Morfeusz12 12 Napisano 5 Lutego Cześć całemu gronu, ruszyłem właśnie z nową uprawą, 4 pestki trafiły do kieliszka z wodą no i tutaj już na samym początku pojawia się problem, leżały w tej wodzie ponad 36h i ani jedna nie puściła kła. Z obawy przed zgniciem uznałem że wrzucę je do ziemi, pestki wsadziłem do Kostek easy plug a te następnie wcisnąłem w ziemię w docelowych donicach. siwdza w tej ziemi już 2 dni, efektów żadnych nie widać. tutsj pytanie i prośba o pomoc, czy cokolwiek z tego będzie czy dać sobie spokój, dobrze zrobiłem czy fatalny był to pomysł? z góry dzięki za pomoc wszelką i pozdrawiam 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,104 Napisano 5 Lutego Stare te nasiona? Walić w easyplugi i od razu w donice trochę mija się z celem... ale też powinno urosnąć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morfeusz12 12 Napisano 5 Lutego @WBB mam ziemię bat mix która jest bardzo mocna, dlatego pomyślałem o tych easy plugach żeby nie dostały od razu mocnego strzału. Nasiona ledwo co przyszły więc wątpię. Podlewam okolo 50ml dziennie, dobrze robię? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,244 Napisano 5 Lutego (edytowane) @Morfeusz12 pryskaj woda codziennieni czekaj cierpliwie. Jak po tygodniu nie wyjdą to raczej zaczynaj od nowa. Easy plugi zawsze mozesz wyjac z ziemi zanim nie puściły kielka. Edytowane 5 Lutego przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lutego @Morfeusz12 siema mialem podobny problem , ale nie dalem ich do ziemi jak ty , tylko wrocilem na waciki i po 2 dniach sie pojawily kielki , a co do ziemi nie masz racji !! tez mam akurat teraz batmixa ale grow mix jest duzo bogatszy i nie palil nasion!!!!!! teraz mieszam grow mixa z bat mixem 50L i 25 L bo tak ziomek kupil a szkoda wyrzucac 🙂 eloooOOOoo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 6 Lutego @Morfeusz12 jak nie chcą same to trzeba ręcznie pomóc ściskając lekko tak jakbyś chciał słonecznik wyłuskać a potem dajesz na waciki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morfeusz12 12 Napisano 6 Lutego Panowie myślicie, że w takim razie mogę spróbować delikatnie je wyjąć z tych kostek żeby zobaczyć co się z nimi dzieje? I wtedy kombinować czy na wacik znowu czy już puściły kieł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 6 Lutego @Morfeusz12 możesz spróbować wyjąć bo jak się nie otworzyły to nic nie da czy będą w ziemi czy w jakimś plugu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morfeusz12 12 Napisano 6 Lutego @Growerseed dobra to lecę na wariata zaraz i zobaczymy co to będzie haha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raptor Farmer 13 Napisano 17 Maja siema, ja mam podobny problem z nasionkiem (Runz Auto) dałem na watę i nic przez kilka dni się nie pokazało, więc wrzuciłem do fiolki w której przyszło i zalałem odstaną wodą.. i tak siedzi w tej wodzie i ciągle wygląda jak nowe ale nie chce wyjść. Co robić? na prawdę rozgnieść delikatnie jakoś? jak? czy co? Bo ten sam problem z Rainbow Candy się kroi bo już 3 dzień jest w wodzie i też nic. Innym wystarczyło 24h i puszczały kiełka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,104 Napisano 17 Maja Pewnie nasiona z gratisów, że tak słabo kiełkują? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raptor Farmer 13 Napisano 20 Maja @WBB tak jest 2 z gratisów nie chcą wyjść @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,104 Napisano 20 Maja @Raptor Farmer ja mam taką teorię, że na gratisy idą nasiona troszkę starsze, które się nie sprzedały. A stare nasiona ponoć gorzej kiełkują.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nefryt 16 Napisano 3 Czerwca Miał ktoś z Was taki przypadek, że wykiełkowane nasionko wsadził do ziemi, a po 4 dniach zajrzał i widać jakby obumarło, to normalne, zdarza się jakiś odsetek na zakupione nasionka, bo u mnie taki przypadek na 1 z siedmiu kupionych. Wrzuciłem z powrotem na zmoczony papier z nadzieją, że może jeszcze ruszy - zawsze można spróbować, bo wyrzucić najłatwiej 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,404 Napisano 3 Czerwca @Nefryt normalne że nie zawsze wykiełkuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach