Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Czy liście muszę rozdrobnionić/zmielić czy wrzucić w całości do takich bugów? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

O to chodziło świetny poradnik, o tym nie wiedziałem ale sprawdzę ten sposób.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pytanie mam do osób które robiły czekoladę tym sposobem. Jak później suszyliście to błotko i jak polecacie przechowywać? Nie chcę żeby plecha w to weszła a nie ukrywam że lubię dobry hasz. Bovedą to potraktować? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Popcorn i liście muszę być całkowicie suche ? 

Popcorn zmielić w młynku czy rzucić jak leci ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Glut78 ile miałeś tematu ? Robiłeś od razu po kosie czy najpierw suszyles, później zamrażarka i z zamrażarki do wody z lodem? Ile czasu Ci zajęło to? Polecam papier do pieczenia od siebie bo łatwiej jest cały materiał z niego zebrać niż z foli alomeninonowej ;D na ilu workach to robiłeś? 

@Pierr1947 robiłem już tą metodą. Dawałem na papier do pieczenia w kartonowym pudełku które było otwarte, oczywiście przewiew musi być żeby plecha nie wjechała. Dosyć szybko się suszyło. I najlepiej jak jest ciemnia czyli w dużym skrócie w boxie. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

@mirecki @Glut78 Ja zawsze susze materiał potem zamrażam. I nigdy nie daje liści bo to jest syf max to liście cukrowe no i wiadomo najlepsze kwiaty wtedy jest jakość i czerwone wino. Na maxa robię dwa prania. Zawsze oddzielam i podpisuje rodzaj mikronów. Gotowy materiał jeszcze raz zamrażam potem ścieram na tarce o małych oczkach i na papier do pieczenia i do kartonu po pizzy. Wrzucałem zdjęcie mojego haszu. Taka bryła to gotowa pleśń. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Pierr1947 pamiętam że gotowca też ścierałam na tarce, dzięki temu był pewniaczek że plechy nie będzie. Mam może z 1,5l odpadu po trymie i tak się zastanawiam czy robić hasz czy nie. Na pewno masełko będę robił, może nawet na weekendzie tym ale do haszu to nw nw. Po ostatnim razie jakoś się zraziłem (robiłem pierwszy raz w workach i może za małe doświadczenie). Powiesz coś więcej na ten temat? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

@mirecki @mirecki Jak masz odpad rób masło. Ja robię z kwiatów ewentualnie liści cukrowych popcornu. Ja robię tak susze materiał na wiór. Później zamrażarka. Ja mam pralkę coś takiego https://www.alchimiaweb.com/en/20l-icer-washing-machine-pure-factory-product-18185.php ogólnie nie znajdziesz tańszej chyba. Możesz też wykorzystać jakieś większe wiadro wrzucić lod i założyć na wiertarkę mieszadło małe do gipsu takie najmniejsze wrzucić tam temat no i zacząć mieszać powoli . Woda po kilku minutach powinna zrobić się czerwona i tak ma być . Na pierwszy strzał mieszaj 10min. Na drugie wiadro załóż worki od największego do najmniejszego micronami i przelej. Z pierwszego płukania będzie najlepszy hasz. Ja powtarzam proces 2-3 razy. Za każdym razem jak mam hasz na workach dodatkowo płucze go wodą RO żeby wymyć z niego syf i żeby był zajebisty smaczek. Z każdego worka hasz oddzielnie wykładam na papier kuchenny żeby odsączyć wodę później zawijam w folie podpisuje i do zamrażarki. Na następny dzień ścieram go na tarce na jak najmniejszych oczkach i daje na papier do pieczenia i do kartonu po pizzy. Ważne podczas suszenia jest żeby było sucho i ciemno. Piaseczek jest najlepszy lepiej się nim operuje do palenia niż skubać z kostki.Taki haszysz jest w huj warty można się za niego dobrze ubrać. Do palenia polecam filtry węglowe. Ogólnie polecam ten proces. Robienie haszu i dabow to moja zajawka lubię to bardziej niż uprawianie. Mam nadzieję że Ci coś tam pomogłem Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

@Sirpotato Zrób inaczej nie mieszaj wcale w tych workach. Mieszaj w jakimś wiadrze czym chcesz aby się tam materiał zmieścił. Tylko przelej przez te worki. Wiesz jeśli masz hajs to możesz kupić większe worki nie ma problemu. Ja mam tą pralkę ona jest 20l i wchodzi tam sporo materiału. Potem tylko opłukuje spuszczam wodę przez te worki i wszystko gra.

@Sirpotato Tanim sposobem bez użycia tej pralki jest jakieś większe wiadro wrzucasz suchy zmrożony materiał dolewasz wody i mieszasz wiertarka z mieszadłem jak zaprawę hehe potem przelewasz najwyższej w pierwszym worku zostanie Ci materiał a reszta to już Twój hasz😉 później materiał dajesz  z powrotem to wiadra i znowu mieszasz👊 A i za każdym razem jak będziesz powtarzał proces dawaj lodu żeby była jak najniższa temperatura wtedy trichomy będę łatwiej się oddzielać od materiału 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Pierr1947  Tak zrobię, dzięki za szczegółową instrukcję 🙂

15 minut temu, Pierr1947 napisał:

@Sirpotato Zrób inaczej nie mieszaj wcale w tych workach. Mieszaj w jakimś wiadrze czym chcesz aby się tam materiał zmieścił. Tylko przelej przez te worki. Wiesz jeśli masz hajs to możesz kupić większe worki nie ma problemu. Ja mam tą pralkę ona jest 20l i wchodzi tam sporo materiału. Potem tylko opłukuje spuszczam wodę przez te worki i wszystko gra.

@Sirpotato Tanim sposobem bez użycia tej pralki jest jakieś większe wiadro wrzucasz suchy zmrożony materiał dolewasz wody i mieszasz wiertarka z mieszadłem jak zaprawę hehe potem przelewasz najwyższej w pierwszym worku zostanie Ci materiał a reszta to już Twój hasz😉 później materiał dajesz  z powrotem to wiadra i znowu mieszasz👊 A i za każdym razem jak będziesz powtarzał proces dawaj lodu żeby była jak najniższa temperatura wtedy trichomy będę łatwiej się oddzielać od materiału 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...