Gość Napisano 18 Listopada 2023 Jak w temacie ,już kiedyś ,"na chwilkę" tu byłem,mam za sobą 1 uprawę z b.pozytywnym efektem,czysto testowo ,teraz będę wracał za tydzien-max 2 z b.fajnym projektem od A do Z ,3majcie kciuki ,informacje czerpie z doświadczenia ,książek,dostępnej wiedzy w zakresie Biologii/Chemii ,zobaczymy jak to się przełoży na "stosunki" z tą wspaniałą Roślina 🙂 pozdrawiam ,pomimo niezbyt wielkiej ilości postów i renomy ,na wstępie chętnie podzielę się ,pomogę w uzupelnianiu wiedzy,dzięki ,miłego wieczoru ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 18 Listopada 2023 @Everson3 witamy. Pozdro 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Listopada 2023 @WymiataczMega hello (-; @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 18 Listopada 2023 @Everson3 widziałem w innym poście że szykuje się grow. Czym będziesz świecił? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Listopada 2023 (edytowane) @WymiataczMega double mars tw600 Chyba że mnie najdzie fix Marsa 600 z hpsem 250,rozważam taką opcję Edytowane 18 Listopada 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 18 Listopada 2023 @Everson3 ts? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Listopada 2023 @WymiataczMega dokladnie tak jak napisałeś 🙂 ,alternatywnie mam 2 moduły ledowe wspomagające /z innym Spectr/~lm/k nie sądzę abym zbyt często miał potrzebę z ich korzystać ,ale jak to mówią ,niech sobie leżą na czarną 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 18 Listopada 2023 @Everson3 dokładnie. Lepiej mieć coś w zanadrzu 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Listopada 2023 @WymiataczMega jakby Marsy/HPS (być może,wciąż jestem w fazie podejmowania decyzji?)miały "nagle awarie" na parę dni w ramach rezerwy ,na podtrzymanie czynności życiowych 🙂 Kurcze taki mix mógłby znacząco wpłynąć na procesy fotosynt/CO2 ,jednak HPSik robi różnicę co do tego Leda ,na całkiem fajny + ,na minus ~ temp ,większą amplituda ,większa potrzeba kontroli ,ale to nie jakaś Miażdżąca różnica. Jakąś sugestia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,486 Napisano 18 Listopada 2023 @Everson3 osobiście preferuję LEDy. Nie odczuwam potrzeby doszukiwania się różnic, plusów czy minusów uprawy na HPS a LED. W razie awarii u mnie na stanie ledzik bp1000👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Listopada 2023 @Everson3 najgorzej z tą przetwornica,grzeje się to jak pierun,jedyna kwestia która mnie irytuje,no ale do ogarnięcia O,proszę ,wyślesz mi specyfikację tego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Listopada 2023 Niech zielona Moc będzie z wami 💥👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Listopada 2023 no a jak 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 19 Listopada 2023 Yooo 😁👋 @Everson3 nie możesz dać tę przetwornicę za box? 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Listopada 2023 @Hulk no pewnie tak to się skończy bo niczego innego nie wymyślę,i tak będzie rozgrzaną do jakiś 80pewnie ,non stop,gdziekolwiek bym tego nie zamontowal i czym nie zabezpieczył ,ale cóż chyba poradzimy sobie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 19 Listopada 2023 @Everson3 więc wyrzucaj na zewnątrz i jeden kłopot mniej 😊 Inne też coś wymyślimy 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Listopada 2023 @Hulk jednak poprzestało na panelu kredowym 100W kolejnym ,także będzie do pary do Marsa 🙂 tamto się przyda kiedy indziej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 6 Grudnia 2023 @Everson3 Masz gdzieś swoją fotorelacje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Grudnia 2023 @Boogie zdecydowałem o nie relacjonowaniu tego ,aczkolwiek robię zdjęcia ,zamieszcze na sam koniec ,nie mieszkam u siebie -> tak wyszło ,kwestie bezpieczenstwa ,mam nadzieję że rozumiesz 😘 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 7 Grudnia 2023 @Everson3 Szkoda, tak się "reklamujesz", że chciałem podpatrzeć, przeszukałem całe forum i nic, stąd pyanie 😄 Powodzonka! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach