Gość Napisano 6 Sierpnia 2023 @Sirpotato u mnie to samo, mam pochłaniacz jakiś tani ale coś wody ściąga... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Sirpotato nie wiem czy teraz nie jest już za późno na pryskanie, cannacur jest dobre, co 7 dni profilaktycznie spryskać, żeby się coś takiego nie odstawiło, a teraz, na parę dni przed kosą to chyba jedynie wyciąć to co zakażone, ograniczyć podlewanie żeby wylgotność zbić( podlewać tylko rano) i niewielką ilością i zwiększyć ruch powietrza @Sirpotato ja stosuję cannacur profilaktycznie co 7 dni żeby się nic takiego nie odstawilo. Na parę dni przed ścinką, to jedynie wyciąć zakażone, podlewać niewielką ilością wody tylko rano i zwiększyć wentylację, zrobić większy ruch powietrza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Glut78 Dzi @vego1989z Dzięki za podpowiedzi, dam znać ile wyszło mokrego i suchego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 7 Sierpnia 2023 @Sirpotato przy takich dużych pojedynczych topach własnie powinno się trzy razy bardziej pilnować wilgoci, bo małe topki łatwo owiewa powietrze z każdej strony, a w dużym topie w środku robi się parówa przy wysokiej wilgoci. Canna Cure teraz już nie pomoże chyba, to jest jakiś tam silikon bodajże gruby na parę mikrometrów, który odcina liść od robactwa itd. Nie jest to żaden lek, tylko coś w stylu "przyjaznej reklamówki" na roślinie, ale czy można tym psikac topy przed ścinka to nie jestem przekonany. Przyspiesz ścinkę, bo coraz większe ryzyko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 7 Sierpnia 2023 @Bob drzewny będę sprawdzał codziennie, a mogę ścinać najpierw dojrzałe topy a te mniej dojrzałe za kilka dni ? Czy wszystko powinno być ścięte na raz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Sierpnia 2023 @Sirpotato możesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 7 Sierpnia 2023 @vego1989 a jak lepiej suszyć spokojnie na strychu czy do suszarki na grzyby 🍄? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Sierpnia 2023 @Sirpotato najlepiej spokojnie niech sobie schnie, wilgotnosc ok 50% z 22-24⁰, dobra wentylacja, zeby plecha nie wyszla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 11 Sierpnia 2023 Czas na ścinkę 🙂 Chyba najbardziej oczekiwany moment wszystkich rolników 😁 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Sierpnia 2023 @Sirpotato ładne szyszunie 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Sierpnia 2023 5 minut temu, vego1989 napisał: @Sirpotato ładne szyszunie 😃 najważniejsze, że bez plechy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Sierpnia 2023 5 godzin temu, WBB napisał: najważniejsze, że bez plechy 🙂 A Ty jak to ogarnąłes w końcu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 11 Sierpnia 2023 Wilgotność spadła jak przestało padać, jeden tylko był zainfekowany na początku szafki gdzie słaby przedmuch. Codziennie scinam jednego topka, jutro wrzucę kolejną fotkę. Palenie straszny kanapowiec ale właśnie takie lubię 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Sierpnia 2023 Własne polny to jest zaszczyt dużo ci wyszło ?🪴🔨 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Sierpnia 2023 2 godziny temu, vego1989 napisał: A Ty jak to ogarnąłes w końcu? Bardzo dużych strat raczej nie powinno być. Temperatura dzisiaj już jest ok, wentylator bardziej dmuchał w temat i jutro minie tydzień. Do pojemników pójdzie. Te z plechą porozcinalem i suszą się ale w kwarantannie są.... tak dla bezpieczeństwa 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 11 Sierpnia 2023 Dopiero 3 szyszki poszły, ścinam po kolei jak są dojrzałe, zobaczymy jak wyschnie bo ta duża na mokro waży z liśćmi 72g ale pewnie zostanie z 15 jak dobrze wyschnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 11 Sierpnia 2023 @Sirpotato a nie mówiłem, że to może być indica @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Sierpnia 2023 @WBB no i gitarrka! Daj znac ile wysslk suchego 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) @Glut78 tak bo to miała być hybryda 20% indica, 80 % satiwa @Glut78 Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Sirpotato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sirpotato 83 Napisano 12 Sierpnia 2023 Dzisiaj poleciała następna głowa 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach