Gość Napisano 30 Września 2023 Ten wentylwtor lazzienkowy daje rade jakie koszta??głośny jest???pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 30 Września 2023 (edytowane) @Pablo 1988 wentylator dałem asekuracyjnie aby przy flo zbić wilgotność bo w piwnicy mam cały czas ~80% Nie wiem jaki jest jego koszt bo miałem stary.. Można za grosze nabyć. Będę go używał jak przejdę na Flo i liczę, że w połączeniu z wiatrakiem zbije wilgotność.. Cicho kręci..😉 Edytowane 30 Września 2023 przez Hulk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 1 Października 2023 W dniu 29/09/2023 o 09:16, mirecki napisał: Masz pewne miejsce? Bo ja u siebie obawiałem się gryzoni więc przy wlocie (pasywny) wstawiłem kawałek blachy i porobiłem dużo dziurek tak żeby było powietrze a i ochrona była. Ponad to przymocowalem całą skrzynie do ściany (tak po prostu). Mam nadzieję że unikne problemów z myszami ale dom przy lesie w połączeniu z jesienią sprawia, że już myślę o zabezpieczeniu całości 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 2 Października 2023 @Hulk zależy jak bardzo chcesz zbić wilgotność, bo jeżeli w pomieszczeniu będzie 80% RH przy załóżmy 18⁰C, to w boxie będzie z 55% przy 25⁰C, ale jak weźmiemy pod uwagę jeszcze parowanie roślin + gleby, to może się okazać że dość szybko w piwnicy zrobi Ci się 90% RH, a w boxie z 70. Raczej indica odmiany bym tam nie sadził pod duże topy, bo ryzyko plechy Fajnie rozstawiłeś światła swoją drogą, nie będzie w centrum za dużo światła a i rogi będą doświetlone. Osobiście bym jeszcze spróbował właśnie ogarnąć kratkę na wlot i bardziej wyprostował ścianki. Ale co jak co, zaoszczędziłeś raczej 4 cyfrową kwotę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 2 Października 2023 @Bob drzewny d dzięki za odpowiedź 👌😁 Oczywiście siatka będzie wstawiona jak również asekuracyjnie pomieszczenie będzie dogrzane jak zajdzie potrzeba, może pomoże 🙂 Tak naprawdę jak ruszy uprawa to będzie można zaobserwować co się dzieje i szukać rozwiązań ale na start chyba jest ok 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 2 Października 2023 @Hulk ciekawy projekt 👍 ja zawsze na łatwiznę idę 😅. Brak czasu przez pracę. Zwolnie ją 🙃 haha. Pozdrawiam Mordo jaki koszt do tej pory? Projekt głównie na recyklingu bazuje z tego co zauważyłem. 👏👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 2 Października 2023 @WymiataczMega Żarówki LED 10 szt -280 zł Folia 5mx1,25m - 75 zł Worek ziemi allmix 50L - ok 80 zł 10 oprawek ceramicznych do żarówek -12 zł 6 wiader 8 L - 25 zł A resztę miałem w garażu 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 5 Października 2023 @Hulk jeszcze na foli mogles oszczędzić i kupic np. koce ratunkowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 5 Października 2023 @Boczelli oczywiście że opcji jest sporo 🙂👌 Dałem żarówki LED i chciałem je w pełni wykorzystać a podobno taka folia jest w stanie to zapewnić 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach