szamayo 606 Napisano 31 Grudnia 2023 @Hulk na stronce podali czas kwitnienia 5-7 tyg jak twoim zdaniem to wygląda? Tobie również wszystkiego najlepszego, chociaż o to sam zadbales w boxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 1 Stycznia @szamayo no właśnie na stronie Dutch Passion jest że od nasion do zbioru 12-15 tyg.. I tym właściwie się sugeruję 😁 31.12 minął 12 tydzień i zaczął się 13 więc już teoretycznie końcówka.. ale wiesz jak jest z genami.. może będą potrzebowały do końca stycznia a nie do połowy to się poczeka 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 1 Stycznia @Hulk sampla testowałeś? Kiedy zaczęły ci kwitnąć? @Hulk a twoje rośliny jaka mają wysokość? Po zdj ciężko wnioskować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 1 Stycznia @szamayo nie testowałem chociaż korci 😁 czekam aż będą trichomy brązowe 😛 Zaczęły kwitnąć 29 października.. Przez LST wysokość około 70 cm , nie mierzyłem.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Stycznia (edytowane) Siema Generale co tam w trawie piszczy gotowy do scinki?😎bo jestem bardzo ciekaw🙂 Edytowane 5 Stycznia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 7 Stycznia Chyba zaczynają brązowieć trichomy.. 🤩 Wczoraj już podlałem czystą wodą.. Dam jej jeszcze z tydzień albo dwa.. 💪 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 665 Napisano 7 Stycznia @Hulk No ładnie myślę że tydzien wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 7 Stycznia @Hulk kosa się zbliża 👍 Pokaż zdjęcie roślin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 7 Stycznia @WymiataczMega @Resio666 dzięki 🙂 Wyciągają już z liści wszystko 😁 Fajnie bo udało mi się zapanować nad wilgotnością.. 35-40% cały czas @Pablo 1988powoli do przodu.. ostatnia prosta 😁 a jak u Ciebie? 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia @Hulk im dłużej trzymasz tym mniej THC 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Stycznia @Hulk U mnie to pół biedy mozna powiedzieć ze za szybko ucielem ale to nie ważne 🙂masz tam grubo ja bym im dal tydzien i kosa bedzie co obierać ,suszyc,i bakac wlasne towarezoo yoooo 😎👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 7 Stycznia @Mr.Green no czytałem o tym.. dlatego poczekam max tydzień żeby troszkę więcej było brązowych i tnę 🙂 @Pablo 1988 tak właśnie zrobię 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia (edytowane) @Hulk im więcej brązowych tym mniej THC. Brazowe tricho to nic innego jak THC które się degraduje na poczet innego związku CBE czy tam CBN.. zapomniałem 🙂 Tak wygląda przekwitnięta baczka A tak wygląda optymalna. Z wysokim poziomem THC i delikatnym bursztynem. Z tego co pamiętam to około 10% bursztynu jest optymalnie. Chyba że ktoś lubi typowo beton to inna sprawa. Ja to mam zawsze styki trzymać dłużej bo to też zwiększa ryzyko pleśni i nie ma tu znaczenia wilgotność w boxie. Po prostu baka się może zacząć psuć od środka.. a tam jest zawsze wilgotno.. w takim topie 😉 Edytowane 7 Stycznia przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 7 Stycznia @Mr.Green to według Ciebie czekać tydzień czy mniej? Chciałbym uzyskać kanapowca 😁 jak jebniesz klina to już siedzisz w fotelu 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia @Hulk nie mam zdania w tym temacie bo się roznimy oczekiwaniami. Ja nie doradzam.. tylko podaję informację ku przestrodze 🙂 Rób jak uważasz. To twoja praca. Twój plon i twoje decyzje 🙂 Ja osobiscie wole żywsze banie bo lubię palić w pracy i sobię działać. Stąd np. mój obecny ukłon bardziej w sativowa odmiane MobyDick. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 7 Stycznia @Mr.Green ehhh.. poobserwuje do piątku i zobaczę co się będzie działo 😁 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia @Hulk nie powinno nic specjalnego. Ryzyko pleśni to nie jej obowiązek. Przydałoby się też lepsze zdjęcie tricho. Ogólnie ona już jest top do ścinki. Myślę że ten tydzień wytrzyma śmiało i osiągniesz swój cel 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 7 Stycznia Tu np nie widać bursztynu więc tydzień powinien być ok.. w piątek zobaczę 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia (edytowane) @Hulk no tu już mniej go widać. To Fakt. Sam bursztyn to nie problem.. największym problemem są usychające liście tak jak ten na drugim i trzecim zdjęciu. Jeśli ten liść uschnie tak daleko że jego łodyżka usycha już w obrębie topa lub co gorsze w topie to rośnie ryzyko plesni. Jeżeli usycha już przy lub w topie to jest martwa tkanka ktora da początek pleśni. Dlatego growerzy czesto jak chca przeciagnac na bursztyn to pozbywaja się liści i obcinaja te wyschnięte liście zostawiając same szpatułki czy jak to się tam zwało.. czyli łodyżki liścia. Pewnie widziałeś gdzieś już takie ogołocone panny przed kosą.. 😉 Jak np. Tutaj.. Zdjęcie ze strony lampy która mam. SanLight. Za to lubię tą firme poniekąd.. jako producent lamp pokazują co można na nich wycisnac. Pierwsze zdjęcia 9 tydzień FLO Drugie zdjęcia 10 tydzień FLO po usunięciu lisci. Rozważ sam 🙂 Edytowane 7 Stycznia przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 7 Stycznia @Mr.Green dziękuję za podpowiedź.. faktycznie będę chyba musiał wyciąć liście.. Jutro jak wrócę z pracy to rozważę co i jak i będę działał 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach