Gibexnator 227 Napisano 25 Lutego (edytowane) Dzień 1 Witam wszystkich ponownie , poukładałem sobię sprawy bieżące i mogę na spokojnie zająć się tym co ważne , czyli uprawą chwastów 🙂 A więc , od dzisiaj licze pierwszy dzień od wyjścia z ziemi , roślinki tymczasowo znajdują się w moim starym namiocie MH 60x60x140 pod lampą MH TS600 a docelowo wylądują w namiocie Secret Jardin Dark Street 120W R4.00 pod lampą Lumatek Attis 200W a po 10 Marca pod nowością od Mars Hydro Smart FC 4000-EVO 320W . Plan jest taki że przesadzę je do doniczek 2,5 litrowych a następnie do docelowych 10 litrowych , prawdopodobnie plastikowe ze względu na mniejszy rozmiar. Roślinki będą w fazie WEG do czasu aż nie zetnę wynalazków z AKseeds , czyli około 4 tygodnie. Trening to FIM i lekkie LST Namiot docelowy Secret Jardin Dark Street 120W R4.00 Oświetlenie docelowe Mars Hydro Smart FC 4000-EVO 320W Ziemia BioBizz Light-Mix Doniczki 0,5 L 2,5 L 10 L Wentylacja : Wentylator kanałowy EC , 470 m3 z potencjometrem Wentylatory mieszające 2x Noctua 140 mm , wentylator oscylacyjny mars hydro i Secret Jardin MONKEY FAN 16W Nawozy Canna enzym , canna rhizotonic , Plagron green sensation , Plagron Sugar royal , Plagron Calmag pro i ewentualnie jakiś PK (raczej nie będzie potrzebny) Niżej zdjęcia dziewczynek które kończą 5 tydzień FLO i moich nowych zdzirek Edytowane 25 Lutego przez Gibexnator 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Lutego @Gibexnator piękne czopinkstony🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szajman 66 Napisano 28 Lutego Daje do obserwowanych,powodzenia i zieloności. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 2 Marca Dzień 7 Cześć , w sumie nic ciekawego się nie dzieję. Sadzonki powoli rosną , dostają oprysk z Canna Rhizotonic + do gleby. W głównym namiocie roślinki coraz mocniej puchną , nabierają masy . Te 2 - materiałowe doniczki ) na pierwszym planie ścinam za max 2 tygodnie. 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 6 Marca Mał update Dzień 11 Cześć , malutka aktualizacja bo się zbakałem i mam dziwne rozkminy odnośnie jednego krzaka. Tzn gdzie niegdzie znalazłem pestki w dolnych odrostach więc zapewne mogę się spodziewać że w topach też znajdę . Z tego tytułu mam rozkminę czy czasem ich nie chiachać już , aczkolwiek szkoda bo to będzie ich 7 tydzień flo. Zwróćcie uwagę na ten krzak z tyłu po prawej stronie bardoz dużo brązowych włosków , znalazłem 4 pestki , a jestem zbakany więc chuj wie ile jeszcze może tego być 😄 A jeżeli chodzi o sadzonki to mizernie bo mizernie ale rosną . podlałem je dzisiaj po 100 ml na głowę z rhizotonic. 2 ostatnie zdjęcia to właśnie te mizerne krzaczki z prawej strony. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,102 Napisano 6 Marca @Gibexnator parę pestek w paleniu nie zaszkodzi🤷. Miałem tak w roślinie z której systematycznie pobierałem sample😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 16 Marca (edytowane) DZIEŃ 21 Witam wszystkich. A więc tak , roślinki były przesadzane w sumie 2 razy , najpierw do doniczek 2,5 L a dzisiaj je przesadziłem do docelowych 9 L . Prawie wszystkie , bo nie ma miejsca w małym boxie na 6 doniczek , więc muszę jutro chcąć nie chcąc ścinać resztę roślin. Narazie robi mi się WC z jednego krzaka i kilku odrostów. Roślinki są po FIM i lekkim LST , jeszcze chwilkę im dam na wzrost i przełączam na kwitnienie. Niestety MARSHYDRO zagrało lekko w kulki i nie wysłało jeszcze nowej lampy , więc będę się posiłkował moim poczciwym LUMATEKIEM. Podoba mi się że dziewczynki bardzo szybko ukorzeniły się w donicznie 2,5 litrowej , mikoryza robi robotę. Kilka zdjęć min jak był w doniczkach 2,5 L , dzisiaj lst 😄 Edytowane 16 Marca przez Gibexnator 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 30 Marca Dzień 35 W Czwartek zmieniłem oświetlenie na 12/12. Jakiekolwiek prace fryzjerskie wykonam gdy przestaną rosnąć w górę. Narazie dostają tylko rhizotonic i enzymy do gleby oraz zachowawczo oprysk z canna cure . W międzyczasie ściąłem poprzednią uprawę , dwie roślinki miały WC. Wyszło 100 g suchego palonka. 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 10 Kwietnia 42 WEG / 4 FLO Zrobiłem lekkiego fryzjera , jeszcze przy następnym podlaniu poprawie i niech rosną kurduple. Mimosa lubi Azot , i to dużo. Nowa lampa od MH na razie spisuje się dobrze. 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 16 Kwietnia (edytowane) 42 WEG / 10 FLO Cześć , dzisiaj podlewanie już z nawozami na kwitnienie. Min. Sugar royal , calmag pro (prewencyjnie) , green sensation. Lampa na 50% mocy czyli 160 W. Obserwujemy i rośniemy 😁. Edytowane 16 Kwietnia przez Gibexnator 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 29 Kwietnia 42 WEG / 23 FLO Cześć , mała aktualizacja. Dziewczyny lubią nawozy , dużo piją i rosną. Niestety zlokalizowałem kilka bananów , mam nadzieję że się nic nnie odjebie 😄 Ogólnie to namiot otwieram tylko żeby podlać albo wyłączyć jeden mieszak. Daję im , Green sensation , (Alga bloom i Calmag ) co drugie podlanie zazwyczaj . 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 9 Maja 42 WEG / 33 FLO Cześć wszystkim , dziewcyzny są strasznie żarłoczne. Mimosa uwielbia azot , to druga uprawa tej odmiany i mimo że tym razem dostały silicium flash ( docelowe doniczki) I duże dawki sugar royal , alga bloom , calmag , to ciągle im mało ale rosną , bo co 3 dni je muszę podlewać. Udało mi się zwyciężyć z bananami i zapylaniem a to dzięki wycięciu praktycznie wszystkich dołów , dwa razy dziennie intensywny oprysk ( Woda + Canna cure 5:1) robię to w takich proporcjach żeby ich nie ładować po kwiatach nawozami za mocno :). Ładnie rosną , mocno śmierdzą a te spedalone doły dosyć dobrze mnie siekają hehehe. Myślę że za 2 tygodnie ujebie im łby eheheh 4 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 9 Maja Pięknie to wygląda, może wstawiłbyś zdjęcia topów z bliska? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 9 Maja @HugoBucc cześć , zrobię nie ma sprawy. Ale ja mam kiepski aparat i kiepskie zdolności ahahau 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 16 Maja 42 WEG / 40 FLO Cześć wszystkim , nic ciekawego się nie dzieje. Roślinki zaczynają nabierać masy , piją i są zadowolone 😄 3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 23 Maja 42 WEG / 47 FLO Cześć , dzisiaj je podlałem ostatni raz z nawozami. Już się pojawiły mleczne trichomki więc nie ma co czekać i od dzisiaj też przestaję robić roślinkom opryski. 1 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 31 Maja 42 WEG / 55 FLO Cześć , czas roślinek powoli dobiega końca , mógłbym w sumie jeszcze 3 z nich przytrzymać, ale nie mam ochoty na zabawę z dwoma boxami. Tym razem nie robię WC , zbyt szybko ubywa z słoików 😁 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,389 Napisano 31 Maja @Gibexnator WC=Water curring? @Gibexnator I jak oceniasz, lepsze było? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 31 Maja (edytowane) @Prepers Po WC nie ma zapachu , nie ma smaku i nie ma wagi 😄 Za to jest czyste anonimowe pierdolnięcie. Oczywiście ja palę tylko z vapka 🙂 Dla mnie WC jest nieporównywalnie lepsze pod każdym względem , ale z racji że będę miał przerwę to nie zrobię tym razem. Edytowane 31 Maja przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,389 Napisano 31 Maja @Gibexnator wrzuce do wody jeden słój, i zobaczymy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach