13crew 29 Napisano 15 Listopada 2020 Podoba mi się twoje podejście ??☠️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Września 2021 Czy liście muszę rozdrobnionić/zmielić czy wrzucić w całości do takich bugów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Września 2021 @mleczyk wrzuć całość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 (edytowane) O to chodziło świetny poradnik, o tym nie wiedziałem ale sprawdzę ten sposób. Edytowane 11 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Listopada 2022 Pytanie mam do osób które robiły czekoladę tym sposobem. Jak później suszyliście to błotko i jak polecacie przechowywać? Nie chcę żeby plecha w to weszła a nie ukrywam że lubię dobry hasz. Bovedą to potraktować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 14 Listopada 2022 @mirecki suszyłem normalnie w temperaturze pokojowej na talerzu, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 2 Kwietnia 2023 Popcorn i liście muszę być całkowicie suche ? Popcorn zmielić w młynku czy rzucić jak leci ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Kwietnia 2023 @michu nie muszą być suche ale musi panować niska temperatura, najlepiej do max 4-5 stopni. Nie musisz mielić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 3 Października 2023 Po wysuszeniu 48,7g 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 1 Listopada 2023 @Glut78 Łał, muszę spróbować tej metody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Glut78 ile to micronow ? Jak Ty to suszyles ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 1 Listopada 2023 @Glut78 ile miałeś tematu ? Robiłeś od razu po kosie czy najpierw suszyles, później zamrażarka i z zamrażarki do wody z lodem? Ile czasu Ci zajęło to? Polecam papier do pieczenia od siebie bo łatwiej jest cały materiał z niego zebrać niż z foli alomeninonowej ;D na ilu workach to robiłeś? @Pierr1947 robiłem już tą metodą. Dawałem na papier do pieczenia w kartonowym pudełku które było otwarte, oczywiście przewiew musi być żeby plecha nie wjechała. Dosyć szybko się suszyło. I najlepiej jak jest ciemnia czyli w dużym skrócie w boxie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @mirecki @Glut78 Ja zawsze susze materiał potem zamrażam. I nigdy nie daje liści bo to jest syf max to liście cukrowe no i wiadomo najlepsze kwiaty wtedy jest jakość i czerwone wino. Na maxa robię dwa prania. Zawsze oddzielam i podpisuje rodzaj mikronów. Gotowy materiał jeszcze raz zamrażam potem ścieram na tarce o małych oczkach i na papier do pieczenia i do kartonu po pizzy. Wrzucałem zdjęcie mojego haszu. Taka bryła to gotowa pleśń. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 1 Listopada 2023 @Pierr1947 pamiętam że gotowca też ścierałam na tarce, dzięki temu był pewniaczek że plechy nie będzie. Mam może z 1,5l odpadu po trymie i tak się zastanawiam czy robić hasz czy nie. Na pewno masełko będę robił, może nawet na weekendzie tym ale do haszu to nw nw. Po ostatnim razie jakoś się zraziłem (robiłem pierwszy raz w workach i może za małe doświadczenie). Powiesz coś więcej na ten temat? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @mirecki @mirecki Jak masz odpad rób masło. Ja robię z kwiatów ewentualnie liści cukrowych popcornu. Ja robię tak susze materiał na wiór. Później zamrażarka. Ja mam pralkę coś takiego https://www.alchimiaweb.com/en/20l-icer-washing-machine-pure-factory-product-18185.php ogólnie nie znajdziesz tańszej chyba. Możesz też wykorzystać jakieś większe wiadro wrzucić lod i założyć na wiertarkę mieszadło małe do gipsu takie najmniejsze wrzucić tam temat no i zacząć mieszać powoli . Woda po kilku minutach powinna zrobić się czerwona i tak ma być . Na pierwszy strzał mieszaj 10min. Na drugie wiadro załóż worki od największego do najmniejszego micronami i przelej. Z pierwszego płukania będzie najlepszy hasz. Ja powtarzam proces 2-3 razy. Za każdym razem jak mam hasz na workach dodatkowo płucze go wodą RO żeby wymyć z niego syf i żeby był zajebisty smaczek. Z każdego worka hasz oddzielnie wykładam na papier kuchenny żeby odsączyć wodę później zawijam w folie podpisuje i do zamrażarki. Na następny dzień ścieram go na tarce na jak najmniejszych oczkach i daje na papier do pieczenia i do kartonu po pizzy. Ważne podczas suszenia jest żeby było sucho i ciemno. Piaseczek jest najlepszy lepiej się nim operuje do palenia niż skubać z kostki.Taki haszysz jest w huj warty można się za niego dobrze ubrać. Do palenia polecam filtry węglowe. Ogólnie polecam ten proces. Robienie haszu i dabow to moja zajawka lubię to bardziej niż uprawianie. Mam nadzieję że Ci coś tam pomogłem Pzdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 4 Listopada 2023 @Pierr1947 a jakie polecił byś mi worki do mojej pierwszej przygody z haszem. Będę robił go z dwóch roślin.Myślałem nad czymś takim czy na początek mniej worków? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Listopada 2023 @Sirpotato @SirpotatoJasne że więcej worków to lepsza opcja . Ale sprawdź na Ali kupisz za połowę ceny. Wielkość 1galon spokojnie Ci wystarczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 4 Listopada 2023 @Pierr1947 a na kg suchego? Żeby się wygodnie pracowało też wystarczą 4 litrowe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Listopada 2023 @Sirpotato Zrób inaczej nie mieszaj wcale w tych workach. Mieszaj w jakimś wiadrze czym chcesz aby się tam materiał zmieścił. Tylko przelej przez te worki. Wiesz jeśli masz hajs to możesz kupić większe worki nie ma problemu. Ja mam tą pralkę ona jest 20l i wchodzi tam sporo materiału. Potem tylko opłukuje spuszczam wodę przez te worki i wszystko gra. @Sirpotato Tanim sposobem bez użycia tej pralki jest jakieś większe wiadro wrzucasz suchy zmrożony materiał dolewasz wody i mieszasz wiertarka z mieszadłem jak zaprawę hehe potem przelewasz najwyższej w pierwszym worku zostanie Ci materiał a reszta to już Twój hasz😉 później materiał dajesz z powrotem to wiadra i znowu mieszasz👊 A i za każdym razem jak będziesz powtarzał proces dawaj lodu żeby była jak najniższa temperatura wtedy trichomy będę łatwiej się oddzielać od materiału @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 4 Listopada 2023 @Pierr1947 Tak zrobię, dzięki za szczegółową instrukcję 🙂 15 minut temu, Pierr1947 napisał: @Sirpotato Zrób inaczej nie mieszaj wcale w tych workach. Mieszaj w jakimś wiadrze czym chcesz aby się tam materiał zmieścił. Tylko przelej przez te worki. Wiesz jeśli masz hajs to możesz kupić większe worki nie ma problemu. Ja mam tą pralkę ona jest 20l i wchodzi tam sporo materiału. Potem tylko opłukuje spuszczam wodę przez te worki i wszystko gra. @Sirpotato Tanim sposobem bez użycia tej pralki jest jakieś większe wiadro wrzucasz suchy zmrożony materiał dolewasz wody i mieszasz wiertarka z mieszadłem jak zaprawę hehe potem przelewasz najwyższej w pierwszym worku zostanie Ci materiał a reszta to już Twój hasz😉 później materiał dajesz z powrotem to wiadra i znowu mieszasz👊 A i za każdym razem jak będziesz powtarzał proces dawaj lodu żeby była jak najniższa temperatura wtedy trichomy będę łatwiej się oddzielać od materiału @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach