Gonzo 2 Napisano 23 Marca (edytowane) Witam Namiot 4x3 Chcial bym kilka szt posadzić, tylko namiot jest na ogródkach działkowych. Działka ogrodzona, dodatkowo dookoła pergola-płot 1,8m wewnątrz. Sąsiadów mam tolerancyjny, tylko problem w czasie kwitnienia. Są jakieś rosliny, które można posadzić które zniweluja zapach? Mógł bym założyć filtr węglowy, tylko chyba nie wychodzę namiotu w słoneczne dni? Czytałem o takim srodku;Biodor Control CNB. Ktoś stosował? Moze kilka automatów a na kwitnienie przenieść do boxa? Jakie macie porady? Edytowane 23 Marca przez Gonzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,336 Napisano 23 Marca (edytowane) @Gonzo jest od groma pachnacych roslin jak konwalia, irys, jaśmin, piwonia, bez, lipa, maciejka czy lawenda. Ale czy ktoras z nich zamaskuje zapach skuna to szczerze watpie. Piszac namiot chodzi Ci o szklarnie czy tunel ? Duzo zalezy w jakim miejscu stoi i od samej pogody, w bezwietrzny dzien ziolo czuc na kilkanascie metrow spokojnie. Przenoszenie automatow i zmienianie im diametralnie warunkow mija sie z celem i moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. Moim zdaniem jedyna opcja zeby całkowicie wyeliminowac zapach to uszczelnic namiot i na wylocie zalozyc wentyl i filtr weglowy czy to kupny czy własnej roboty. Druga sprawa jesli masz uprawiac w przypalowym miejscu to odpowiedz sobie na pytanie czy warto ryzykowac. Edytowane 23 Marca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 23 Marca Tak jak napisal @Boczellizapach bedzie czuc na kilkanascie/dziesiat metrow. Ja wracajac wieczorem z pracy czuje moje stojace w szklarni u siasiada 4 numery dalej😅 co innego gdy wieje wiatra wtedy zapach szybko sie roznosci i go nie czuc ale... czy warto ryzykowac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 31 Marca W dniu 23/03/2024 o 10:06, Boczelli napisał: @Gonzo Moim zdaniem jedyna opcja zeby całkowicie wyeliminowac zapach to uszczelnic namiot i na wylocie zalozyc wentyl i filtr weglowy czy to kupny czy własnej roboty. Tak już z ciekawości zapytam;idzie wychlodzic taki zamkniety tunel w pełnym słońcu? Używając cichego wentylatora @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 31 Marca @Gonzo nie ma takiej mozliwosci. 40stopni i pootwierane wszystkie okna wiec co bedzie przy szczelnie zamknietym tunelu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach