Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 Cała roślina jest zdrowa. Na dolnych liściach pojawiły się rdzawe plamki i końcówki liści Czy to zablokowany magnez i wapń azotem? Co zrobić? Mam canna calmag agent, który ma NPK 6-0-0 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 9 Sierpnia 2023 Kup calmag od biobizz. Raczej bloki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @grolsch3 zamówione, ale do tygodnia muszę czekać. Lać samą wodę czy normalnie tylko bez azotu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Glut78 A jaka temperatura i wilgotność u Ciebie panuje w dzień i w noc? Czym je ogólnie karmisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Glut78 po strukturze liści, tych dwóch, raczej im dobrze. Myślę że przesiadka na 2-4 podlania samą wodą dobrze im zrobi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @MiraiiNikki Wszystko co ma canna, silikon NPK 0-0-4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @MiraiiNikki mam stałą temperaturę 20-22 stopnie. Wilgotność około 60% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 Jak pada 70-75% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sterydd 23 Napisano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) @Glut78 a jaki to stan panienek? Bo jak flo to duza wilgotnosc, do max 50 bym zbił. A na zdjęciu widać nie dobór magnezu i wapnia no i azotu. Trafnie napisał @grolsch3 🙂 Jakiego uzywasz oświetlenia z ciekawości? Co znaczy jak pada, to out jakiś? =D Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Sterydd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Sterydd jak na dworze pada deszcz to u mnie w namiocie wilgotność wzrasta bo namiot jest w piwnicy i ma wyprowadzoną rurę na dwór To ta z galerii co fotkę wrzuciłem wczoraj czy przedwczoraj 2-3 tydzień kwitnienia Mam tam lampę california lightworks solar system 275 ale bez sterownika( trudno kupić, a kosztuje prawie 200€) Namiot 80x80 W namiocie 100x100 mam SONLIPO spc 3500 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) @Glut78 a też trochę istotna kwestia, to czy te liście były w mocnym cieniu na tych dołach? Czy miały jednak jakiś tam dostęp światła. No i też co lałeś ostatnio, wtedy może się dużo rozjaśnić Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 10 Sierpnia 2023 @Bob drzewny No właśnie trudno mi powiedzieć co dostała, bo za nim się to stało wydawało mi się, że jest jakaś blada i jak wymieniałem wodę w hydroponice to ją tym podlałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Sierpnia 2023 W hydro inne pH masz też często, ale pewnie zwróciłeś na to uwagę. Nie widać po niej jakichś widocznych objawów, te dwa liście dobrze mieć w pamięci, ale bezpieczniej chyba czekać na inne objawy, bo jednak roślina wygląda zdrowo. A końcówki wyglądają jak typowe końcówki liści, które umierają ze starości. Jedynie te plamy takie dyskusyjne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 10 Sierpnia 2023 @Bob drzewny ph sprawdzałem było 6,35 Podlałem wczoraj 3 l wody czystej z ph 6,5, jak przeschnie to dam 0,5 ml/l calmaga i canna flores do ec 1,7-1,8. Zobaczymy jak zareaguje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach