moonka 3,394 Napisano 19 Marca @Boczelli ladne kolorki🙂 u mnie zapowiada sie podobna sytuacja😀 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 19 Marca @moonka kolorki i szron to, to co misie lubia najbardziej 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,332 Napisano 19 Marca Zajebiście mi się podoba ten szron na krawędziach liści przytopowych💚👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 23 Marca Dzis scialem 2 pierwsze rosliny, topy ciezkie i twarde jak kamienie jeszcze takich nie mialem 😍 Jutro badz na tygodniu zetne 2 kolejne. Zostanie Critical ktoremu dam jeszcze max 2 tygodnie i pójdzie pod noz-czy będzie gotowy czy nie 😈 1 2 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,394 Napisano 24 Marca @Boczelli u mnie jutro scinka kolejnej rosliny. Musze zrobic w boxie miejsce na sadzonki... Od razu pozwole soobie zadac pytanie. Czy przez pierwsze 2 tygodnie moge swiecic sadzonkom 12h i 12h nocy? Mowa o sezonach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,332 Napisano 24 Marca @Boczelli w boxie suszysz? Kupiłem herbdryer żeby robić kosę i startować z nowym projektem. Słyszałeś żeby ktoś tego używał? ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Marca (edytowane) @moonka tez sie nad tym zastanawialem jak 12/12 wplynie na sadzonki, bo tez chcialem tak zrobic. I tu pojawia sie problem bo gdyby swiecic od poczatku do konca 12/12 to z tego co wyczytałem rosliny zaczynają kwitnac jak osiagna do tego zdolnosc biologiczna, ogolnie temat sprawdzony i raczej nie warto tak uprawiac. Kwestia co bedzie gdy tak jak piszesz przez pierwsze 2tyg 12/12 potem 18/6 i potem znow 12/12, na to nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi i nie wiem 🤷♂️Wiec ja osobiscie bede czekal do konca obecnego grow. @WymiataczMega niestety musze suszyc po za boxem bo znow planty nie doszly rownoczesnie 🤬 No i takie srednie warunki mam do tego. Co do herbdryera to myslalem nad kupnem go, ale jakos mi wylecialo z glowy i zostalo jak jest. Ale tak zastanawiajac sie nad tym glebiej to taki herbdryer robilo sie samemu nie raz z kartona i wiatraka, tylko tu jest juz gotowy produkt i ladniejszy/wygodniejszy w uzyciu. Druga sprawa to ten pseudo filtr weglowy w nim, nie chce mi sie wierzyc ze cokolowiek daje. Daj znac po testach jak to sie sprawdza u Ciebie 😉 Edytowane 24 Marca przez Boczelli 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,332 Napisano 24 Marca @Boczelli mam ten sam problem. Dziewczyny nie dojdą równo 😅. Za 65cm x 60cm zapłaciłem 60€. Zobaczymy czy podoła. Zależy mi na jak najmniejszym zapachu i oczywiście dobrym suszeniu. Filtry na wymianę są po 10€ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Marca @WymiataczMega jak u Ciebie to wyjdzie spoko to może tez sie skusze na kolejne grow 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,332 Napisano 24 Marca @Boczelli jeszcze jedno, twoja lampa ogarnęła by m²? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,394 Napisano 24 Marca @Boczelli wpadlem na "bezpieczniejszy" pomysl. Tak czy inaczej jutro zetne kolejna rosline a w jej miejsce wstawie jednego z automatow z malego boxa i bedzie to pineapple bo nie mam 100% pewnosci czy to automat😅W miejscu po niej zmieszcza mi sie wszystkie sadzonki. Automat (o ile to auto) wystawiony na 12/12 wydaje sie byc mniejszym zlem niz wystawianie sadzonek na takie oswietlenie. A jesli okaze sie ze pineapple to sezon to przynajmniej zacznie kwitnac😂 ogolnie poswiece troche malego boxa zeby ruszyc z duzym z rozpedu😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Marca (edytowane) @WymiataczMega ta nowa lampa jest 300W wiec powinna byc ok na 1m2, bez szału ale ok. @moonka to bedzie lepsze rozwiązanie, wlasnie mialem Ci pisać czy ten pineapple to nie jest sezon przypadkiem. Tak czy siak 12/12 mu nie zaszkodzi. Zawsze mozesz tez wydrukowac "półke" na sadzonki do malego boxa. Albo na polce z duzymi przeswitami planty, a pod nimi sadzonki. Btw. Ja u siebie jakos od tygodnia swiece 11/13 i tylko 50%mocy 😎 Edytowane 24 Marca przez Boczelli 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,394 Napisano 24 Marca (edytowane) @Boczelli znalazlem chwile i dzisiaj scialem jedna z roslin. Jutro wstawe tam pineapple i ogarne reszte pestek ma nowy grow. Powkladam je do ziemi i wstawie ma wega do malego boxa i chyba do tego bedzie sluzyl. Ewentualnie szybkie automaty gdy bede mial pewnosc, ze nie bede go potrzebowal pod wega do duzego boxa. Maly box ma polke ale jest obecnie zlozona. W teorii dalo by sie jechac na dwa pietra dajac lampe wysoko i na gore bardziej wyrosniete a na dol sadzonki ale nie chce kombinowac🙃 Edytowane 24 Marca przez moonka 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 26 Marca Cos tam zaczynam tez ruszac z pomidorami i papryczkami 😎 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 26 Marca 24 minuty temu, Boczelli napisał: Cos tam zaczynam tez ruszac z pomidorami i papryczkami Do mnie wczoraj przyszły nasiona, ziemia i te tacki do wysiewu 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 26 Marca @WBB co ciekawego sadzisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 26 Marca @Boczelli a jakieś pomidory i papryki wziąłem. Żona na coś czeka, nie wiem na co więc jak zobaczy zamówione to może ruszy dupę i coś sama podpowie co by jeszcze... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,394 Napisano 26 Marca U mnie ostatnio wysiany koperek, rzodkiewka i ogorni gruntowe. Czeka jeszcze papryka ale to w weekend🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 26 Marca @moonka ja pod gołym niebem bede trzymal to muszę sie jeszcze chwile wstrzymac 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,332 Napisano 26 Marca (edytowane) Zaraz moja żonka coś wymyśli. Niestety box jest za mały.Podsune pomysł na zakup większego to i warzywka się zmieszczą 🙈 Edytowane 26 Marca przez WymiataczMega 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach