tomarax70 74 Napisano 17 Marca 2024 Witam fantazja mnie dziś poniosła i muszę się poradzić mam pomysł wyciąć dach w tym kawałku blaszaka środek wywinąć folia odblaskowa i cały środek wysiąść automatów . Zda to egzamin ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,666 Napisano 17 Marca 2024 (edytowane) @tomarax70 latem bedzie za goraco, a zima za zimno. Chyba ze chcesz to wstawic do jakiegos pomieszczenia. Edit. Nie doczytalem. Chcesz wyciac dach? I trzymac tam automaty pod chmurka czy jak? Edytowane 17 Marca 2024 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 17 Marca 2024 13 minut temu, Boczelli napisał: @tomarax70 latem bedzie za goraco, a zima za zimno. Chyba ze chcesz to wstawic do jakiegos pomieszczenia. Edit. Nie doczytalem. Chcesz wyciac dach? I trzymac tam automaty pod chmurka czy jak? Tak pod chmurką @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,666 Napisano 17 Marca 2024 @tomarax70 to bez sensu sciany z blachy i foli bo to nic nie da. Posadz je normalnie luzem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 17 Marca 2024 @Boczelli chodzi o sąsiadów kolego 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,819 Napisano 17 Marca 2024 @tomarax70 jak zrobi się cieplej to się ugotują w tym blaszaku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 17 Marca 2024 @WymiataczMega myślę żeby dach cały wyciąć i okna do okoła porobić żeby im fajnie wiaterek wiał.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,819 Napisano 17 Marca 2024 @tomarax70 może by się to sprawdziło.jak masz przypałowych sąsiadów to nie lepiej w plenerze? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,666 Napisano 17 Marca 2024 @tomarax70 jak masz ciekawskich sasiadow to tym bardziej beda chcieli zajrzec co tam uprawiasz w tym blaszaku i po co. Lepiej posadzic krzaki miedzy innymi maskującymi roslinami, a najlepiej to wgl zdala od domu znalezc bezprzypalowego spota 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 17 Marca 2024 (edytowane) @Boczelli @WymiataczMega Panowie dwa lata temu rosło dwie sztuki po 140cm perfidnie widzieli różni ludzie nie było przypału , ale w tym roku planuję grubo poza domem 10 sez domówie trzy , 20 automatów 90 dniowych i domówie koło 30-35 szybkich automatów i właśnie je chciałem tam umieścić do 50 cm folia od środka dobry odblask wiaterek dorobić killka okien. I wolę troszkę schować bo i więcej szt i chcem trochę dorobić muszę dom wybudować dość szybko 🤣 🏡 @Boczelli @WymiataczMega Rok temu też rosło , ale to zawsze 3-5szt a nie 35 Edytowane 17 Marca 2024 przez tomarax70 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,666 Napisano 17 Marca 2024 Moim zdaniem przypal, ale rob jak uwazasz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,794 Napisano 17 Marca 2024 (edytowane) Chcesz posadzic duzo i w miare bez przypalu (zeby nie bylo widac "z zewnatrz")to zainwestuj w kupno szklarni. Zielony foliak odpowiednio zabezpieczony i nikt nic nie zobaczy. Ewentualnie drozsza opcja ale i mocniejsza jesli chodzi o konstrukcje to szklarnia z poliweglanu. U mnie stoi od zeszlego lata i po drobnych usprawnieniach przetrwala juz kilka wichur a i sasiedzi nic nie widza co jest z srodku Edytowane 17 Marca 2024 przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 18 Marca 2024 (edytowane) Dojedzie po 10 szt i 3szt jako gratisy Edytowane 18 Marca 2024 przez tomarax70 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 18 Marca 2024 @tomarax70 masz gdzie taką ilość suszyć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,794 Napisano 18 Marca 2024 @mirecki dobre pytanie😂 ja nienwyobrazam sobie suszyc np 4 roslin na raz a co dopiero tylu😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 18 Marca 2024 @moonka ja w boxie tak 3 dawałem radę ale ciasno fest, a resztę do worka i zamrażarka i na kolejny rzut ;D a weź to otrymuj. Bez maszynki nie ma co startować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,794 Napisano 18 Marca 2024 @mirecki trymowanie to najgorsza robota😅 dzisiaj mialem ta przyjmnosc scinac jedna mala rosline i 2h zeszlo na samo trymowanie...😐 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 18 Marca 2024 @mirecki Panowie wiem i nie wiem 😂 w co się pakuję ten rok będzie udany💪 Mam kawał miejsca do suszenia zbiję suszarnię a może między czasie dojdzie drugi box więc będą dwa boxy i strych 😉 A maszynkę myślę że nie jedna skonstruuje ręce do pracy się znajdą ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,666 Napisano 18 Marca 2024 (edytowane) @mirecki @moonka @tomarax70 do takiej ilosci juz dobrze zainwestowac w trymer, ten taki bączek z raczka spoko daje rade. Nie jest to jakis idealny trym, ale na outdoor jak znalazl, 1kg w 2-3h idzie przerobic. Jak chce Ci sie kombinowac to mozna tez samemu taki al'a baczek zrobic z wentylatora, zyletek itd. Co do suszarni to widzialem, ze ludzie robia z europalet jako scian i siatki elewacyjnej jako polki, spoko tani prosty i sprawdzony sposob Edytowane 18 Marca 2024 przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomarax70 74 Napisano 18 Marca 2024 @Boczelli Palety się znajdą i siatka też będzie roboty 🥳 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach