Jump to content
Guest

Witam wszystkich ,po małej przerwie :)

Recommended Posts

Guest

Jak w temacie ,już kiedyś ,"na chwilkę" tu byłem,mam za sobą 1 uprawę z b.pozytywnym efektem,czysto testowo ,teraz będę wracał za tydzien-max 2 z b.fajnym projektem od A do Z ,3majcie kciuki ,informacje czerpie z doświadczenia ,książek,dostępnej wiedzy w zakresie Biologii/Chemii ,zobaczymy jak to się przełoży na "stosunki" z tą wspaniałą Roślina 🙂

pozdrawiam ,pomimo niezbyt wielkiej ilości postów i renomy ,na wstępie chętnie podzielę się ,pomogę w uzupelnianiu wiedzy,dzięki ,miłego wieczoru !

Guest

@WymiataczMega dokladnie tak jak napisałeś 🙂 ,alternatywnie mam 2 moduły ledowe wspomagające /z innym Spectr/~lm/k nie sądzę abym zbyt często miał potrzebę z ich korzystać ,ale jak to mówią ,niech sobie leżą na czarną 🙂

Guest

@WymiataczMega jakby Marsy/HPS (być może,wciąż jestem w fazie podejmowania decyzji?)miały "nagle awarie" na parę dni w ramach rezerwy ,na podtrzymanie czynności życiowych 🙂

Kurcze taki mix mógłby znacząco wpłynąć na procesy fotosynt/CO2 ,jednak HPSik robi różnicę co do tego Leda ,na całkiem fajny + ,na minus ~ temp ,większą amplituda ,większa potrzeba kontroli ,ale to nie jakaś Miażdżąca różnica.

Jakąś sugestia?

Guest

@Everson3 najgorzej z tą przetwornica,grzeje się to jak pierun,jedyna kwestia która mnie irytuje,no ale do ogarnięcia

IMG_20231118_231744.jpg

O,proszę ,wyślesz mi specyfikację tego ? 

Guest

@Hulk no pewnie tak to się skończy bo niczego innego nie wymyślę,i tak będzie rozgrzaną do jakiś 80pewnie ,non stop,gdziekolwiek bym tego nie zamontowal i czym nie zabezpieczył ,ale cóż chyba poradzimy sobie

Guest

@Hulk jednak poprzestało na panelu kredowym 100W  kolejnym ,także będzie do pary do Marsa 🙂 tamto się przyda kiedy indziej 

Guest

@Boogie zdecydowałem o nie relacjonowaniu tego ,aczkolwiek robię zdjęcia ,zamieszcze na sam koniec ,nie mieszkam u siebie -> tak wyszło ,kwestie bezpieczenstwa ,mam nadzieję że rozumiesz 😘