glowacky 4 Napisano 16 Czerwca 2023 Cześć. Chciałbym zrobić sobie szafę 1m X 60cm i wsadzić tam z 6 roślinek. Wiem, że panowie mundurowi interesują się nagłym wiekszonym zużyciem prądu. 1.Jak to jest? Czy 2x cfl 150w plus wentylator w miarę mocny może już zainteresować kogo nie trzeba? 2. Ile faktycznie prądu pobiera taka szafa biorąc pod uwagę, że tylko 2x150w cfl plus wentylator? System będzie 18/6. Pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 16 Czerwca 2023 a co jesli powiem, ze masz blad w swoim zalozeniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 16 Czerwca 2023 Chętnie się dowiem jaki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Czerwca 2023 @glowacky staryyyyyy skad to info masz ? powiedz szczerze ? ogladasz policjanci w Miami ? czy moze W11 wydzial sledzczy ?? a na powaznie mam 70 dzien uprawy a zuzylem 170 kwh czyli tyle co kot naplakal albo jedna pralka wlaczona na na pranie ? wiec skoncz chodzic i gadac glupoty 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 16 Czerwca 2023 @dziurawy a na wuja te złośliwości? Od początku byłeś taki najmądrzejszy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrzeciBratLumiere 10 Napisano 16 Czerwca 2023 @glowacky Myślę że od początku był w stanie podstawić kilka liczb do kalkulatora 🙂 300 Watt na lampy, powiedzmy wiatrak 50 Wattów (już naprawdę potężny) x 16 godzin na dobę x 30 dni w miesiącu = 168 kWh na miesiąc. Dużo? Zależy, ja używam 100 na miesiąc samemu, moi rodzice we dwójkę zużywają 500. Mogłeś sobie zamontować klimę, kupić koparkę bitcoinów, czy wymienić jakikolwiek sprzęt na bardziej energochłonny. Nikt się tym nie zainteresuje. Dla własnego portfela, ogarnij se LEDy (ja moją pierwszą hodowałem na 100W naświetlaczu ulicznym za 6 dych z Allegro). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Czerwca 2023 @glowacky ja ci zadalem pytanie ? a reszta to juz odpowiedz na twoja odpowiedz, ktora jak widac nie podales , skad masz tak wiarygodne info ? prawda boli krotko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 16 Czerwca 2023 4 godziny temu, glowacky napisał: Cześć. Chciałbym zrobić sobie szafę 1m X 60cm i wsadzić tam z 6 roślinek. Wiem, że panowie mundurowi interesują się nagłym wiekszonym zużyciem prądu. 1.Jak to jest? Czy 2x cfl 150w plus wentylator w miarę mocny może już zainteresować kogo nie trzeba? 2. Ile faktycznie prądu pobiera taka szafa biorąc pod uwagę, że tylko 2x150w cfl plus wentylator? System będzie 18/6. Pozdrawiam. @dziurawy jakie liczby, jakie spiski? Chłop tylko pyta, czy go nie namierzą. Po co ta gównoburza? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Czerwca 2023 @Kolbertus ale ja tu zadnej gownoburzy nie widze ? zwykle namierzanie nic wiecej ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 16 Czerwca 2023 Jezeli zamierzasz nie placic rachunkow za mieszkanie, to sluszne zalozenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) @glowacky takiej różnicy zużycia nikt nie zauważy. Jak wskoczyłoby Ci nagle z 500 kWh na 1500 kWh miesięcznie, to mogłoby to być podejrzane i to raczej w mieszkaniu. W domu jednorodzinnym ktoś uznałby, że wleciała klimatyzacja w lato, a jak w zimę to dogrzewanie elektrycznym grzejnikiem Edytowane 16 Czerwca 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 16/06/2023 o 18:54, Kolbertus napisał: @dziurawy jakie liczby, jakie spiski? Chłop tylko pyta, czy go nie namierzą. Po co ta gównoburza? Dziurawego poniosło. Jak to mówi klasyk " mieli palić tylko ziółko, dzisiaj z mefedronu sciecha" 😉 Edytowane 17 Czerwca 2023 przez glowacky 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glowacky 4 Napisano 17 Czerwca 2023 W dniu 16/06/2023 o 18:18, dziurawy napisał: @glowacky ja ci zadalem pytanie ? a reszta to juz odpowiedz na twoja odpowiedz, ktora jak widac nie podales , skad masz tak wiarygodne info ? prawda boli krotko Kolego, masz sprany mozg, nie potrafisz jakoś sensownie napisać paru zdań. Niby piszesz do mnie ale trzeba się domyślać o chuj Ci chodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach