latwasativa 0 Napisano 23 Listopada 2023 Siemanko, postanowiłem napisać ten post ze względu mojego małego a w zasadzie zerowego doświadczenia w uprawie, aktualnie posadziłem 1 roślinkę kritical kush, ma 3 tygodnie i jak na razie wszystko idzie ok ale boje się o pH, nie mam żadnego miernika ale za to mam test ph od ghe 1-czy tym testem mogę zobaczyć pH gleby? 2-jak obniżyć i podwyższyć ph gleby oraz wody z nawozami 3-czy trzeba mierzyć ph przy uprawie organicznej z mikoryzą, nawozy od biobizz bio bloom, grow i top max @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 665 Napisano 23 Listopada 2023 1 Możesz tym zrobić nie ma znaczenia czym ważne żeby zrobić ( oczywiście w miarę wiarygodnie ) 2 domowauprawa.pl/product-pol-63-Regulator-skutecznie-podnoszacy-poziom-pH-GHE-pH-1l.html ( UP i Down ) tam masz albo po prostu wpisz w google Ph up down 3 Opinie są róże na ten temat gdzieś wyczytałem że producent biobizz pisze że nie trzeba ( dużo ludzi i tak sprawdza dla wewnętrznego spokoju ) w sumie też bym sprawdzał 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 23 Listopada 2023 @latwasativa kawa zakwasza, popiół drzewny "zasadawia" 😆. Sprawdzone. Na L wody musiałem dać jakieś 3 łyżeczki fusów po kawie, żeby spadło z pH 8 na pH 6,5. Przez przypadek oraz przez brak przeczytania instrukcji, raz wodę o pH 7 podrzuciłem popiołem, bo myślałem, że to właśnie strona kwaśna i wyszło pH 8... 🙃 Polecam sprawdzić, jak ktoś ma dostęp do popiołu drzewnego. Ale zazwyczaj woda ma zasadowe pH jak postoi... Ponad 7 się u mnie robi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Listopada 2023 @latwasativa bardzo fajna odmianę wybrałeś na 1 raz. Fajnie się prowadzi ta roślinę, wybacza jakieś błędy, palonko pierwsza klasa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 23 Listopada 2023 Ja mialem dotychczas 3 rozne mierniki ph i kazdy szlag trafil. Jade praktycznie bez sprawdzania ph. Raz na jakis czas (dotychczas 2x😅) sprawdzam ph i chlor papierkami do basenow bo dostalem ich bardzo duzo gdy kupowalem basen. Jedyne co robie to zostawiam wode aby odstala minimum 24h w celu pozbycia sie chloru 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach