Paulina 6364 聽聽 7 Posted November 16, 2023 Witam serdecznie. Jestem ca艂kowicie pocz膮tkuj膮ca 馃槄 Dosta艂am ro艣lin臋, kt贸ra mia艂a uszkodzone korzenie. Uratowa艂am j膮, ale co艣 si臋 z艂ego zadzia艂o 馃槄 liscie wyginaj膮 si臋 w pazur i schn膮. Doda艂am dzi艣 potas, ale nie s膮dz臋, by o to chodzi艂o 馃槄 azot mam w sprayu. Prosz臋, pole膰cie mi co艣 lepszego. Cz臋艣膰 ro艣liny, 艣rodkowa, zatrzyma艂a si臋, a odnogi dalej rosn膮. Ro艣lina to automat, wi臋c zbyt wiele nie naprawi臋 馃槄 Czy mog臋 prosi膰 o spojrzenie na ni膮 trze藕wym okiem? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Resio666 聽聽 655 Posted November 17, 2023 Powod贸w mo偶e by膰 wiele...Stres 艣wietlny ( za nisko lampa) za zimno w pomieszczeniu,za du偶o wody ...( Przelanie jest najcz臋stsz膮 przyczyn膮) chod藕 jak wiadomo nie jedyn膮聽 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Paulina 6364 聽聽 7 Posted November 17, 2023 @Resi666聽nadmiar wody im nie grozi. Stres cieplny calkiem mozliwy, podnioslam lamp臋. W pomieszczeniu 65% i 25掳C. Dziwi膮 mnie szponiaste li艣cie, dlatego dalam dzis potas Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tester 聽聽 1,397 Posted November 17, 2023 @Paulina 6364 przenawo偶ona.... Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Paulina 6364 聽聽 7 Posted November 17, 2023 @Tester @Tester u偶ywam tylko melas臋, oraz azot w sprayu, a tak偶e potas. Fosfor ogarniam naturalnie. Rozumiem, 偶e bez przyspieszaczy nie b臋dzie du偶ego plonu, ale nie s膮dzi艂am, 偶e b臋d膮 takie problemy z li艣膰mi 馃槄 korzenie s膮 ju偶 艣wietne, ale liscie m贸wi膮 co艣 innego, zw艂aszcza te szpony 馃槄 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 聽聽 1,983 Posted November 17, 2023 @Paulina 6364 lej sam膮 wod臋 na razie聽 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Paulina 6364 聽聽 7 Posted November 17, 2023 Tak wygl膮da艂a gdy ja odebra艂am 馃槄 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WBB 聽聽 1,859 Posted November 17, 2023 Jak d艂ugo to ro艣nie? Jakby by艂o tak 艣wietnie to ona by nie by艂a w takiej agonii. 5g mo偶e b臋dzie jak dojdzie do ko艅ca. to nie jest jaki艣聽klon? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hulk 聽聽 273 Posted November 18, 2023 Za du偶o nawoz贸w, spalona 馃様 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamehameha 聽聽 35 Posted November 18, 2023 Za du偶o azotu,tym bardziej 偶e masz go w sprayu i popali艂o,do艂y s膮 ciemne mocno,jak pisz膮 - woda Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites