Góral 297 Napisano 18 Września 2023 @vego1989 Nie to mój pierwszy raz i nawet nie wiedziałem że to tak będzie cieszyć jak od ziarenka tak rośnie aż do zbiorów 😁😁😁Kurwa to naprawdę cieszy oko😍😍 Ludzie mam pytanie apropo Apricota który mi zakwitł po zmianie światła co by było gdybym teraz dał go na światło 24 h pytam z ciekawości czy coś by wyszło z tego czy raczej to głupie pytanie z mojej strony jeśli tak wybaczcie ale jestem amatorem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 18 Września 2023 @Góral pierwsza udana roslinka bardzo cieszy😁 lubie jarac ale dogladanie plancika i ogladabie jak rosnie sprawia mi rownie duzo przyjemnosci🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Września 2023 @Góral @Góral a ile już kwitnie i to automat? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 18 Września 2023 (edytowane) 34 minuty temu, vego1989 napisał: @Góral @Góral a ile już kwitnie i to automat? 18 dzień kwitnie i to nie automat dlatego pytam co by było gdybym zmienił na 24/0 albo może 18/6 co myślisz bo chodzi mi o to czy da się oszukać naturę?? Edytowane 18 Września 2023 przez Góral @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2023 @Góral tnij ja śmiało 🙂 @Góral wróci do fazy weg i zacznie rosnąć. Po drodze może zglupiec 🙂 @Góral wróci do fazy weg i zacznie rosnąć. Po drodze może zglupiec 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 18 Września 2023 11 minut temu, Mr.Green napisał: @Góral tnij ja śmiało 🙂 @Góral wróci do fazy weg i zacznie rosnąć. Po drodze może zglupiec 🙂 @Góral wróci do fazy weg i zacznie rosnąć. Po drodze może zglupiec 🙂 Wracam i będzie kosa😉 Spoko rozumiem że pelnosezonowe odmiany tylko i wyłącznie 12/12 przy fazie kwitnienia będę pamiętał 👌👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2023 @Góral nie napisałem że sezony tylko 12/12. Napisałem że nie ma sensu dawać automaty na 12/22 Sam teraz leciałem grow i miałem 13/11 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Września 2023 @Mr.Green dla sezonowcow miałeś 13h? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2023 (edytowane) @vego1989 tak. Zdjęcia które wrzuciłem do galerii kilka dni temu to właśnie te panny z pod 13/11 😉 Konopia przełącza się już na kwit gdy noc zaczyna być dłuższa niż 9 godzin Szybciej reagują jednak jak nagle z 18 zrobisz jej 12 🙂 dlatego rośliny często streczuja i szybko rosną na indukcji. W naturze ten proces nie jest tak gwałtowny i jest mniej zauważalny bo jego efekt jest rozciągnięty w czasie 🙂 @vego1989 teraz przy uprawie mam zamiar wypróbować bardziej łagodny system redukcji czasu oświetlenia. Schodzić etapami i z pewnością pozostać na 13/11 Edytowane 18 Września 2023 przez Mr.Green 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Września 2023 @Mr.Green czy pozostanie na 13h zauważyłeś jakąś różnice? Też właśnie kiedyś myślałem żeby np. Zrobić vega 30dni i schodzić co np. 5dni po godzinie w dół. Ciekawy jestem jaki dałoby to efekt, jak skończę obecny plant, to następny będę tak testowal, kto nie ryzykuje, szampana nie pije 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2023 (edytowane) @vego1989 to wszystko bardziej ForFun i z ciekawości ludzkiej niż dla rzetelnych wyników. Zawszę to jednak jakaś obserwacja i nauka. Czy zauważyłem? Ogólnie to wyrosły mi największe rośliny jakie miałem xD i to w 8L Czy to było dzięki temu? Nie wiem dokładnie bo żeby coś porównać to trzeba to powtarzać. Wrzuciłem 13/11 z ciekawości i z pewnością nie sprawiło to żadnego zawodu. Dlatego w następnym grow będzie większe parcie na porównywanie.. Edytowane 18 Września 2023 przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 26 Września 2023 Siemano Ludzie suszenie zakończone dzisiaj i czas na curing 😍😍 Wyszło mi 104g z czego jestem bardzo zadowolony 💪💪 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 26 Września 2023 @Góral to jest wynik z 2 roślin sezonowych? Jak na 1 raz super i nie ma zawodu 🙂 ps. kurde... i masz tą lampę, którą mam na oku 🙂 w tytule jest Auto więc to z automatów wynik. To jeszcze większe brawo jak to z automatów 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 26 Września 2023 (edytowane) 21 minut temu, WBB napisał: @Góral to jest wynik z 2 roślin sezonowych? Jak na 1 raz super i nie ma zawodu 🙂 ps. kurde... i masz tą lampę, którą mam na oku 🙂 w tytule jest Auto więc to z automatów wynik. To jeszcze większe brawo jak to z automatów 😉 Z jednej rośliny taki wynik odmiana Strawberry Banana auto😉😉😉A moc i smak ziółka naprawdę dobra 😁😁😁 Edytowane 26 Września 2023 przez Góral @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 26 Września 2023 Jak z 1 automata to już żeś mnie wkurwił Panie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 26 Września 2023 48 minut temu, WBB napisał: Jak z 1 automata to już żeś mnie wkurwił Panie 🙂 Poważnie bez ściemy bo Apricot sobię kwitnienie ale to sezonowiec i myślę że też wyciągnę z niego trochę ale zobaczymy @WBB a ta lampa spider farmer SE 3000 Kozak naprawdę 👌👌👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 26 Września 2023 15 minut temu, Góral napisał: a ta lampa spider farmer SE 3000 Kozak naprawdę taka, czy SPF2000? Bo na poczatku tematu masz tą 200W... mi się marzy ta 200W w wersji PRO. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 26 Września 2023 @WBB A mówisz o tej sonlipo spf 2000 jest teraz w małym namiocie ale jak dla Mnie daje radę ale max do namiotu 60x60 do większego moim zdaniem to nie ma sensu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 26 Września 2023 @Góral sorry, że nie znam Twojej historii 🙂 Czyli są 2 namioty... mój jest 80x80.... ta 3000 pewnie z 1600pln to odpada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Góral 297 Napisano 26 Września 2023 (edytowane) 11 minut temu, WBB napisał: @Góral sorry, że nie znam Twojej historii 🙂 Czyli są 2 namioty... mój jest 80x80.... ta 3000 pewnie z 1600pln to odpada Tak od niedawna mam jeszcze jeden tam mam 7 roślin AK-47XWHITE Widow które przejdą do dużego boxa jak tylko Apricot będzie szedł do sninki a w mały pójdą automaty purple lemon 😉A za lampę placilem 340E bo była w promocji Edytowane 26 Września 2023 przez Góral 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach