dawidstr 2 Napisano 13 Grudnia 2023 (edytowane) Witam Panowie. Posiadam 2 ledy 350w. Kupiłem je ponad 1,5 roku temu i tak leżały nieużywane. Postawiam je w koncu uruchomić. Co musze dokupić do zestawu ? Jakie wymiary boxa? I Jestem zielony w temacie więc proszę o wyrozumiałość. Edytowane 13 Grudnia 2023 przez dawidstr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 13 Grudnia 2023 @dawidstr 2 ledy po 350w czy łącznie 350w ? zależy jakie Ledy poka wariacie nie bądz taki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 13 Grudnia 2023 2 x 350. Odpowiednik lumatekow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 13 Grudnia 2023 To box 150 x 150 x 200 na luzie Wentylator w miarę mocny + filtr węglowy ( polecam mars hydro ) Wentylator wtłaczający w miarę mocny 😄 Wentylatory mieszające ze 2 sztuki Nawilżacz powietrza ( w miarę mocny profeska musi być 😄 ) Stacja pogody ( termometr , higrometr ) Doniczki + ziemia ( dedykowana pod uprawę ) + podstawki pod doniczki Nawozy itd...itp... To tak na szybko ( reszta wyjdzie w praniu 😄 ) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 13 Grudnia 2023 A nie lepiej załóżmy 200x100 wysokość 200? Czyli spod w kształcie prostokąta? Na 150x150 raczej jedna duża lampa, tak na logikę, czy nie mam racji ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 13 Grudnia 2023 @dawidstr zależy jaka jest ta "jedna duża lampa" do 150x150. Po co tu logika?he? Kalkulator lumenów prędzej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 14 Grudnia 2023 Tak czy inaczej pytam czy nie lepiej box 200x100x200 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 14 Grudnia 2023 I tak i tak będzie ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 14 Grudnia 2023 A kolega ogarnie taki wielki namiot? Chyba, że jest doświadczenie to ok... 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 14 Grudnia 2023 Nie wiem czy ogarnę, to się okaze :). 4-5 lat temu robiłem raz na hps600 bez większej wiedzy i coś tam wyszlo z tego ale na pewno musze się do tego lepiej przygotować. Dlatego jestem między innymi tutaj:). Moglibyście polecić resztę wymaganego sprzętu na taki box? Mam na myśli ktore modele wentylatorów itd. Wytłumaczyć jak dla dziecka:)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 14 Grudnia 2023 (edytowane) Nie bądź pazerny,Box 80x80,sprawdź co potrafią te lampy, (jedna powinna być OK na 0,64m²),4-5 max. donic 11l i przy dobrze poprowadzonej uprawie na tym metrażu wyciągniesz nawet 400g suchego. Edytowane 14 Grudnia 2023 przez Kamehameha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 14 Grudnia 2023 @Kamehameha @WBB @Resi666 @WymiataczMega Dzieki za odpowiedzi. Nie mieszkam w PL. W miejscu gdzie mogę sobie na to pozwolić więc wolę od razu skomplementować sprzęt pod dwie lampy 350. Zawsze testowo mogę zrobić na poczatku na jednej. Mogę też wstawiać zdjęcia jak idzie jeśli pomozecie i doradzicie. Więc do konkretów : Box niech zostanie 200x100 - firma boxa ma jakieś istotne znaczenie? Jaki wentylator ? Dodam że zależy mi na dobrym sprzęcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 14 Grudnia 2023 @dawidstr firma boxa ma znaczenie. Ważna jest jakość materiałów z jakich jest wykonany. Żeby materiał światła nie przepuszczał. Te tańsze w miejscach szycia np zamka się rozchodzą itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 14 Grudnia 2023 Firma boxa obojętne Spider, mars hydro,gorilla grow tent, jardin Wentylatory https://marshydro.eu/products/6-inch-inline-duct-fan-and-carbon-filter-combo-with-thermostat-controller/ Możesz sobie kupić tą listwę https://allegro.pl/oferta/inteligentna-listwa-zasilajaca-mars-hydro-ihub-wi-fi-14454771324 Miernik ph i ec może być adwa albo droższe jak tam wolisz Wentylatory mieszające Monkey fan W necie też znajdziesz wszystko na temat sprzętu co i jak 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 14 Grudnia 2023 (edytowane) @Resi666 Kozacki wentylator sie wydaje. Zapisany na liste. Czyli on bedzie odpowiedni na taki namiot, na dwie lampy, tak ? Wentylator wtlaczajacy tez jest istotny ? Polec tez jakis @WymiataczMega co bys polecil z boxow Edytowane 14 Grudnia 2023 przez dawidstr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 15 Grudnia 2023 @dawidstr wszystkie które @Resi666 wcześniej wymienił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 15 Grudnia 2023 @WymiataczMega mam na mysli jaki model wentylator wtlaczajacy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 15 Grudnia 2023 (edytowane) @dawidstr ja kupiłem ten https://taniauprawa.pl/pl/p/WENTYLATOR-AXIAL-QUIET-150-DUO/6275?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAj_CrBhD-ARIsAIiMxT-lgrZ8UzZfzfkTzgnKHessWnc7g3Qljv_74BKaDxQNCmBH7Rr1yOkaAm71EALw_wcB A growboxy każdy jest zajebisty z tych firm co wymieniłem... Edytowane 15 Grudnia 2023 przez Resi666 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidstr 2 Napisano 15 Grudnia 2023 @Resi666 tylko ciężko znaleźć akurat ten wymiar 200x100 z tych firm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 15 Grudnia 2023 Te chyba tez złe nie są 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach