Regzaaa 144 Napisano 16 Marca @moonkao to chyba będę musiał zamówić, muszę rozkminić myk z wagą podobno najłatwiej ogarnąć czy już jest sucho, tylko gorzej będzie jak wrzucę do większych donic😆. Rozpoznawać to delikatnie wiem czy już jest sucho, ale wolę się 5 razy upewnić żeby nie przelewać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 21 Marca Dzień 13 dostały po 300ml na głowę po 5dniach, woda + root 6,5pH. pH runoffu 6,2. Temp dzień/noc 24/22, wilg 50/70% Jeszcze z tydzień i pójdą do docelowych. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 26 Marca Dzień 18 Wczoraj dostały po 250ml wody z ROOTem GROWem i FISHmixem widać że jedna opóźniona o +- 1dzień, dziwnie ale rośnie. Podniosłem lampy nie wiem czy to dobrze czy źle, chciałem żeby poszły bardziej do góry, myślę że za 3-4dni pójdą do docelowych doniczek z All-mixem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 2 Kwietnia Dzień 25 Wczoraj trafiły do nowych doniczek z ziemią ALL-MIX, mam nadzieję że nic im nie jest. Ziemia w doniczkach podlana po 1,5l każda odstana 2dni. Po przesadzaniu dostały po 500ml wody z dodatkami, i mam nadzieję że przez to nie są przejedzone. Akurat wtedy miałem podlewać samą wodą a tak to dostały podwójnie dodatki, plus poszły do ALL-MIXA. Troche posmutniały? mam nadzieję że to od stresu, nie od przejedzenia, szybko dam znać jak się nie podniosą.😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,392 Napisano 3 Kwietnia @Regzaaa mogles sobie darowac nawozy przy przesadzaniu do allmix. W teorii ma on w sobie nawozom na 5-6 tygodni i moze Ci pojarac roslinki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 4 Kwietnia Dzień 27 Topping dzisiaj fryzjer, jutro woda. Odżyły po przesadzeniu, lampy podniesione na ok 50cm od szczytu. Muszą się trochę powyciągać. Temp 26-28st 50-60%wilgotności. Żyrandoled wymieniłem na inny w którym mam wkręcone 2x żarówki 45w 4400lm LED. Panele diy nadal świecą ale na 50% bo chyba było za mocno. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 4 Kwietnia Ale mnie bawi ten kabel w ścianie po środku 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 8 Kwietnia Dzień 31 Pierwszy miesiąc i już problem Wczoraj dostały po 1l na doniczkę WODY bo było już sucho, temperatury rzędu 22-28st wachają się bo ciepło na dworze, to grzejnik wymontowałem. Wilgotność 50-60%. Problem pojawił się z mniejszą rośliną. Delikatnie zwolniła bardziej niż była opóźniona i łodygi zaczęły zmieniać kolor na fioletowy(druga zdrowsza w pełni zielona). Mają czegoś za dużo? za mało? Dodam że przez ostatnie 9dni tylko raz podałem z odżywkami według tabelki, tak to sama woda 6,4ph. Obie przeszły lst wczoraj i obie się podniosły, jak zobaczyłem że ta słabsza ma czerwone łodygi to ją odczepilem. Pierwsze 3 zdjęcia to ta wolniejsza Kolejne 2 zdrowa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 8 Kwietnia @Regzaaa po treningu się takie zrobiły? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 8 Kwietnia @WymiataczMega Ciężko ocenić, przed lst, też była delikatnie zwolniona. A nawet przed toppingiem też była mniejsza, może jakaś wczesna choroba? Nie wiem. Da się to jakoś rozpoznać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 8 Kwietnia @Regzaaa nie wyglądają na chore🤷 fioletowy kolor łodygi to powszechna historia 😉. Obserwuj rośliny i na razie, no panic . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 8 Kwietnia Ja fioletem się nie martwię🫣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 8 Kwietnia Jakie duże te donice? Bo "na oko" to mi się wydaje trochę dużo wody 1L na taką donicę... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 8 Kwietnia (edytowane) Z 5l będą mieć materiał odparowuje szybciej Edytowane 8 Kwietnia przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 8 Kwietnia @WBB Kurcze no 11L Wcześniej lałem po 600ml to szybko sucho było, średnio 30-40h i doniczkę palcem podniosłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 8 Kwietnia (edytowane) 5Litr i do wysuszenia Edytowane 8 Kwietnia przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 8 Kwietnia @Regzaaa jak 11L to ok.... bo one mi na 5L wyglądały 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 8 Kwietnia 11🫣nie wyglądają lej do przelewu i aż do wyschnięcia tak jak sprawdzasz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Regzaaa 144 Napisano 8 Kwietnia (edytowane) Co prawda doniczki 11L ale weszło po 10l ziemi, skoro już o doniczkach, mam pytanie bo box rozmiarów ~ 80x60x180. Czy zostawać przy tych doniczkach, czy może kupić coś w stylu 18-21L? @mateo Robiłem tak z mniejszą doniczką, a na tych powoli zwiększałem dawkę bo chciałem obadać jak szybko wysycha na tych materiałach, żeby nie przesuszyć/przelać bo pierwszy raz się z takimi obchodzę. Edytowane 8 Kwietnia przez Regzaaa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 8 Kwietnia Ja używam systemu sucho i do przelania no i wiadomo zwiększam ilość wody adekwatnie do wzrostu i na późnym kwitnieniu zaczynam podlewać w częściej żeby nie stresować a na wczesnym kwitnieniu przesuszam je ok 2 razy żeby szron wydobyc 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach