WymiataczMega 2,355 Napisano 21 Marca @Wilq ogarniesz,lekko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 21 Marca @Wilq nic trudnego tylko trzeba miec wyczucie🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 21 Marca Cytując w sumie nie wiem kogo "Razem możemy wszystko" 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 21 Marca @Wilq przygotowany fajnie jesteś , powodzenia trzymam kciuki 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 22 Marca @Juras80 dzięki kolego 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 22 Marca @moonka dokładnie , tak. Rzadko bywa by uprawa do końca szła jak byś chciał a przy auto każde potknięcie to strata na końcu. Ja wiem ,że masz przekonanie. Ze mną tak nie będzie mi się uda z auto i będę miał mega szybko plon. No fajnie jak tak będzie ale znam realia i nigdy auto już nie wysieje. Choć od auto starowałem 1 raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 22 Marca (edytowane) @Juras80 Tak na prawdę startując uprawę podszedłem z nastawieniem neutralnym, chce jak najwięcej się nauczyć i nie mam presji, żeby było jak najwięcej plonów, wybrałem automaty bo chodziło mi o czas bo w czerwcu zaczynam urlop i mnie nie będzie w domu więc chciałem automat bo do czerwca na pewno zdąży dojść do ścinki (albo do wyjebania) Będę czerpał wiedzę z tej uprawy. Nie chcę być naiwnym, że nie popełnię błędu, ale raczej nie odstraszy mnie to do automatu raczej wręcz przeciwnie, bo lubie wyzwania. Edytowane 22 Marca przez Wilq @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 24 Marca witajcie panowie Roślina już wystawiła głowę, mam teraz dwa pytania 1. Na ile cm wysokości ustawić lampe i na jaką moc, teraz mam na 60cm i 70% mocy, czy powinienem coś zmienić ? 2. Czy ta mate grzewcza mogę już wyłączyć ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 24 Marca (edytowane) 20-30% i z 50cm nad roslinami. Obserwuj jak sie wyciagaja i wtedy koryguj wysokosc lub moc. W boxie powinienes miec teraz w okolicy 25-27° wiec mata raczej Ci sie przyda🙂 podbij rowniez wilgotnosc do minimum 60% a najlepiej do 70% i wtedy bedzie ok😉 Edytowane 24 Marca przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,351 Napisano 24 Marca 4 minuty temu, moonka napisał: 20-30% i z 50cm nad roslinami. Obserwuj jak sie wyciagaja i wtedy koryguj wysokosc lub moc. W boxie powinienes miec teraz w okolicy 25-27° wiec mata raczej Ci sie przyda🙂 podbij rowniez wilgotnosc do minimum 60% a najlepiej do 70% i wtedy bedzie ok😉 Dokladnie tak 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 24 Marca @Boczelli szybko sie ucze no nie😎🤣🤣 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 24 Marca @moonka ok zrobione 😄 dzieki wielkie za pomoc 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,351 Napisano 24 Marca @moonka szybko szybko 😅 bedziesz sie chcial rozwijac to bedziesz dobrym growerem 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 24 Marca Panowie mam teraz taki problem z tym nawilżaczem, mimo ustawienia na minimalną moc, napierdala i po zamknięciu namiotu nawilżenie skacze do 80%, potrzebuje jakiś nawilżacz który da mi większa kontrole nawilżenia, możecie coś polecić ? Aktualnie otwarty namiot, żeby część pary miała gdzie uciec no i druga sprawa, na jednej z roślinek na końcówkach zaczęły pojawiać się żółte końcówki jakies pomysly dlaczego ? Lampa jest na 50 cm 35% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 24 Marca Na ta chwile 80% jest ok i mozesz tak trzymac przez pierwsze 2-3 tygodnie. Pozniej zaczniesz lac wiecej wody, wywalisz nawilzacz i zobaczysz ile bedzie parowalo z doniczek i jaka bedzie wilgotnosc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 27 Marca jak narazie moje dzieci rosną tak jak trzeba 👍 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 2 Kwietnia Roślina rośnie dalej, ale nie obyło się bez problemów. Dzisiaj było właśnie przesadzanie roślinek do nowych doniczek i niestety urwałem korzeń jednej z nich, myślicie, że to już koniec roślinki czy odżyje ? Tak wygląda spód. Tak wyglądają roślinki w nowych donicach Mam dwa pytanka, czy można już stosować LST, w sensie za jakies dwa trzy dni aż rośliny zadomowią się w nowych donicach na jakiej wysokości ustawić teraz lampę oraz jaką moc? Lampa 100W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 2 Kwietnia Urwane korzenie nie wroza nic dobrego ale potrzymaj ja zobacz czy nie padnie. Co do lst to zadaj sobie pytanie co oni mialo by teraz dac😉 lampe dal bym na 50cm i okolice 40% obserwujac co sie dzieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilq 44 Napisano 2 Kwietnia No właśnie teraz nie wiem bo nie jestem w stanie dokładnie określić kiedy to zrobić żeby nie zestresować rośliny i żeby to za wcześnie nie było, co do korzeni to będę obserwować co tam dalej się dzieje oby dała radę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Kwietnia @Wilq Trzeba z nimi rozmawiać po królewsku, jak to robi król zieleni, mówisz bądźcie miłe, to ja będę miły dla was, jak wy nie będziecie, to i ja nie będę i wyjmę bat tresury, gdy tylko niewierne będzie i rodzić nie będziecie, jak chce, jak je nastraszysz, a potem przytulisz i powiesz im ciepłe słowa do uszka, to będą leciały tempem ruskiego pocisku hipersonicznego cyrkon. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach