Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 12 Września 2023 58 minut temu, Udyr napisał: Bardziej byłbym zaniepokojony gdyby stanęły w miejscu. No właśnie przy braku pobierania cynku mogą być mniejsze plony. Ale życzę jak najwięcej. Szpic wiatraków z góry szedł w dół na pół okrągło, chyba już wtedy były problemy z pobieraniem. Trzeba być dobrej myśli po prostu. I serio bardziej chce pomóc nic zaszkodzić więc jedź po swojemu. Nikt nie jest nieomylny. Elo 🖐️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Września 2023 @grolsch3 coś mnie tknęło żeby timer sprawdzić. Spawarka 24h/7 chodziła ponad tydzień. A więc to to 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 13 Września 2023 Ja też timer u siebie sprawdzać musiałem... był ok ale wtyczkę zamiast w timer to obok w złodziejkę zapakowałem i 37 stopni zamiast nocy było 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Września 2023 @Udyr ja tam myślę że to nie od periodu. Ale jedziesz z tym kokosem i pierdol przeszkody. Teraz tylko aby nabrały masy. Pozdro 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Września 2023 Dzień 50/40 dla BB#2 Jeszcze jedna posypka dla Lilaków i to będzie na tyle z karmienia. Sądzę że 3 tyg. I będzie już można powoli ostrzyć nożyczki. Coś szronu jest, teraz masa masa masa. 2 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Września 2023 (edytowane) Dzień 57/47 dla BB #2 Leci tylko wyregulowana woda, kilka dni temu podsypane 2-8-4 + wermikompost. Już wiem że można było częściej dosypać. Małe doniczki i rośliny za szybko przejadają. Przy następnym up-ie podpisze wszystkie ✌️ Edytowane 26 Września 2023 przez Udyr 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Września 2023 @Udyr elegancko to idzie 🙂 blueberry się ładne zrobiło 🙂 a ten na ostatnim zdjęciu to cukierek 🍬 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Października 2023 Dzień 64/54 dla Blueberry #2 Coraz bliżej końca, leci sama woda. Sądzę że do 2 tyg będą gotowe do ścięcia. Wszystkie śmieci poszły na suszenie, będzie wypełniacz do lolka 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Października 2023 @Udyr elegancko to wygląda. Szybka i sprawna akcja 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Października 2023 72/62 Dwa dni nie było mnie w domu i ***ut. Skok wilgotności nie przypadł do gustu roślinom, musiałem usunąć sporo pleśni. To chyba standard na wyspach na okres między latem a jesienią :/. Zaczęło sie od kwiatów dotykających ścian i kilka pałek wyleciało do kibla. Trochę szkoda ale lecę dalej, może z 50 będzie Jeszcze tydzień i dostają kopa na łeb 😄 Trzeba wracać do sezonów, kiedyś jeszcze napewno jakieś automaty rzucę. Ale napewno w większych doniczkach. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października 2023 7 minut temu, Udyr napisał: Dwa dni nie było mnie w domu i ***ut. No ale plecha to chyba dłuższy proces niż tylko 2 dni...? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Października 2023 @WBB nawet przez dobę potrafi się pojawić w wielu miejscach na raz. A że nie otwierałem namiotu jakiś czas to tylko pogorszyło sytuacje. U mnie potrafi być 90+ wilgotności przez kilka dni na zewnątrz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października 2023 (edytowane) @Udyr znowu troszkę nowej wiedzy... dzięki. U mnie jeszcze dobrze nie zakwitło w malutkim namiocie ale co go otwieram to mam obawy o te pędy opierające się o ścianki namiotu... U siebie widzę teraz w nocy w obu namiotach jest 90%.... chyba już drugi mocniejszy wentyl muszę załatwiać Edytowane 11 Października 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Października 2023 @WBB weź drut i złap do głównej łodygi ten odrost. Powinno trzymać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października 2023 @Udyr tylko one celowo były porozkładane przy LST bo ja tam na wysokość nie wyrobię.... już pędy na supełki nawet wiążę 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Października 2023 @Udyr szkoda bardzo. Byłem właśnie ciekaw jak tam u Ciebie sytuacja 😞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Października 2023 @Mr.Green Właściwie wiedziałem ze kiedyś do tego dojdzie. Płakać nie będę. Odpalę sobie szafę znów po nowym roku i bawimy dalej 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 11 Października 2023 @Udyr a czemu nie zainwestujesz w Canna Cure która by nie pozwoliła na pleśń ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października 2023 (edytowane) @Monako udyr to jest grower inna liga niż my... 😉 Edytowane 11 Października 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Października 2023 @Monako bo to nie jest coś czemu można zapobiec wtedy gdy trzeba. Jak pisałem wyżej skok wilgotności nie jest stały z ustaloną datą. A pryskać prewencyjnie gdy nie ma zagrożenia to dla mnie trochę bezsens indorr, moim zdaniem tylko oczywiście. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach