Skocz do zawartości
Tester

Kiedy ścinać rośliny indoor? ile jeszcze czasu?- wasze pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pierwszy raz mam z tym do czynienia, więc wole zapytać.

mam takiego boxa, wszystko automaty i wszystko posadzone w tym samym czasie, odmiany afghan kush i 60 day grapefruit,

wydaje mi sie ze ten afghan z lewej dojrzewa wcześniej, bo najmniej „oberwał” poprostu popełniłem dużo błędów. 

myślicie że ten afghan się już nadaje? Kupiłem mikroskop ale nie mam jak się do niego dostac… bo za dużo wszystko obrosło. 
Drugie pytanie to czy przycinać jakieś liście wiatrakowe na reszcie? 

3CAAEAAC-A78D-4814-A9DA-C673D8A5F57A.jpeg

5B21D2F7-F911-4A7E-A752-AC04246C2FEA.jpeg

353B0C73-7F0A-410C-B52A-39913E59C43E.jpeg

F72C3ACC-6229-4AD6-B019-B5BB129964A6.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mat1226 no jak nie ścinać to czekać, a co do liści to bym wycinał te uschnięte na pewno a jak jakieś blokują mocno światło do topów to też bym wyciął ale bez przesady 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Lady Green napisał:

@mat1226 czym je podlewasz? 

Woda z biohumusem, ostatnio woda z drozdzami, bo troche plesn na ziemi byla, ale juz zeszla, na drzewku niebylo.

6 godzin temu, Adi_ejol napisał:

@mat1226 no jak nie ścinać to czekać, a co do liści to bym wycinał te uschnięte na pewno a jak jakieś blokują mocno światło do topów to też bym wyciął ale bez przesady 

Kurde musze się wyrobić do 15-go grudnia, pózniej zamykamy i nie będę miał dostępu… jest coś żeby to przyśpieszyć? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć roślina wygląda tak jak na zdjęciu,

jeśli sprawdzam trichomy, to bez znaczenia gdzie? Tz muszę na topach, czy starczy że obetnę kawałek liscia z topów tak jak zrobiłem dzisiaj. Trichomy na zdjęciu jeszcze przezroczyste czy to już mleczne?

CB256B47-C36D-4BBB-A87D-5ABF101423E7.jpeg

48390001-9A44-478E-BBB8-45B8AF4ED7AB.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Adi_ejol napisał:

@mat1226 możesz z liścia jak będziesz palił liście 

nie bede palil lisci, zadalem proste pytanie, czy na calej powierzchni mozna sprawczac trichomy. Masz jakis problem gosciu odpisac normalnie? bo to kolejna jakas dziwna odzywka z twojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mat1226 napisał:

nie bede palil lisci, zadalem proste pytanie, czy na calej powierzchni mozna sprawczac trichomy. Masz jakis problem gosciu odpisac normalnie? bo to kolejna jakas dziwna odzywka z twojej strony.

Głupio zadałeś pytanie dlatego ci tak odpowiedział. Trichomy sprawdzasz na kwiecie bo to jego masz zamiar spalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mat1226 przecież napisałem normalnie xD 

I trichomy na zdjęciu imo przezroczyste 

@mat1226

On 11/13/2024 at 2:19 PM, Adi_ejol said:

nie bądź taki delikatny ziomuś bo nic tu nie było dziwnego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykacz  kupiłem mikroskop a że nie mam dostępu do środka gdzie są drzewka, to obciąłem kawałek jak na zdjęciu. Dlatego wolałem zapytać czy to bez znaczenia gdzie sprawdzam (liczyłem że na całym drzewku są takie same) 

4521A6FC-C1D4-461B-BE94-884EF5DFC8B0.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol  dobra może za bardzo biorę do siebie jak zwykle. Jutro sprawdzę na topach. Muszę ją wyciągnąć, a przy okazji znając życie wszystkie pozostałe dookoła połamie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Adi_ejol napisał:

@mat1226 a ile one kwitną? 

Z 12.10 mam zdjęcie takie, tydzień później pełno Białych Włosków było. 

06B82442-6D0F-40DA-9340-917FD10E502F.png

7 minut temu, Adi_ejol napisał:

@mat1226 a ile one kwitną? 

Jak na 6 tyg myślisz że wszystko ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi