Skocz do zawartości
begginergrw

Problemy po odstawieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, klimko napisał:

Masz jakieś profity, zachęcając poniekąd do używania tego narkotyku? 

Wskażesz miejsce w którym zachęcam kogoś do używania mj?

Nic nie muszę, ewentualnie mogę jeśli zechcę, zawsze jednak postępuje w zgodzie ze sobą i ze swoimi przekonaniami. Pokaż te badania jeśli chcesz, chętnie zobaczę między innymi kto je finansował i chętnie poszerzę swoją wiedzę w tym temacie. 🤷‍♀️

Nie pouczaj więc osób, które doznały przykrych przeżyć

W którym miejscu poczułeś się pouczany?

pozwól wypowiadać się innym i nie krytykuj.

Miejsce w ktorym zabraniam Ci się wypowiadać też chętnie zobaczę. Btw, to zdanie chyba troche hipokryzją zajeżdża czy tylko mi się wydaje? 🤔

Gdybyś miał problem i faktycznie szukał pomocy to reagował byś troszkę inaczej, Ty natomiast ciśniesz nam tu od początku swoją kampanię i każdym swoim kolejnym postem utwierdzasz mnie w tym przekonaniu coraz bardziej. 

Jeśli się mylę i faktycznie masz problem to polecam wizytę u psychologa.

Edytowane przez Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 08/12/2024 o 08:02, klimko napisał:

MJ to nie jest zabawa

To styl życia.

Wbijasz na forum dotyczące uprawy tej rośliny, wbijasz kij w mrowisko, pisząc że każdy może wyrazić siebie, bo to w końcu forum. Oprócz tego że Ty możesz to my nie możemy pouczać. 

Może forum pomyliłeś. Nudno gdzie podają masę badań, aby poprzeć tezę? Lubisz tracić czas.

Wiadomo, że to roślina uzależniająca. Kawa czy herbata też. A biała śmierć. Nie, nie WBB. To nie puder. Chyba że cukier puder. 

Widzisz kolego. Trzeba wiedzieć co na Ciebie dobrze działa. Może koks byłby lepszy. Ale to też roślina uzależniająca. A jak z tytoniem u Ciebie? 

Spadki ambicji,motywacji, brak chęci do życia to depresja niekoniecznie wywołana przez mj, cukier, seks czy chorobę psychiczną... odstawienie to też nie musi być. Łatwiej na coś zrzucić winę. Ty nie jesteś winien, byłbyś lepszy gdybyś nie spotkał mj. To pewne i jasne jak słońce. Ale skąd ta pewność że to przez mj, a nie głowę, chore ambicje twoje, starych bądź partnera. 

Ty jesteś inny, ja jestem inny. Mnie nie zniszczy uzależnienie bo nie miałem nigdy problemów z odstawieniem czegokolwiek. Ciebie będzie niszczyć odstawienie źle szklanki. Pedantyzm to też uzależnienie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@klimko moze trafilo na "slabego zawodnika", ktoremu mj poprostu nie sluzy. Napisales o zlych doswiadczeniach opisanych na innych forach... jaki to procent z posrod wszystkich uzytkownikow forum? Teraz to Ty starasz aie udowodnic, ze mj jest zla a popatrz ile osob ja uprawia i spozywa a ile opisuje po niej zle doawiadczenia😉 rozniez nie namawiam bo jak pisalem nie jest to dla kazdego i trzeba uzytkowac z glowa🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość klimko

@Lady Green Droga Lady skaczesz do gardła, bo prawdopodobnie należysz do lobby popierającego MJ w wiadomym finansowym celu, to widać na pierwszy rzut oka. Sama napisałaś, że czerpiesz przyjemność ze spaceru, muzyki itd, więc można zrozumieć, że nie palisz MJ. Jednak innych uspokajasz, że wszystko wróci do normy. Pouczasz słowami "oddychaj spokojnie" itd. Nie wiesz najwyraźniej co ludzie przeżywają po codziennym paleniu MJ. Co do badań jest ich mnóstwo w internecie, a te najnowsze wyraźnie wskazują na stałe skutki w mózgu. Poczytaj sobie, co ludzie palący piszą:

https://www.**************/Odstawienie-marihuany-objawy

@moonka Podsumowanie pracy :

Anna Klimkiewicz1, Agata Jasińska2
1Katedra i Klinika Psychiatryczna, Warszawski Uniwersytet Medyczny
2Stowarzyszenie Młody Lekarz

Zdrowotne następstwa używania konopi można róż-
nicować ze względu na czas pojawiania się i okres ich
trwania. Do natychmiastowych efektów przyjmowania
THC należą:
— upośledzenie pamięci krótkoterminowej,
— upośledzenie uwagi i oceny sytuacji,
— upośledzenie koordynacji ruchowej i równowagi,
— przyspieszenie pracy serca,
— niepokój, podejrzliwość,
— rzadko — psychoza

Do efektów utrzymujących się dłużej niż stan intoksykacji
należy zaliczyć:
— upośledzenie zdolności uczenia się,
— upośledzenie koordynacji ruchowej,
— zaburzenia snu.
Wśród długoterminowych skutków przewlekłego uży-
wania wyróżnia się:
— uzależnienie,
— upośledzenie pamięci i zdolności uczenia się,
— obniżenie IQ,
— zespół amotywacyjny,
— wzrost ryzyka wystąpienia przewlekłego kaszlu i
zapalenia oskrzeli,
— większe ryzyko sięgania po alkohol i inne substancje
psychoaktywne,
— większe ryzyko rozwoju schizofrenii — u osób po-
datnych genetycznie,
— spadek samodzielności i opóźnione dojrzewanie
społeczne.

6 godzin temu, Grzechoczący Grzechotnik napisał:

To styl życia.

Wbijasz na forum dotyczące uprawy tej rośliny, wbijasz kij w mrowisko, pisząc że każdy może wyrazić siebie, bo to w końcu forum. Oprócz tego że Ty możesz to my nie możemy pouczać. 

Może forum pomyliłeś. Nudno gdzie podają masę badań, aby poprzeć tezę? Lubisz tracić czas.

Wiadomo, że to roślina uzależniająca. Kawa czy herbata też. A biała śmierć. Nie, nie WBB. To nie puder. Chyba że cukier puder. 

Widzisz kolego. Trzeba wiedzieć co na Ciebie dobrze działa. Może koks byłby lepszy. Ale to też roślina uzależniająca. A jak z tytoniem u Ciebie? 

Spadki ambicji,motywacji, brak chęci do życia to depresja niekoniecznie wywołana przez mj, cukier, seks czy chorobę psychiczną... odstawienie to też nie musi być. Łatwiej na coś zrzucić winę. Ty nie jesteś winien, byłbyś lepszy gdybyś nie spotkał mj. To pewne i jasne jak słońce. Ale skąd ta pewność że to przez mj, a nie głowę, chore ambicje twoje, starych bądź partnera. 

Ty jesteś inny, ja jestem inny. Mnie nie zniszczy uzależnienie bo nie miałem nigdy problemów z odstawieniem czegokolwiek. Ciebie będzie niszczyć odstawienie źle szklanki. Pedantyzm to też uzależnienie 

Ciesz się więc, że jesteś taki niezniszczalny i należysz do wyjątków. Nikt Ci nie zabrania palić, Twój wybór.

Podaję Ci te badania i piśmiennictwo, zebrane później w opracowaniu :

Anna Klimkiewicz1, Agata Jasińska2
1Katedra i Klinika Psychiatryczna, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Oberbarnscheidt T, Miller N. Pharmacology of marijuana. J Addict
Res Ther. 2017; S11, doi: 10.4172/2155-6105.s11-012.
2. McGuire P, Robson P, Cubala WJ, et al. Cannabidiol (CBD) as an
adjunctive therapy in schizophrenia: a multicenter randomized con-
trolled trial. Am J Psychiatry. 2018; 175(3): 225–231, doi: 10.1176/
appi.ajp.2017.17030325, indexed in Pubmed: 29241357.
3. Published September. https://www.samhsa.gov/data/sites/default/
files/NSDUH-DetTabs-2015/NSDUH-DetTabs-2015/NSDUH-
-DetTabs-2015.pdf.
4. Mehmedic Z, Chandra S, Slade D, et al. Potency trends of Δ9-THC
and other cannabinoids in confiscated cannabis preparations
from 1993 to 2008. J Forensic Sci. 2010; 55(5): 1209–1217,
doi: 10.1111/j.1556-4029.2010.01441.x, indexed in Pubmed:
20487147.
5. http://www.health.harvard.edu/blog/the-health-effects-of-marijua-
na-from-recreational-and-medical-use-2016081910180.
6. eMedicine. Choice Reviews Online. 2004; 42(03): 42-1595-
42–1595, doi: 10.5860/choice.42-1595.
7. https://www.drugabuse.gov/publications/marijuana/what-are-
-marijuanas-long-term-effects-brain.
8. Jackson NJ, Isen JD, Khoddam R, et al. Impact of adolescent mariju-
ana use on intelligence: Results from two longitudinal twin studies

Proc Natl Acad Sci U S A. 2016; 113(5): E500–E508, doi: 10.1073/
pnas.1516648113, indexed in Pubmed: 26787878.
9. Hall W, Degenhardt L. Adverse health effects of non-medical can-
nabis use. Lancet. 2009; 374(9698): 1383–1391, doi: 10.1016/
S0140-6736(09)61037-0, indexed in Pubmed: 19837255.
10. https://www.drugabuse.gov/publications/research-reports/mariju-
ana/what-are-marijuana%E2%80%99s-effects-on-other-aspects-
-of-physical-health%3F.
11. https://www.drugabuse.gov/publications/marijuana/what-are-
-marijuanas-effects-lung-health.
12. https://www.drugabuse.gov/publications/research-reports/marijua-
na/can-marijuana-use-during-pregnancy-harm-baby.
13. D’Souza DC, Ranganathan M. Medical Marijuana: Is the Cart Before
the Horse? JAMA. 2015; 313(24): 2431–2432, doi: 10.1001/
jama.2015.6407, indexed in Pubmed: 26103026.
14. https://www.drugabuse.gov/publications/marijuana/there-link-
-between-marijuana-use-psychiatric-disorders.
15. https://www.drugabuse.gov/publications/research-reports/mariju-
ana/marijuana-addictive.
16. https://www.drugabuse.gov/publications/drugfacts/marijuana.
17. World Health Organization. (1992). The ICD-10 classification of
mental and behavioural disorders: Clinical descriptions and diag-
nostic guidelines. Geneva: World Health Organization.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@klimko to troche z innej beczki. Jesli mj to takie zlo to czemu lekarze w NL zalecaja kobietom w ciazy zapalic aby uspokoic nerwy i nie miec mdlosci? Wracajac do skutkow ubocznych po paleniu... pisalem, ze jaram dluzej niz polowe swojego zycia. W zyciu prywatnym mi sie uklada, z praca nie mam problemow, cale zycie jezdzilem na roznego typu rowerach wiec jestem aktywny fizycznie, ostatnio zaczalem biegac oraz chodzic na basen. Prowadze normalne zycie, wiem jak korzystac z marihuany i zdecydowanie nie poryla mi glowy tak jak sugerujesz😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, klimko napisał:

Lady skaczesz do gardła, bo prawdopodobnie należysz do lobby popierającego MJ w wiadomym finansowym celu, to widać na pierwszy rzut oka.

Tak samo ja Tobie skacze do gardła jak Tobie zależy na zdrowiu psychicznym użytkowników mj. 🙂 

Po 2 latach jarania weekendami takie akcje... 🤦‍♀️

Ja wiem że na swojej chemii w aptekach zarabiacie więcej ale stety (dla Was niestety) te czasy powoli mijają i trzeba się z tym pogodzić, ludzie nie są aż tak głupi jak byli kiedyś. 🤷‍♀️

Masz może wgląd do badań odnośnie szkodliwości muchoma czerwonego? Też bym poczytała. Albo odnośnie szkodliwości innych ziół które masowo wycofują pomimo tego że wiele innych badań i kilkadziesiąt lat praktyk potwierdza ich skuteczność w walce z różnymi chorobami? 

Na każdą tezę znajdzie się antyteza, a na każde badanie inne badanie które mu będzie zaprzeczać. 

Szczepiłeś się na co vida? Bo widziałam badania które potwierdzają że u bardzo dużej grupy osób występowały i występują później choroby psychiczne, w tym ataki agresji. Nie, to nie żart. Piszę poważnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, moonka napisał:

@klimko to troche z innej beczki. Jesli mj to takie zlo to czemu lekarze w NL zalecaja kobietom w ciazy zapalic aby uspokoic nerwy i nie miec mdlosci? Wracajac do skutkow ubocznych po paleniu... pisalem, ze jaram dluzej niz polowe swojego zycia. W zyciu prywatnym mi sie uklada, z praca nie mam problemow, cale zycie jezdzilem na roznego typu rowerach wiec jestem aktywny fizycznie, ostatnio zaczalem biegac oraz chodzic na basen. Prowadze normalne zycie, wiem jak korzystac z marihuany i zdecydowanie nie poryla mi glowy tak jak sugerujesz😉

Szybko zmieniasz zeznania

Screenshot_20241210_094159_Opera.jpg

Edytowane przez joahim99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@joahim99 poczytaj o depresji w Holandii a pozniej odnies sie do tego pod katem palenia mj😉 przepuklina ledzwiowa raczej rowniez nie jest w zaden sposob powiazana z paleniem a nabawilem sie jej przez zbyt intensywne uprawianie sportu😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Troszkę macie racji i troszkę się mylicie 🤣 jestem palaczem od 22 lat+/- pierwszy detox miałem kilka lat temu po nastu latach palenia codziennie....po prostu rzuciłem z dnia na dzień zioło i fajki jednego dnia jedyne co miałem to poty i problemy ze snem trwało to ok tygodnia później zapomniałem że paliłem na luzie...aktualnie mam kolejny detox po 3 latach palenia codziennie ZERO jakimkolwiek problemów po odstawieniu mija 3 tydzień.... problemy o których pisze @klimko są jak najbardziej realne ale to nie wina MJ tylko słabych psychicznie ludzi którzy dodatkowo stosowali słabej jakości towar ( Powiedzmy sobie szczerze w PL cudem jest kupić susz o wysokiej jakości jak np.w Hiszpani czy aktualnie Niemczech czy USA ) chyba że sam uprawiasz 💪 więc odstawienie takiego GÓWNA jakie kupuje się w 98% od dilerów (cweli) jest tragiczne raczej nie chcemy wiedzieć co za syf tam jest i prawie każdy to pali 🤣🤣 więc czego się spodziewacie...jestem żywym przykładem jak działało odstawienie syfu z ulicy a odstawienie dobrego sortu ( Marihuana medyczna bo praktycznie to paliłem przez ostatnie lata+ dobry sort od zioma który uprawiał) niestety wyjechał i zostałem z niczym i kurwa płacze sobie 🥺🥺 Świadome korzystanie z dobrej Marihuany jest zawsze kluczem do sukcesu ... polecam oglądać rolki na Instagramie Stonerchew czy jakoś tak... potężna wiedza!!!!!!!!!https://www.instagram.com/stonerchef.pl?igsh=MWI3OXU3OThwdWFqZg==

Dodam że Marihuana nie jest dla każdego koniec kurwa kropka... słabe łby nie powinny tego tykać!!!!!!!!! W nadmiarze oczywiście 

Edytowane przez Resio666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ogólnie rozpierdala typ ludzi typu:

Mordo nie pal tego gówna ja pialiłem pięć wiader dziennie teraz mam zaniki pamięci xd

Mam chorą wątrobę piłem 10 najtańszych piw jak do tego doszło nie wiem.

Wpierdalam kilogram cukru i mam nadwagę i cukrzycę :O.

No kurwa jakiego efektu się spodziewałeś XD?

Albo typ rzucił trawę na YT po tygodniu od odstawienia zaczął nagrywać filmy o mentoringu o nałogach po roku skończył w monarze bo wrócił do jarania przyokazji wjebał się w psychotropy.

To nie substancja jest zjebana tylko twój zepsuty mózg. I albo terapia albo samemu coś kminić. To jest tylko zwalanie winy na coś albo na kogoś.

Czasami mam wrażenie że przez takie osoby przemawia zawiść typu ja sobie nie daję rady wypić piwka 1. No to muszę obrzydzić komuś to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Growerseed Dokładnie..nie przepracowane traumy z dzieciństwa, słaby towar zanieczyszczony i problemy z psychiką i mamy gotowy przepis na dramę...💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość klimko

@Resio666 Mylisz się. Paliłem tylko medyczną marihuanę na receptę. Nigdy nigdzie indziej nie kupowałem. Zryła mi czerep równo. Mam bardzo trudne studia i jak kiedyś uczyłem się szybko, tak teraz  po dwuletnim paleniu MJ nie daję rady tak samo intensywnie się uczyć. Uważam, że tak już zostanie, albo może zmiany na lepsze przyjdą za rok, czy dwa. Możecie zakłamywać rzeczywistość, złorzeczyć, obrażać mnie, pewnie po to jest ta strona, żeby gonić stąd hejtem takie osoby jak ja.  No, ale trudno mierzę się z tym i nadal trwam przy swoim, że MJ nawet medyczna, którą ja paliłem powoduje straszne konsekwencje. Ja już nie palę i nie zamierzam wrócić, a kto lubi, niech pali, nikt nikogo nie namawia do abstynencji.

@Resio666 Mylisz się. Paliłem tylko medyczną marihuanę na receptę. Nigdy nigdzie indziej nie kupowałem. Zryła mi czerep równo. Mam bardzo trudne studia i jak kiedyś uczyłem się szybko, tak teraz  po dwuletnim paleniu MJ nie daję rady tak samo intensywnie się uczyć. Uważam, że tak już zostanie, albo może zmiany na lepsze przyjdą za rok, czy dwa. Możecie zakłamywać rzeczywistość, złorzeczyć, obrażać mnie, pewnie po to jest ta strona, żeby gonić stąd hejtem takie osoby jak ja.  No, ale trudno mierzę się z tym i nadal trwam przy swoim, że MJ nawet medyczna, którą ja paliłem powoduje straszne konsekwencje. Ja już nie palę i nie zamierzam wrócić, a kto lubi, niech pali, nikt nikogo nie namawia do abstynencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość klimko

Uzależnienie niszczy mózg. W jak sposób ?
Nasz mózg jest cudowną maszynerią, zapewniającą nam przetrwanie, ale także zaprogramowaną tak, aby móc utrzymywać nas w równowadze i dobrostanie. Mnóstwo skomplikowanych procesów reguluje nasze stany emocjonalne, naszą motywację, reakcje stresowe, apetyt, sen, seks, relacje z ludźmi, a także utrzymuje balans między impulsami do działania, a kontrolą działania.
Uzależnienie jest chorobą mózgu. Oznacza to, że niszczy zdolność człowieka do przeżywania i okazywania emocji, do budowania i podtrzymywania relacji z innymi, zaburza procesy motywacyjne, rujnuje kontrolę działania, rozregulowuje zarządzanie stresem, destabilizuje sen, apetyt.
Niezależnie od tego, jaką substancję przyjmuje osoba uzależniona –  doświadcza bardzo podobnych zmian w mózgu.
Cztery podstawowe zmiany w mózgu osoby uzależnionej to:
1. Desensytyzacja/znieczulenie układu nagrody
Mózg osoby uzależnionej, w związku z przebodźcowaniem układu nagrody (układu odpowiedzialnego m.in. za nasze przetrwanie, za kodowanie przyjemności, a także za motywację) zamyka receptory dopaminowe, co w praktyce oznacza, że staje się „ślepy” na przyjemności inne niż nałóg. Rozmowa z przyjacielem, zabawa z dziećmi, spacer, ciepłe kakao, wycieczka w góry… nic nie wydaje się wystarczająco atrakcyjne. Spada motywacja do działania. Wiele spraw, rzeczy i działań blednie w porównaniu do nałogu. Pozostaje motywacja do zażywania "naszej substancji"
2. Sensytyzacja/przeczulenie na określone bodźce w układzie nagrody

W związku z częstym powtarzaniem zachowań nałogowych, sieć połączeń neuronalnych gęstnieje i staje się wyczulona na wszelkie bodźce łączące się z nałogiem. Określone miejsca, ludzie, sytuacje, zapachy uaktywniają sieć i uruchamiają proces domagania się danej substancji lub zachowania.
3. Hipofrontalność /Atrofia płata czołowego
Płat czołowy jest odpowiedzialny za kontrolowanie naszych zachowań. W związku z nadzwyczaj silną stymulacją wywołaną substancją i/lub zachowaniem, płat czołowy, regularnie zalewany dopaminą (głównym neuroprzekaźnikiem odpowiedzialnym za rozwój i utrzymanie uzależnienia), traci swoje zdolności kontroli. Sygnały wysyłane przez tę część mózgu są za słabe, by konkurować z niezwykle silnymi, pochodzącymi z części limbicznej (położonej w środkowej części mózgu). W związku z tym następuje zanik komórek w płacie czołowym. Osoby uzależnione stają się przez to bardziej impulsywne, mają większe trudności, by kontrolować swoje zachowania, przewidywać konsekwencje swoich działań. Z czasem pojawiają się kłopoty z koncentracją, logicznym myśleniem, ubożeją funkcje poznawcze.
4. Dysregulacja układów zarządzania stresem
Nasz mózg posiada w swoim zanadrzu zarówno hormony podnoszące poziom stresu w organizmie, aby mobilizować nas do działania, jak i te obniżające jego poziom, abyśmy mogli się wyciszać, relaksować, czy po prostu wracać do równowagi po okresie zwiększonej mobilizacji. U osób uzależnionych cały ten skomplikowany układ działa na odwróconych zasadach. Organizm produkuje więcej hormonów stresu niż u osoby nieuzależnionej i mniej tych wyciszających reakcje stresowe. W związku z tym osoby uzależnione mają niższą tolerancję na stres. O wiele szybciej i intensywniej przeżywają niepokój i napięcie i trudniej im wrócić do równowagi.

W dniu 10/12/2024 o 11:07, Resio666 napisał:

@Growerseed Dokładnie..nie przepracowane traumy z dzieciństwa, słaby towar zanieczyszczony i problemy z psychiką i mamy gotowy przepis na dramę...💪

Bredzisz @Resio666 . Mam wspaniałą rodzinę i żadnych traum z dzieciństwa. Paliłem 2 lata tylko medyczną marihuanę. Nie miałem żadnych problemów w domu ani w nauce. Uprawiałem wyczynowo sport i uprawiam nadal, ale rekreacyjnie, miałem osiągnięcia na tym polu i byłem szczęśliwym chłopakiem, spotykałem się z dziewczynami jak każdy w moim wieku, nie różniłem się od innych. Z ciekawości i głupoty sięgnąłem po MJ i wciągnąłem się po trochu, aż nie potrafiłem przestać. Teraz jestem wrakiem, nadal po kilku tygodniach mam objawy odstawienne, bezsenność, poty,  ale nie tylko, bo mam zespół amotywacyjny, kłopoty z  pamięcią, koncentracją, funkcjami poznawczymi, z logicznym myśleniem jest gorzej niż kiedyś, zanim zacząłem palić. Niestety pewnie już tak zostanie, zjarałem swój mózg. Chodzę na terapię dla uzależnionych, ale niewiele mi pomaga. Nigdy nie kupowałem MJ poza apteką, więc to nieprawda co piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@klimko dziękujemy za podzielenie się z nami cytatami z opracowań dotyczących uzależnień. 🤍 Fajnie jest też podawać źródło aby czytający mógł sobie zerknąć na całość jeśli zechce. 👍🏻

Masz ochotę zapalić? Terapeuta wie że wchodzisz na takie fora? Uważa że jesteś na to gotowy?

Jeśli terapia nie pomaga to ja bym zmieniła terapeutę. 

6 godzin temu, klimko napisał:

albo może zmiany na lepsze przyjdą za rok, czy dwa. 

Dobrze że przynajmniej dopuszczasz już do siebie myśl że po jakimś czasie będzie lepiej, jest progres. 👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@klimko Nikt cię nie obraża ale jak dwu letnie palenie Marihuany zrylo ci beret 🤣🤣🤣 to już nie mam pytań idz do psychiatry mówię szczerze bo ewidentnie masz coś z głową nie ma innej opcji..wiem że trudno ci w to uwierzyć ale to na 10000000% wina leży po stronie twojej głowy...I Jeszcze raz podkreślam marihuana nie jest dla wszystkich! Jak mi nie wierzysz to polecam z całego serca wejść na instagram na profil Stonerchef! Opisz tam swój problem i dostaniesz jasną odpowiedź od ekspertów z potężną wiedzą!! I druga sprawa NIE RUSZAJ marihuany nigdy więcej ♥️ pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia ❤️ tylko kurwa nie zacznij chlac 🍺 bo się wkurwie 😀💪

@klimko I nawiąże jeszcze do twojej wypowiedzi... Też mam wspaniała rodzinę dziecko piękna żonę dwie firmy pracuję po 10 godzin dziennie uprawiam kalistenike i biegam... gotuję i sprzątam bo to uwielbiam...I palę od 22 lat +/- 😘😘😘 dziękuję za uwagę pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość klimko

@Lady Green Miła Lady, wystosuję zapytanie, gdzie podziały się moje wpisy? Czy tak przestraszyło się szanowne gremium lobbujące tu na rzecz palenia marihuany, że moje wypowiedzi usunięto? Nie mogę w to uwierzyć. Swoim uspokajaniem palących i wmawianiem im, że marihuana to nic takiego i nie daje skutków zdrowotnych po prostu kłamiecie i zachęcacie do palenia. Twoje wypowiedzi o tym świadczą: "oddychaj spokojnie, wszystko minie", czyli sens jest "pal dalej". To wstrętne co Wy tu na tej stronie robicie. Usuwacie niewygodne wpisy osób, które mają duże problemy przez marihuanę. W innym temacie na Waszej stronie ludzie zgłaszali również swoje dolegliwości z powodu palenia, ale Ty odpowiadałaś, że pewnie mają chorobę psychiczną i to na pewno nie po marihuanie, chociaż oni zaprzeczali. Wszyscy oni są chorzy psychicznie? Sama w to nie wierzysz. Ja na własnej skórze doznałem potwornych skutków palenia i nie dam sobie wmówić, że to nie jest przez marihuanę. Mam ten fakt potwierdzony przez psychiatrę i psychologa. I poza tym, że leczę się z uzależnienia nic mi innego nie dolega. Poza tym jesteś nieuprzejma, złośliwa i nie chcesz słuchać chorych przez marihuanę osób, bo to może Ci przeszkodzić w twoich planach zarobkowych. Pisałam do ludzi, żeby zrezygnowali z palenia i uważam, że to uczciwe powiedzieć co marihuana robi z mózgiem, żeby wystrzegali się palenia. Zresztą marihuana jest w Polsce na szczęście nielegalna i Twoje wypowiedzi mogą być powodem zamknięcia tej strony. Poinformuj klientów jakie skutki będą po MJ, tak jak producenci papierosów informują o raku. To będzie ok. i osłonisz siebie, bo możesz mieć kłopoty za wprowadzanie w błąd, a poszkodowani wystąpią o odszkodowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@klimko wyjdz i nie wracaj jesli tak bola Cie oczy od czytania naszych wypocin🙂 nikt Cie tu nie zapraszal wiec... 👋 a za twoje zdrowie wyjaram za chwile wyjatkowo tlustego jointa😉

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi