Michal Jan 60 Napisano 8 Lutego Witam wszystkich za namową kolegi postanowiłem ruszyć z fotorelacja moich dziewczyn.Start kiedy poszły w ziemię to 01.02.2024 na zdjęciu z dnia 03.02.2024 lampa spider farmer sf 4000 growbox 1.2x1,2x2 ziemia plagron light mix odzywki mineralne z plagrona planuje dwie przesadzki do 11 l potem docelowo 30 oraz zakup lampy spider farmer g 8600 jeśli uporam się z pay-pal Światło 19/5 20%mocy wilgotność 55% temperatura 25 C wszelakie wskazówki mile widziane pozdrawiam 08.02.2024 aktualne zdjęcie myślę że ładnie wszytko idzie jak należy narazie pół dawki power roots i zobaczymy co to będzie pozdro 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 8 Lutego Az do 30l chcesz je wsadzic? To ile wega planujesz? Btw. Powodzenia 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal Jan 60 Napisano 8 Lutego Narazie takie plany albo 25 l ale jeszcze się okaże myślę koło 2 miesięcy aż zapełnią cały box to moje pierwsze sezony wcześniej były automaty ale nie byłem do końca zadowolony automaty nie wybaczają błędów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,332 Napisano 8 Lutego @Michal Jan wilgotność podbij 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal Jan 60 Napisano 19 Lutego (edytowane) Dzień 19 Dziewczyny przesadzone do 11 l doniczek rozdziewiczone po pierwszym toppingu ziemia pół na pół plagron light plagron grow temp 26 wilgotność 60 % wjechala lampa spider farmer G8600 ale moc ,narazie 20% 40-50cm od roślin Pozdro Edytowane 19 Lutego przez Michal Jan 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal Jan 60 Napisano 20 Lutego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lutego @Michal Jan warunki są to i topy będą pewnie dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal Jan 60 Napisano 20 Lutego @Testeroby tak było czas pokaże @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Lutego @Michal Jan strata czasu na przesadzanie oraz stres dla rosliny 🙂 potwierdzilem to u siebie , te ktore nie byly przesadzane rosly szybciej !! @Michal Jan moc lampy na 20 % gdy na stary idzie 30% wedlug instrukcji ??? oj ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 20 Lutego @dziurawy przesadzanie roslin jest jak najbardziej korzystne i wskazane jest to potwierdzone wieloma testami i badaniami. Moze zrobiles cos zle przy przesadzaniu skoro rezultat byl odwrotny. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Lutego @Boczelli tez tak myslalem i to potwierdzilem zdjeciami z dwoch boxow , jest ogromna roznica !! niepotrzebny stres i tyle ! ci co mi pisali mieli racje i to potwierdzam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal Jan 60 Napisano 20 Lutego @dziurawy jaki stres moje już następnego dnia pięknie się odwdzięczyły słuchaj ilu hodowców tyle teorii ja robię tak @dziurawy drugiego nie rozumiem co że moc lampy na 20% według żadnych instrukcji widać chyba po roślinie jak jej dobrze ale widzę że trafiłem na speca 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Lutego @Michal Jan i wszystko jasne , powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 20 Lutego (edytowane) Nie moc a wysokość 20% z tej lampy to ok 160w z czego ma powierzchnię 4x4 od ściany do ściany jak dlanie regulacja na początku wysokością po co tracić prąd skoro i tak jeszcze dużo miejsca pustego. box będzie się zapełniał to mocą podkręci i git Edytowane 20 Lutego przez mateo 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 20 Lutego @dziurawy Jak dla mnie instrukcje możesz schować między bajki, chyba ważniejsze czy roślinką jest dobrze, a nie co w książkach piszą 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 20 Lutego (edytowane) @Prepers tak jest.to tak jak u mnie na stronie PISZE że z krzaka 600g 😅 co nie musi być prawda he he @dziurawy roślina pokaże kiedy będzie potrzebować więcej a 2 spr ja miałem na 35 cm ok bo tak ,,pisało,, i było za nisko , karłowate się zrobiły przez to mój box nie jest do końca pełny bo automatycznie gałęzie były grubsze i ciężko naciągnąć żeby nie złamać lepiej trochę wyciągnąć jak mają być za niskie Edytowane 20 Lutego przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 21 Lutego @dziurawy @mateo A tak poza tym jest wiele technik manipulacji światłem, Green teraz coś wspominal że kombinował coś z mocą lampy w ciągu dnia( symulował chmury)@Michal Jan I na moje pewnie chciałeś żebyś trochę podskoczyły do góry 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal Jan 60 Napisano 21 Lutego 37 minut temu, Prepers napisał: @dziurawy @mateo A tak poza tym jest wiele technik manipulacji światłem, Green teraz coś wspominal że kombinował coś z mocą lampy w ciągu dnia( symulował chmury)@Michal Jan I na moje pewnie chciałeś żebyś trochę podskoczyły do góry 😉 Dokładnie tak nie chciałem żeby były za małe każdy próbuje kombinuje najważniejszy jest wynik końcowy i jakosc a nie wmawianie ludziom że tak jest źle bo on wie 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Lutego @Prepers masz problem z czytaniem ze zrozumieniem ??? tam wyraznie pisze , ze sam zrobilem test na 8 roslinkach i bylo okiem widoczne , ze te ktore nie byly przesadzane , rosly szybciej !! ale ty przeciez gadasz z nimi wiec wiesz lepiej , 🙂 @mateo no nie wiem u mnie pisalo z metra 600 g i tyle bylo ! wiec jak widac pogadaj z @Prepers on swietnie gada z roslinkami pomoze ci wyciagnac spokojnie 800 !!! powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 21 Lutego @dziurawy ziomuś ty jakiś nie szczęśliwy chyba jesteś🤣🤣 to nie był atak, ale przesadzanie roślin nie tylko ma na celu trening korzeni, tylko przesadzanie z light mix na all mix mistrzu nie robiłem sezonów a o tym wiem, a tak poza tym długo nie musisz szukać żeby znaleźć odwrotny wynik testów które przeprowadziłeś, jak przesadzasz sezona korzeń zblokowany zostanie uwolniony, wypusci więcej odnog żeby chłonąć nawóz, a daruj sobie komentarze o metrażu i gramaturze bo tak naprawdę nigdzie go nie podałem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach