzywam go jako dogrzewanie boxa 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,405 Napisano 15 Czerwca (edytowane) @Lady Green z reguly osuszone powietrze jest chlodniejsze niz pobrane wilgotne. Czuje, ze wylatujace powietrze jest chlodne gdy przyloze reke do wylotu Edytowane 15 Czerwca przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach