Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2023 33 dni weg / 10 dzień FLO Trening jaki był wykonany to FIM + LST ( tu się nie przyłożyłem ) Witam wszystkich , niestety z powodów służbowych zaczynam FR na półmetku ale no cóż , lepiej późno niż wcale. A więc tak Box Secret Jardin Dark Street DS120W Nawilżacz smartmi evaporative humidifier Doniczki materiałowe 11 L Ziemia Plagron Promix + perlit Nawozy Biotabs + Atami bio bloombastic Lampa Lumatek Attis 200W + ewentualnie stary poczciwy MH TS 600 Filtr węglowy Prima Klima growbox 125mm 160-240m3h Miernik Ph Adwa a12 Kwasomierz glebowy PH test z płynem Heliga Wentylator wyciągający Niemiecki przemysłowy wentylator 460 M3 z potencjometrem Wentylatory mieszające 2 X / Noctua nf-p14s redux-1200 , Dwubiegowy wentylatory typu monkey , chyba secret jardin i kilka jakiś słabych wentylatorków pc A więc tak , roślinki wyszły na powierzchnię 21 Czerwca. Pierwszy dzień kwitnienia zaczynam na oko liczyć od 23 Lipca. Więc liczę że dzisiaj jest 10 dzień Kwitnienia. Niestety jedna z roślin musiała wylecieć z boxa bo była obsypana jajami i to strasznie, nawet nie wiem jak tego nie zauważyłem od razu 😄 , za rzadko tam zaglądam. Wczoraj rano dostały małą dawką picia tj po 0,5 litra czystej wody + po 0,5 litra z atami bio bloombastic. Następne podlanie dostaną już pełną dawkę razem z herbatką Compost tea. Będę starał się je tak podlewać na przemian , raz herbatka raz PK ewentualnie Silicium Flash na niedobory wapna i magnezu jeżeli trzeba będzie. Dodaję kilka zdjęć z dzisiaj i mam prośbę , co kilka głów to nie jedna. Czy warto wsadzić tą drugą lampę i oświetlać je na pełnej powierzchni boxa , czy ten lumatek wystarczy na razie na 2 doniczki. Teraz i tak świeci na 80 % i jest zawieszony 40 cm od najwyższego szczytu a 60 cm od najniższego więc rozbieżność jest spora. W pudełku mam drugi wiatrak od noctuy i zastanawiam się jak i gdzie go wsadzić. Bo np ten wentylator typu monkey to ustawiłem że bardziej wieje w górę niż w dół bo nie chcę żeby rośliny dostawały gorącym powietrzem a z kolei jak ustawie go niżej od szczytów to boję się że takie ciągłe wianie na rośliny może spowodować hermę , hmmm. Jeżeli coś sobię przypomnę na pewno edytuję , 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 791 Napisano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) Ładnie wyglądają Lumatek robi robotę 👌zostaw dwie Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2023 Secret Jardin DS 120 W 120 długi na 60 cm szerokości. Następne grow wsadzam tutaj 8 automatów do doniczek plastikowych 6 albo 9 litrowych 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 791 Napisano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) @Gibexnator teoria jest taka ze nawet jeśli wejdzie 15 roślin to i tak nie zbierzesz więcej plonu bo lampa jest wyznacznikiem gramów lepiej dwa namioty np 100/100 i lampe 300 w niż jeden namiot i 6 roślin Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2023 @Monako Jasna sprawa dlatego czekam na nową lampę TS1000 🙂 Więc takie 8 automatów do tego namiotu wydaje się być realne. Np między takimi doniczkami 20 x20 cm będzie luzu na około 20 cm , wydaje się to być spoko. Ale to jeszcze zobaczymy co się urodzi , eheheh 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Sierpnia 2023 @Gibexnator Zdrowo wygladaja kolezanki, bedziemy obserwowac, powodzenia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Gibexnator nie zrób im tam za dużej wichury tymi mieszakami, bo to też może stresować roślinę. Co do lamp to możesz pokombinować, żeby je nieco rozsunąć, ale skierować pod kątem ku środkowi tych roślin, wtedy będziesz mógł bardziej "od boku" zaglądać pod roślinę. Tylko to trochę kombinatoryka, ale fajnie by można było wykorzystać te 300W na dwie rośliny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Bob drzewny na pewno ją wykorzystam 😁 muszę wyciągnąć max z tego shitu hehehe. Wiatraki prawie nie wieja bezpośrednio na roslinki teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 3 Sierpnia 2023 Kurcza palica ,coś te liście mi nie pasują , takie opadnięte dzisiaj. Narazie wylaczylem mieszaki , i zobacze rano. Zastanawiam sie czy nie spsikac tych lisci canna cure @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiat82 73 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Gibexnator przelane lub suchar , u siebie jak duzo zapodam 💦 to klapną po czasie wracja do formy tak samo jak sucho @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 3 Sierpnia 2023 Kurcze , niby nie maja jakiejs suszy 😁 ale dam im na wieczór litra. Za mało czasu im poświęcam eghh 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 791 Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) @Gibexnator zdjęcie robione od razu wl lepy ? podniesc donice i zobacz czy może nie są przelane ? Jak Jest lekka to podłej jak jest ciężka to zostaw aż wyschnie jak jest lekka to jedna ręka podniesiesz Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 3 Sierpnia 2023 Wroce do domu to sprawdze. Raczej bym sie skupial że przelane , ale byly podlewane 2 dni temu a teraz dopiero opadaja liscie hmmm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2023 Albo prLeane albo mają tak sucho.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiat82 73 Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) @Gibexnator w dobę i litr wypije w zaleznosci od warunków, ważę na kuchennej rekord 970g w dobe 🙂 tylko ze używam małych donic od 1,5 do ok 4L . Małe co 12 h większe ok 24 -36h 💦 Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Kwiat82 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 791 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Kwiat82 u mnie na fazie kwitnienia wypijaja 1 l na trzy dni a mam 11 l donice wiec na weg jeszcze to tak nie sadze żeby litr wypiły na dobę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Gibexnator tutaj masz doniczki materiałowe, więc one w cholerę Ci parują jak taki ruch powietrza tam jest. Na 95% jest po prostu za sucho, szczególnie jeżeli podlewasz tak mało (bo rozumiem że litr co 3 dni?) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiat82 73 Napisano 3 Sierpnia 2023 @Monako mam małą donice 3,7litra wypełniona korzeniami palucha nie idzie wsadzic w ciepłe dni na kwitnieniu poszedł w 24h prawie litr💦 , a doniczki małe (wielkosc 1,5L) piją co 12h ok 0,5L minus małych częste podlewanie. Tylko moje spostrzeżenie większych jeszcze nie używałem z czasem zapewne będę jeśli ukończę to co teraz mam w małych:) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 3 Sierpnia 2023 Panowie , już jestem. Ogólnie to była susza jak na pustyni. Zrobiłem tak że za pomocą opryskiwacza każda została zlana po 0,5 litra. Następnie bardzo powoli każdą na przemian podlewałem po 0,5 litra konewką tak że otrzymały w sumie po 2,5 litra. Może nawet przesadziłem bo z jednej od spodu pociekło . Dostały orgatrex + atami bio bloombastic w małej ilości. Teraz jest ciemnia , więc w pokoju uruchomiłem klimatyzację w trybie ususzacza żeby wilgotność kontrolować. Śpie w salonie bo wyciąg chodzi ostro , mam nadzieję że rano wrócą do świata żywych 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2023 @Gibexnator najlepiej się podlewa kilka h po uruchomieniu lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach