begginergrw 15 Napisano 30 Maja 2023 Siema w tym roku leci 5 automatów na outa: 3szt. Santa Marta haze auto od seed stockers 1szt. Gorilla Glue auto od black diamond 1szt. Auto AK od black diamond Do podlewania używam deszczówki z dolomitem Ziema jest spotowa z nawizem i dolomitem Jako nawozy używam: granulowany obornik bydlęcy, target do pomidorów i dolomit, możliwe ze na flo zrobię gnojówke ze skórek bananów Napewno będzie robione lst Jak widać nie mam możliwości startu na indoor dlatego musze od razu na spocie Jak macie jakieś rady/uwagi to piszcie Dziękuje bardzo osobom które odpowiadały na moje pytania dotyczące uprawy, bez was bym nic nie zrobił I jeszcze mam pytanie od kiedy się liczy dni życia rośliny? Od wsadzenia kiełka do ziemi? Czy od pojawienia się roślinki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 31 Maja 2023 7 godzin temu, begginergrw napisał: I jeszcze mam pytanie od kiedy się liczy dni życia rośliny? Od wsadzenia kiełka do ziemi? Czy od pojawienia się roślinki ? pojawienia się roślinki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 21 Czerwca 2023 Siema, poniżej macie aktualizacje 3 roślinek Santa marta haze auto dzień 23 Gorilla glue auto dzień 20 Santa Marta haze auto dzień 17 Ogólnie to jak narazie wszystko dobrze idzie na najstarszej w poniedziałek widziałem male biale kropki, bylem wczoraj i juz ich nie ma a reszta bez problemu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 26 Czerwca 2023 Kolejna aktualizacja Santa marta haze auto dzień 29 Gorilla glue auto dzień 26 Santa Marta haze auto dzień 23 Ogólnie wszystko dobrze się rozwija tylko jedna rošlina dziwnie rośnie, jutro chyba zaczne robić na gorilli i na starszej santa marcie lst i planuje jakies nawozy im dać Troche za dlugo byly trzymane pod butelkami ale już jest zrobiona siatka i jest dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Czerwca 2023 @begginergrw jak to są auto i out to delikatne LST raczej zrób @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 27 Czerwca 2023 @Bob drzewny no wiem wiem ale niw naginać tak mocno ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Czerwca 2023 @begginergrw tzn naginać możesz mocno, ale chodzi o to, żebyś nie dążył do zrobienia płaskiej rośliny jak talerz z wieloma szczytami, bo nie zdąży Ci urosnąć na wysokość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 27 Czerwca 2023 @Bob drzewny a chociaz cos da to lst jesli np. ta santa marta haze rosnie niby 11 tygodni (tyle jest podane przez producenta) a jest w 30 dniu to da rade chociaz zeby jeszcze sie bardziej pokazal drugi szczyt vzy moze byc ciezko ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Czerwca 2023 @begginergrw powiem Ci że na oucie mało się znam, w zasadzie to tyle co nic, ale jak wydaje Ci się że dosłownie że chwilę będzie kwitnienie, to na LST na oucie będzie za późno. Jakby to był indoor, to LST by mogło zwiększyć plon, ale na oucie z uwagi na to że światło wali bardziej "z każdej strony" to efekty LST są o wiele mniejsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 28 Czerwca 2023 Kolejna aktualizacja Byłem dzisiaj na spocie i zrobiłem siatki roślinkom i na jednej robie lst zobaczymy co z tego wyjdzie, dobrze wygląda ten trening ? Santa marta haze auto dzień 31 Gorilla glue auto dzień 28 Santa marta haze auto dzień 25 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Czerwca 2023 26 minut temu, begginergrw napisał: Byłem dzisiaj na spocie i zrobiłem siatki roślinkom i na jednej robie lst zobaczymy co z tego wyjdzie, dobrze wygląda ten trening ? ta roślina za dobrze nie wgląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 29 Czerwca 2023 @Tester no wiem słabo coś z nią dlatego na niej próbuje, to mój pierwszy raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Czerwca 2023 @begginergrw jedną coś Ci tam podziubało na liściu, a co do LST zrobione poprawnie, tylko właśnie coś małe są tak jakby było za mało światła na tym spocie, też zobacz jakie ma liście, wyglądają jakby miała wadliwe geny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 30 Czerwca 2023 @Bob drzewny ogólnie to miały za duzo slonca bo az sie zwijały a ta najwieksza i najlepiej wyglądająca ma najmniej slonca, małe mogą być dlatego że długo je trzymalem pod butelkami a jak odkrylem to od razu lepiej idą, gorilla i jedna santa marta są pogryzione, w gorilli sie zwineła w liscia gąsienica XD a marta to nie wiem co sie stalo i ta jedna santa marta ogólnie od początku słabo wygląda (ta na której robie lst) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 30 Czerwca 2023 Canna cure powinno pomóc jej. Ogólnie tragedii nie ma, wyliże się z tego. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Czerwca 2023 @begginergrw aaa no to wszystko, rzeczywiście ostatnio grzało dość długo mocno, to takie małe rośliny mogły tego nie ogarnąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 6 Lipca 2023 Aktualizacja po 6 dniach Jak narazie wszystko dobrze tylko z gorillą się coś dzieje jeszcze nie wiem co (popalone i zwijające się liście) a reszta sie trzyma i nawet ten trening jakos idzie, juz i tak nic nie da ale no Santa Marta haze auto dzień 39 Gorilla glue auto dzień 36 Santa Marta haze auto dzień 33 Jak myślicie kiedy zaczną kwitnąć? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 8 Lipca 2023 @begginergrw w teorii liście robią się gładkie, jeżeli jest w cholerę niska wilgotność (chronią się przed parowaniem zmniejszając powierzchnię liści), ale u Ciebie ta ostatnia roślina chyba jest po prostu zmutowana, od samego początku bardzo dziwnie rosła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
begginergrw 15 Napisano 8 Lipca 2023 @Bob drzewny jesli chodzi o tą ostatnią na ktorej jesy robione lst to ona od poczatku troche dziwnie rosła, te liście takie gładkie miała, ogólnie ma tam dużo slonca bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 8 Lipca 2023 @begginergrw masz może dostęp do ziemi okrzemkowej? Mógłbyś je podsypać trochę, pomoże im na upały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach