WymiataczMega 2,241 Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers polecam super pk od aptusa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers to zielone dlugie to grzejnik ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @WymiataczMega kierwa drogie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,241 Napisano 1 Listopada 2023 @Pablo 1988 ja ćwiartkę wziąłem chyba za 13 jurków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @dziurawy tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers DZIALA ??!!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @WymiataczMega i jak tego używasz, tylko na niedobory l? @dziurawy nie widzisz 27 stopni 2 wentylatory mieszające, jeden wyciągający wszystko śmiga, a i osuszacz idzie w niepamięć 45% wilgotności prima sort @WymiataczMega i poza pk calmagiem i zestawem bio bizz roślinki potrzebują coś jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,241 Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers daje pk gdzieś w drugim tygodniu kwitnienia. Też używam biobizz. Następny grow dodam jeszcze ukorzeniacz jakiś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @WBB @WymiataczMega @Pierr1947 Jest taka możliwość że grzejnik który stoi między donicami podgrzewa mi ziemię i ja przesusza na tyle że ta duża jest przesuszona ? Czytam teraz na forum że klapnięte liście to oznaka przesuszenia, a dziś jak chciałem nalać wody przeszła przez ziemię jak przez sitko choć donica nie była ciężka @WymiataczMega Moje są po ukorzeniaczu 11 l doniczki już nie mają miejsca na korzen@dziurawy @WymiataczMega @Pablo 1988 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers weź ta grzałka jak najdalej od doniczek to dobry pomysł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @Pierr1947 no i wszystko, wolę hardcore nie disco 🙂 będzie musiała się przemeczyc do rana, z rana wszystkie gorilllki dostają około 30/40% nawozu z tabeli bio bizz na kwitnienie, a banana purple na wzrost @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 779 Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers a jaka masz temperaturę w pomieszczeniu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @Monako Grzejnik jest 135w nie interesuje mnie temp w pokoju, ale jest bardzo ciepło, cieplej niż w domu, żeby to osiągnąć przy moim filtrze zastosowałem zamknięty obieg powietrza, w sensie powietrze nie wydostaje się na zewnątrz pomieszczenia, ale wychodzi góra boxa, i zasysa dołem pokój około 8/9m2 CO2 booster i chyba wszystko gra gitara, mam jeszcze na suficie wentylator wyciągający, jest bardzo słaby ale ciągle smiga 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 2 Listopada 2023 @Pierr1947 @WymiataczMegatemat ogarnięty rosną aż cieszą oko, moje spostrzeżenia: 1. Jak już stoi grzejnik blisko doniczek nie może chodzić cały czas, 8h temu temp wokół doniczki wąchały się ok.26/28 stopni co widocznie przy 24/0 nie służyło im dwie największe były przesuszone. Teraz jest okolica 23/25 stopni woda schnie wolniej, a rośliny nabrały wigoru 2. Popalone końcówki nie schodzą magicznie, i nadmiar nie trwa wieki tydzień po odkryciu nadmiaru azotu, odkryłem na największej niedobór właśnie tego pierwiastka (zolkniejace starsze dolne partie liści, i rozjaśnienie całej rośliny. 3. Jak sam czegoś nie spierdolisz, i potem nie odkryjesz to możesz się kurwa pytać na forum, a i tak chuja się dowiesz, są to wskazówki nie oczekujecie jak ja, że ktoś coś za was zrobi tylko zebrać dupę i do czytania. Rośliny dostały licząc od góry 123 góra, i 456 dół 1, i 5 50% bio blooma z tabeli, czyli chyba 0,5ml na litr, reszta nawozów około 80% z tabeli bio bizz 1 week bloom 2/3/4 czekają na wieczór, i dostają 50% dawki biobizza 6 z racji że młodsza dostanie małe dawki na wzrost myślę około 40%, a może mniej, bo ziemią Terra profesional ma w sobie dużo nawozów, i gorilllki mniej lub więcej podpaliło, od większych dawek. Nawozić będę chyba co podlanie mniejszymi dawkami co myślicie i secie na teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 2 Listopada 2023 @WymiataczMega jakie dawki +/- dajesz tego super pk, wziąłem 250ml na próbę, przyjdzie w następnym tyg, akurat na +/- 2 week blooma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Listopada 2023 @Prepers I Kozak że wyciągasz swoje wnioski . Jak to się mówi czasami trzeba coś spierdolic żeby się czegoś nauczyć. Tak jak Ci pisałem wcześniej każdy z Nas ma jakiś wypracowany schemat uprawy i go udoskonala @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,241 Napisano 2 Listopada 2023 @Prepers elo. Gdy roślina zaczyna kwitnąć przy każdym podlaniu 2,5ml przez 1,5 tygodnia i dalej po 5ml do końca. Ostatnie podlania dawałem ± 7ml😅 Ty z biobizz coś na kwitnienie masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 2 Listopada 2023 @WymiataczMega top max bio bloom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,241 Napisano 2 Listopada 2023 @PrepersTo gitara. Tym co kwitną zacznam to dawać+superpk a odstawiam grow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 2 Listopada 2023 @Pierr1947 coś czuję że następna uprawa po tych problemach pójdzie łatwo, już do końca uprawy mam przejebane Terra profesional typowa ziemia pod mineralne nawożenie, i tak jakbym wystartował z bio bizzem light mixem czy all, ciężej było by mi spalić końcówki, czy złapać teraz niedobór azotu, co dobrego w całej akcji mam zabawę do końca uprawy z nawożeniem się czegoś nauczę chociaż. @WymiataczMega @Pierr1947 Możecie napisać jakie +/- ec lejecie, i +/- w którym tyg? I +/- częstotliwość podlewania +/-, chce na wzorze wypracować swoje nawożenie już pod następna uprawę żeby lecieć według małego schematu, ciężko tak 6 indywidualne podlewać jak się zaczną problemy @WymiataczMega grow odstawiam już powoli, chyba aktywuje mi azot w ziemi, bo to po nim tak sie podpaliły końcówki, dostają takie 20% narazie, a ta co ma niedobór dostała narazie chyba 50 do 70 ostrożnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach