Gibexnator 227 Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) @vego1989 wiem i rozumie Cię Vego , ale nie miałem serca czekać do rana 😌. Zrobię im tak że utrzymam wilgotność na poziomie 50-60% ale temperature nie zbiję poniżej 22 żeby nie zmarzły korzenie. Ogólnie to zajebałem jak w książce stoi. Jak je szlag nie trafi to poświęcę im więcej uwagi. Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2023 @Gibexnator będą żyć, jutronkilka h po odpaleniu lampy dojdą do siebie, teraz nienpodlewaj z 3dni żebyś ich nie przelał teraz, to gorsze niz przesuszenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Sierpnia 2023 @Gibexnator na spokojnie, nic im się nie stanie. Teraz w nocy nie piją prawie w ogóle z donicy (taki już urok naszych roślin ) ale przed wyłączeniem lamp zdążyły pewnie zassać wodę + z rana odbiją w godzinę jak masz dobre korzenie, a w takich doniczkach raczej masz. Staraj się podlewać co 3 dni kiedy nie ma takich upałów teraz, lej powoli z 2 litry. Powoli dlatego, bo przy tym typie doniczek wystarczy że będziesz miał jakąś wyczuwalną "poduszkę powietrzną" między materiałem a ziemią gdzieś na ściankach i ucieknie tamtędy woda i może Cię fałszywie zmylić "o już przelałem donice". 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 4 Sierpnia 2023 (edytowane) @Bob drzewny bob , oby tak było ☺️ jedno jest pewne , indica to indica ona by nawet bombe atomową przetrwała a ta sativa delikatna jak pupa nirmowlaka 😁. Wrócę z pracy po 18 , to zrobię zdjécie. Tutaj pyknalem szybko na ciemni przed chwilką Edytowane 4 Sierpnia 2023 przez Gibexnator 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2023 @Gibexnator już się trochę podniosły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 4 Sierpnia 2023 @vego1989 też zauważyłem 🥰. Dosypalem ziemii bo korzenie zaczynały być widoczne , bardzo duzo ziemi ubyło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Sierpnia 2023 (edytowane) @Gibexnator też miałem ten problem kiedyś, to znaczy że o dużo za mało podlewasz i Twoja roślina pewnie od połowy donicy w dół nie ma korzeni, bo nigdy tam woda nie penetruje. A roślina zauważyła, że woda często jest u góry i dlatego korzenie wychodzą z donicy od góry. Daj im tam jakieś podstawki i podlewaj co drugie podlanie od dołu, czyli że wlewasz wodę do podstawki i doniczka sama sobie ją zasysa. Wtedy będziesz miał korzenie rzeczywiście w całej donicy, co Ci się opłaci no bo jednak więcej korzeni = większą roślina Edytowane 4 Sierpnia 2023 przez Bob drzewny 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 4 Sierpnia 2023 (edytowane) @Gibexnator powinno się podlewać ok 20% pojemności donicy bądź do delikatnego wypływu na podstawek u mnie w plastikach 11 l podlewam 1/1.2 l co dwa trzy dni w zależności jak mi się tez chce roslina przesuszona regeneruje się ok 4 godz roślina przelana regeneruje się ok tyg czasu Edytowane 4 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2023 @Monako mi tak samo z woda wychodzi na 11l donicy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 4 Sierpnia 2023 (edytowane) @vego1989 ja już się nauczyłem na wagę ze jak jedna ręka je podnoszę to podlewam jak mam jaki opór to zostawiam a znów tez jak się podlewa to słuchać gdzie woda jest mniej więcej 😂😂 Edytowane 4 Sierpnia 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2023 @Monako każda technika jest dobra, jeżeli działa 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 5 Sierpnia 2023 Dobra , lafiryndy żyją i rozkoszują się 80% mocy lumateka. Jeszcze trochę i dostawie im kolejną lampe. ☺️ 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 5 Sierpnia 2023 W dniu 03/08/2023 o 20:31, Bob drzewny napisał: tutaj masz doniczki materiałowe, więc one w cholerę Ci parują jak taki ruch powietrza tam jest. A czy wtedy nawożenie jest takie samo jak przy doniczkach plastikowych? Bo jak tam woda szybko wyparowuje zamiast zostać wypita to nawozy odkładają się w glebie? Po chmurze jestem i mnie na rozkminianie wzięło... 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Sierpnia 2023 @Gibexnator ja w swoim aktualnym projekcie mam mars chydro ts600 100w na weg, a teraz na flo dorzucielm hps 150w, zobaczymy jak to wyjdzie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 5 Sierpnia 2023 @vego1989 właśnie wsadziłem tego ts600 do namiotu. Ale temp skaczą zajebiście , klima ratuje dupę. Ogólnie to muszę kupić filtr jakiś minimum 400 m3 , bo ten jest za słaby do wentylatora. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Sierpnia 2023 @Gibexnator u mnie 2drugim biegu wentylator, przy tych dwoch lampach jest tak 25-27⁰ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 5 Sierpnia 2023 @vego1989 u mnie jest bardzo ciepło w pokoju. Np. teraz w nocy muszę odpalac klimatyzacje bo wilgotnosc skoczyła by do 70-80 a temp do 26. Więc to tragedia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Sierpnia 2023 @WBB taaak, woda paruje i nawozy zostają w glebie i trzeba brać poprawkę na to w porównaniu do podlewania doniczki plastikowej, szczególnie w upały 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 10 Sierpnia 2023 33 dni weg / 18 dzień kwitnienia Zdjęcie zrobione dzisiaj , chwilkę przed zapaleniem światła i po. Widać że roślina po prawej bardziej ciemna , a może to przez swiatlo 😁 Jutro czeka je kolejne podlanie , tym razem dostaną atami bio bloombastic i prawdopodobnie zrobię dołek pod łodygą i podsypię silicum flash , tak asekuracyjnie bo nie dostały tego w ogóle a nie chcę im dawać mojego calmaga od plagronu. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Sierpnia 2023 @Gibexnator śliczne 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach