Boczelli 3,313 Napisano 3 Kwietnia @Wilq dlatego zawsze lepiej przesadzac jak rosliny maja mokro wtedy korzenie lepiej trzymaja sie kupy, a u ciebie bylo sucho na wior i stalo sie trudno moze odbije, obserwuj. Na LST za wczesnie imo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 3 Kwietnia @Boczelli Jak narazie końcówki rośliny której korzenie zostały urwane lekko uschły więc prawdopodobnie roślinka na straty, ale dam jej kilka dni, może odbije 😞 @Zielone krainy Królewską roślinę należy traktować po królewsku 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 6 Kwietnia Dobra tak jak ostatnio pisałem i martwiłem się o tą roślinkę, której urwałem korzenie to okazało się, że odbiła, lecz w dniu przesadzenia przypadkowo opryskałem ją jeszcze od góry i ją troche przypaliło 😅 , ale teraz już wraca powoli do siebie, więc wyszło, że obyło się bez aborcji. Wymieniłem również nawilżacz który był z firmy Levoit i napierdalał parą, że poziom nawilżenia ciągle był powyżej 90%, teraz mam nawilżacz z firmy Goveelife który jest zintegrowany z higrometrem tej samej firmy i automatycznie podaje nawilżenie do 70% wyłączając się kiedy osiągnie dany poziom. Ciągle jeszcze uważam z podlewaniem (nie jestem pewien ile lać wody) bo boje się, żeby czasem ich nie przelać. Tutaj widać jak ją lekko przypaliło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,319 Napisano 6 Kwietnia @Wilq myślę że przyjmą na miękko 0,3-0,5l. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 6 Kwietnia @WymiataczMega ale to dziennie tak? 😄 w zasadzie jest tak ze ile im leje tyle piją i nie widać objaw przelania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,319 Napisano 6 Kwietnia @Wilq u mnie dziewczyny piją co trzeci dzień. Musisz to wyczuć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 6 Kwietnia @WymiataczMega bo tak się zastanawiam podlewam je tak co półtora dnia ale nie leje sporo myśle ze to jest max 0.15-0.2l i jak narazie jest okej 😃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 6 Kwietnia Chyba najlepiej lac tyle zeby podlewac srednio co 3 dni bo ulatwia to zycie. Ilosc plynow musisz wyczaic sam po tym co sie dzieje gdy podlejesz 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 7 Kwietnia 10 godzin temu, Wilq napisał: @WymiataczMega bo tak się zastanawiam podlewam je tak co półtora dnia ale nie leje sporo myśle ze to jest max 0.15-0.2l i jak narazie jest okej 😃 Ja podlewam jak są małe na początku do wielkości donicy później jak są rozwinięte leje aż do wypływu i później czekam aż ziemia wyschnie sprawdzam po doniczce zazwyczaj 2,3 dni i kolejny raz do wypływu 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 7 Kwietnia Dzieki wielkie kolegowie za podzielenie się radami 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 16 Kwietnia Witajcie, po krótkiej przerwie. Aktualizacja: Wyjechałem na cztery dni i musiałem zostawić roślinki same, więc pomyślałem, że zostawie je przy oknie gdzie mają największy dostęp do światła za dnia no i podlałem je przed wyjazdem. Niestety roślinki mocno się wyciągneły (według mnie) w poszukiwaniu światła (albo tak mi się wydaje) Teraz już wyglądają lepiej niż na zdjęciach, wciąż dochodzą do siebie. Jakieś rady na przyszłość bądź na teraz co mogę zrobić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 16 Kwietnia 35 minut temu, Wilq napisał: Jakieś rady na przyszłość bądź na teraz co mogę zrobić? Nie zostawiaj wiecej roslin przy oknie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 17 Kwietnia Dzisiaj wleciał LST, zobaczymy co z tego będzie Przy zginaniu zdarzył się mały wypadek 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 25 Kwietnia Elo wariaty! Tak wyglądają dzieci na dzień 25.04 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 5 Maja Aktualizacja na dzień 05.05 🙂 Trzymajcie sie w niedziele ! 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 7 Października (edytowane) Ostatni wpis co prawda był 5 maja bo.. jakoś tak wyszło, więc wrzucam tutaj kontynuacje tego jak wyszło, popełniłem troche błędów jak widać na zdjęciach, na sam koniec liście zaczęły się robić mocno żółtę, ale trudno. Spaliłem jakoś z 40 gramów a reszte rozdałem po rodzinie. Wiem mniej więcej co zrobiłem źle. Podsumowując z 4 krzaków wyszło jakoś 100-115g. Dzięki wszystkim z tego wątku za rady 🙂 Na dniach otwieram nowy wątek z 4 automatami w tym samym namiocie, które mają już jakoś 2 tygodnie 🙂 Edytowane 7 Października przez Wilq 4 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach