moonka 3,794 Napisano 19 Kwietnia 2024 Patrza na to co teraz sie tam dzieje nie wrzuce nic dobrego na przyszlosc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 19 Kwietnia 2024 (edytowane) @Boczelli @WBBWitam . Nie powiem miałem dorzucić 4 lampy 9k lm 90w Ale nic straconego 💪😅 aktualnie jest 220w . Dwa wiatraki latają na pełnych obrotach 🌬️🌬️🌬️ Zmniejszyłem odległość zobaczymy czy coś to da jak nie to coś zamontujemy 🤣 A myślę że roślinki są zielone ( może nie jak amerykański trawnik) jedynie dwie mają przebarwienia . Ogólnie światło jest białe może i dla tego jest złudzenie na zdjęciach . Ale ewidentnie brakuje lm , ale będziemy kombinować 😉 A przypominając lampy z odzysku więc z jednej strony nie byłem pewny jak te światło będzie wpływać na rośliny itp Edytowane 19 Kwietnia 2024 przez tomarax70 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 20 Kwietnia 2024 Rano leci pierwsza dawka biohumusu za tydzień lecą w większe donice . ( świeże za tydzień bio a za dwa w większe) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 21 Kwietnia 2024 Lekki oprysk poszedł z bio oby dostały większego wigoru 💪😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,666 Napisano 21 Kwietnia 2024 @tomarax70 za wczesnie na nawozy 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,794 Napisano 21 Kwietnia 2024 Duzo za wczesnie... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 21 Kwietnia 2024 No trudno dałem w granicy 30 % dawki . Zobaczmy przy następnym tyg czy coś się poprawi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,018 Napisano 21 Kwietnia 2024 (edytowane) @Boczelli @moonka Ziomeczki biohumus to nie nawóz który popali,spokojnie to przecież dosłownie rozcieńczone gówno. To bardziej wpływa na jakość gleby niż jedzenie dla roślin. 22 minuty temu, tomarax70 napisał: No trudno dałem w granicy 30 % dawki . Zobaczmy przy następnym tyg czy coś się poprawi Poprawi się jedynie jak będzie cieplej. Na tym etapie w dzień roślin powinno być około 26-28 °C, w nocy te 20. Wtedy będą zapierdalać. A światło na tą chwilę masz nawet za nisko, te co wypuszczają pierwsze liście po liscieniach są za bardzo zbite, czyli lampy są za nisko lub za dużo lm, obstawiam za nisko jak lampy nie pierwszej młodości. Najbardziej brakuje Ci tego co mi na początku. Chłodnej głowy i analizy błędów, krytycznej oceny sytuacji, jeszcze może być dobrze. 2 sprawa, korzeń żeby się budował musi mieć bardziej sucho niż bardziej mokro. Wodą czy pryskaniem nic nie przyśpieszysz a zahamujesz rozwój Edytowane 21 Kwietnia 2024 przez Grzechoczący Grzechotnik 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 21 Kwietnia 2024 @Grzechoczący Grzechotnik Dzięki bardzo fajnie to opisałeś . Wrócę do 35 cm od lampy i ten tydzień zostawię je bez lania. Niech dobrze wyschną a ja pomyśle co im nam wstawić żeby temp podrosła 💪😉 Tak jest jak człowiek chce coś z główna ulepić. Ale taka nauka się przyda ,będzie kiedyś profesjonalny grow box. I pójdzie jeszcze lepiej 😅✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 21 Kwietnia 2024 Co myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,794 Napisano 21 Kwietnia 2024 @tomarax70 za bardzo wysuszy ci powietrze i bedzie dmuchalo zbyt goracym powietrzem. Mam podobny i uzywalem go przez najwieksze mrozy. Ustawialem go na zewnatrz boxa tuz przed rura, ktora zasysane bylo powietrze do srodka boxa. W moment w srodku byly tropiki a wilgotnosc spadala w oczach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 21 Kwietnia 2024 @moonka Już do mnie leci . Więc coś wykombinuje i będzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,666 Napisano 21 Kwietnia 2024 @tomarax70 to najpierw kupujesz, a potem pytasz co myslimy? 😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 21 Kwietnia 2024 (edytowane) @Boczelli @moonka Opinie sprzętu trzeba poznać kupię rurę 110 i zrobię pod łączenie jak kolega zobaczymy co z tego będzie . Sez pójdą w plener auto dojadą i rozbieram a na zimę zakupie coś nowszego A nagrzewnice nawilżacz czy miernik światła miernik pH wody jeszcze do kupię miernik pH ziemi i będzie można powiedzieć komplet na przyszłość Edytowane 21 Kwietnia 2024 przez tomarax70 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 25 Kwietnia 2024 Szybkie zdjęcia . Panie nadal trochę zółte coś tam ruszyły. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,819 Napisano 25 Kwietnia 2024 Przesusz ziemię to wypierdolą z kopyta 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 2 Maja 2024 Tak to wygląda .... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,794 Napisano 3 Maja 2024 Wyglada ok ale jak chce pozniej porozdzielac sadzonki, ktore rosna razem w doniczkach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 3 Maja 2024 (edytowane) @moonka siemanko sez zacznę naciągać w odwrotnym kierunku SCROG Prze sądzę je i tyle . Będą rosły razem . Przysusze i prze sądzę .Automaty zostawię naciągne je tylko delikatnie i rozwierce donice i też w ziemię korzenie ujście znajdą. Edytowane 3 Maja 2024 przez tomarax70 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 8 Maja 2024 @tomarax70 Siemanko na weekend biorę się za SCROG dla sez i reg . Mniejsze Panie dostaną przed weekend lekką dawkę bio i na następny weekend lecą w docelowe donice . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach