Guest Posted November 18, 2023 Jak w temacie ,już kiedyś ,"na chwilkę" tu byłem,mam za sobą 1 uprawę z b.pozytywnym efektem,czysto testowo ,teraz będę wracał za tydzien-max 2 z b.fajnym projektem od A do Z ,3majcie kciuki ,informacje czerpie z doświadczenia ,książek,dostępnej wiedzy w zakresie Biologii/Chemii ,zobaczymy jak to się przełoży na "stosunki" z tą wspaniałą Roślina 🙂 pozdrawiam ,pomimo niezbyt wielkiej ilości postów i renomy ,na wstępie chętnie podzielę się ,pomogę w uzupelnianiu wiedzy,dzięki ,miłego wieczoru ! Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 2,493 Posted November 18, 2023 @Everson3 witamy. Pozdro 👊 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 18, 2023 @WymiataczMega hello (-; Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 2,493 Posted November 18, 2023 @Everson3 widziałem w innym poście że szykuje się grow. Czym będziesz świecił? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 18, 2023 (edited) @WymiataczMega double mars tw600 Chyba że mnie najdzie fix Marsa 600 z hpsem 250,rozważam taką opcję Edited November 18, 2023 by Guest Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 2,493 Posted November 18, 2023 @Everson3 ts? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 18, 2023 @WymiataczMega dokladnie tak jak napisałeś 🙂 ,alternatywnie mam 2 moduły ledowe wspomagające /z innym Spectr/~lm/k nie sądzę abym zbyt często miał potrzebę z ich korzystać ,ale jak to mówią ,niech sobie leżą na czarną 🙂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 2,493 Posted November 18, 2023 @Everson3 dokładnie. Lepiej mieć coś w zanadrzu 👊 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 18, 2023 @WymiataczMega jakby Marsy/HPS (być może,wciąż jestem w fazie podejmowania decyzji?)miały "nagle awarie" na parę dni w ramach rezerwy ,na podtrzymanie czynności życiowych 🙂 Kurcze taki mix mógłby znacząco wpłynąć na procesy fotosynt/CO2 ,jednak HPSik robi różnicę co do tego Leda ,na całkiem fajny + ,na minus ~ temp ,większą amplituda ,większa potrzeba kontroli ,ale to nie jakaś Miażdżąca różnica. Jakąś sugestia? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 2,493 Posted November 18, 2023 @Everson3 osobiście preferuję LEDy. Nie odczuwam potrzeby doszukiwania się różnic, plusów czy minusów uprawy na HPS a LED. W razie awarii u mnie na stanie ledzik bp1000👊 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 18, 2023 @Everson3 najgorzej z tą przetwornica,grzeje się to jak pierun,jedyna kwestia która mnie irytuje,no ale do ogarnięcia O,proszę ,wyślesz mi specyfikację tego ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 19, 2023 Niech zielona Moc będzie z wami 💥👊 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 19, 2023 no a jak 🙂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hulk 274 Posted November 19, 2023 Yooo 😁👋 @Everson3 nie możesz dać tę przetwornicę za box? 🤔 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 19, 2023 @Hulk no pewnie tak to się skończy bo niczego innego nie wymyślę,i tak będzie rozgrzaną do jakiś 80pewnie ,non stop,gdziekolwiek bym tego nie zamontowal i czym nie zabezpieczył ,ale cóż chyba poradzimy sobie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hulk 274 Posted November 19, 2023 @Everson3 więc wyrzucaj na zewnątrz i jeden kłopot mniej 😊 Inne też coś wymyślimy 😁 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 19, 2023 @Hulk jednak poprzestało na panelu kredowym 100W kolejnym ,także będzie do pary do Marsa 🙂 tamto się przyda kiedy indziej Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boogie 88 Posted December 6, 2023 @Everson3 Masz gdzieś swoją fotorelacje? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted December 7, 2023 @Boogie zdecydowałem o nie relacjonowaniu tego ,aczkolwiek robię zdjęcia ,zamieszcze na sam koniec ,nie mieszkam u siebie -> tak wyszło ,kwestie bezpieczenstwa ,mam nadzieję że rozumiesz 😘 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boogie 88 Posted December 7, 2023 @Everson3 Szkoda, tak się "reklamujesz", że chciałem podpatrzeć, przeszukałem całe forum i nic, stąd pyanie 😄 Powodzonka! Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites