Lady Green 2,135 Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk jakie 18%? Tego sie nie sumuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 @Lady Green 😯czyli jak mam liczyć? 😔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk ile ml byś nie dodał to stężenie % pozostaje takie samo 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 @Lady Green no teraz to mnie podcielaś.. Jak jeden ml calmagu ma 6% na 1 L to 2 ml będzie miało chyba 12 % przy tej samej pojemności...🤔 Popraw proszę jeśli się mylę 😔 Tak samo z biobloom... 1 ml ma 2% na 1 L więc... 😔😔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 20 Listopada 2023 49 minut temu, Hulk napisał: @Lady Green no teraz to mnie podcielaś.. Jak jeden ml calmagu ma 6% na 1 L to 2 ml będzie miało chyba 12 % przy tej samej pojemności...🤔 Popraw proszę jeśli się mylę 😔 Tak samo z biobloom... 1 ml ma 2% na 1 L więc... 😔😔 Też mi sie tak wydaje . łba sobie nie dam ujebać ale palca tak 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 @Resi666 naprawdę potrzebuje z tą jedną wsparcia jak ją dokarmić tym co mam bo inne lecą na spokojnie.. Pierwsza uprawa, mnóstwo błędów więc chciałbym to jakoś przyzwoicie doprowadzić do końca 🙆🤷 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk No zobaczymy jak będzie po tym podaniu Azotu ... Chciałbym Ci pomóc ale jestem za Tobą 😄 pierwszy plant dopiero przede mną 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 20 Listopada 2023 51 minut temu, Hulk napisał: naprawdę potrzebuje z tą jedną wsparcia jak ją dokarmić tym co mam bo inne lecą na spokojnie.. Zielony już Ci pisał, ale Ty ten calmag masz z azotem, nie? Brakuje klasycznie npk, solidnej podstawy. I do budowania topów i do ich rozrostu. Jak będziesz wlewał biobloom to on najszybciej zadziała za około tydzień. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk nie wiem jak to nazwać ale ja biohumusem ziemię aktywuję. To co w niej jest lepiej roślina przyjmuje. To moje spostrzeżenia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk źle liczysz. @Lady Green Ci dobrze napisała. Stężenie jest niezmienne. Pomyśl odwrotnie niż napisałeś. Jak kupujesz np. 1litr bio nawozu o stężeniu 6% to owe 6% odnosi się do stałej zawartości nie zależnie od ilości. To tak jak wódka. Ma 40% to jak wypijesz dwa kieliszki to nie spożywasz 80% czegokolwiek tylko dalej spożywasz alkohol 40% tyle że w większej ilości/dawce. Sam % to jedno a ilość to co innego. % stanowi określenie na zawartość czegoś w czymś. W tym wypadku jest to zawartość azotu w nawozie. W 6% składa się z azotu. Czy to podasz 5ml 20ml czy 50ml to nadal podajesz roztwór 6% w dawce jaką wybierasz. Nie podajesz sześciu % a coś co zawiera sześć procent czegoś. Tak w skrócie 😛 5 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk Zakup calmag od Biobizz czysty bez azotu , a azot uzupełniaj jedynie podstawkami na grow i bloom. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 21 Listopada 2023 @Mr.Green @Zielone. Krainy dziękuję za pomoc 🙂 będę działał według zaleceń 😊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 21 Listopada 2023 Topki nabierają masy 🙃 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,337 Napisano 21 Listopada 2023 @Hulk dobrze to wygląda 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Listopada 2023 (edytowane) nom ładnie sie zbierają ja na ostatnie dwa tygodnie bede dodawac dragona pomoc konkretnie puchną @Hulk Edytowane 21 Listopada 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 21 Listopada 2023 @Pablo 1988 nie znam tego, podasz link? To poczytam.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Listopada 2023 @Hulk jasne nie ma problemu https://flora-fauna.pl/nawoz-shogun-dragon-force-5l-booster-wzmacniacz-kwitnienia,p6015.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 21 Listopada 2023 @Pablo 1988 dziękuję 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 23 Listopada 2023 🥰😍 4 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 24 Listopada 2023 26 dzień od pojawienia się preflowerów.. Przede wszystkim chciałbym podziękować Wam za wsparcie i podpowiedź z nawozami i ich dawkowaniem.. 💪 Nie wiem co mi się uwaliło , że im więcej ml nawozu tym większe stężenie 🤷 szkoła była wieki temu 🙆 Ale dzięki Waszym podpowiedziom chyba kryzys żółknięcia liści mam za sobą, przynajmniej na razie 😅 Wczoraj wrzuciłem fotkę jednej szt, więc dzisiaj podsyłam całość.. Widać że kolorystyka ujednolica się.. Bombki choinkowe puchną z dnia na dzień właściwie.. żeby nie robić spamu, następna fota za jakiś czas pod warunkiem że nie będzie kłopotów 😁 To co na fotce, to właściwie wasza zasługa bo wszelkie informacje co i jak są z tego forum, z Waszych starych postów i bieżącego wsparcia 😀 Dziękuję i serdecznie pozdrawiam 🍻 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach