WymiataczMega 2,370 Napisano 24 Listopada 2023 Moja kapryśna dziewczynka jest w drugim tygodniu kwitnienia. Oprócz jaśniejących od końcówek liści pokazała plamki. Po zapoznaniu się z tabelą deficytów, wywnioskowałem brak K. Dodam że dostaje sporo calmag. Daje również biobizz zestaw + zacząłem podawać PK 13 14 w śladowych ilościach. Czy calmag mógł zblokować wchłanianie K? pH 6,3-6,5. Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 24 Listopada 2023 @WymiataczMega ja się nie znam, ale tak z ciekawości muszę się zapytać. Jak szybko takie zmiany obejmują całą roślinę? Ile jest czasu na reakcję? To tak z dnia na dzień się dzieje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,370 Napisano 24 Listopada 2023 @Dudasz666 tak gdzieś odkąd zaczęła kwitnąć. Dwa tygodnie. Na początku myślałem że to azot bo jasna. Mam trzy dziewczyny, podobny wzrost itd. jeść też dostają to samo. Dwie pozostałe igiełki👍 natomiast ta jedna taka bidulka. Topki rozwijają się dobrze i nowe listki też wyglądają dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 24 Listopada 2023 @WymiataczMega To nie czasami początki septoriozy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,370 Napisano 24 Listopada 2023 @Resi666 raczej nie. Plamy są od góry liścia. Wentylator hula a są na jednej roślinie. Wydaje mi się że przegiąłem z calmag i zaburzyłem wchłanianie K 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach