michu 66 Napisano 4 Lipca 2023 Siemka . Mam problem z pannami mają 4 dzień a wygaldja jak by dopiero wyszły. Może to być spowodowane tym że Rh w nocy mam takie damo jak w dzień? Czyli 80% Co do warunków są okej . Dzień 27stp noc 24stp Swieci ts1000 53cm od doniczki 50% Ziemia canna terra profesjonal Chętnie przyjmę cenne rady i wskazówi;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Lipca 2023 @michu pokaż zdjęcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 4 Lipca 2023 @Tester tak to wygląda. Miałem trochę przerwy i zapomniałem co i jak . Ale wydaje mi się że warunki są okej . Tylko to rh w nocy 80% . Tak samo jak i w dzień. Wentylator wyciągający włączony dół pasywny Automaty ! Dodam jeszcze że podlane dwa razy delikatnie woda o ph 6.4 No i stoją w miejscu listki wgl się nie rozwijają @Zielone krainy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Lipca 2023 @michu wilgotność na wegu dobra, podlej ją lepiej a nie delikatnie, zresztą 4 dni mają dopiero więc co ty chcesz... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 4 Lipca 2023 @Tester podlałem dzis rabo syto . A w nocy może być rh takie jak w dzień? Czy musi spadać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Lipca 2023 @michu może być potem trzeba pomyśleć aby obniżyć jak będzie kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 4 Lipca 2023 @Tester okej To jeszcze mam pytanie. Pomieszczenie jest raczej nie zbyt używane. jest tylko delikatnie uchylone okno bimbrownia będzie dobrym pomysłem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Lipca 2023 53 minuty temu, michu napisał: Pomieszczenie jest raczej nie zbyt używane. jest tylko delikatnie uchylone okno bimbrownia będzie dobrym pomysłem ? nie wiem jakie tam masz warunki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Lipca 2023 (edytowane) @michu oglądaj przestrzeń przy wgłębieniach liści, jak będą z rana jasne takie limonkowe, to znaczy że rośnie Edytowane 4 Lipca 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 5 Lipca 2023 @Bob drzewny sprawdzę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 6 Lipca 2023 @Bob drzewny No obczailem twoją metodę. Z rana są jasno zielone od środka. Ale nadal sa to mikrusy 🤣 dzien 6 początek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Lipca 2023 @michu wszystkie w tym samym dniu wysiane? Jedna ma elegancki rozwój jak na ten dzień Czyli to geny raczej, tamte wolniej wystartują ale koniec końców będą takie same. Ważne żebyś nie przyblokował ich światłem. Jak nie zauważysz różnicy w powierzchni tych najwyższych dopiero co tworzących się liści i będą takie lekko żółtawe, to znaczy że za dużo światła i je zablokowales @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 11 Lipca 2023 @Bob drzewny tak wszystkie wyszły w ten sam dzień różnica paru godzin jedynie. Dwie to przewaga sativy jedna pol na pół. No i ta pol na pol idzie już ładnie dzień 11 trzy piętra się tworzą. Te dwie tak średnio druga partia się buduje . Kolor mają ładny nie za ciemny nie za jasny . Zobaczmy może vos z tego bedzie . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 11 Lipca 2023 Satiwy są trudniejsze w hodowli od indyki. Mało błędów wybaczają😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Lipca 2023 @michu patrz na te przestrzenie między żyłkami na liściu, jak będą z rana liminkowe, to znaczy że nie jest przyblokowana, a jak będą ledwo widoczne zmiany w kolorze, to znaczy że coś jest nie halo. Ja swoją sative przyblokowalem światłem na starcie i tą samą lampą co Ty. Możesz spróbować zmniejszyć moc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach