LiitlebigWeed 132 Napisano 14 Października 2023 jutro. cytrynka ma już mleczne słupki połowa ma juz nawet lekko ciemne łepki. takie powiększenie to max możliwości mojego telefonu. przy większych zoomach ekran robi sie biały albo czarny. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 15 Października 2023 jak zacząć suszyć jak jedna roslinka już doszła do wycinki a druga jeszcze nie. zwykle susze w boxie. zdejmuje lampę i wkładam suszarkę i ładuje pochłaniacze wilgoci. mam tylko 1 miejsce do wszystkiego. jak albo z czego zrobić suszarkę na 1 roślinkę do czasu jak 2 roślinka dojdzie.?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 15 Października 2023 @LiitlebigWeed widzialem, ze ludziska susza w duzych kartonach i ponoc im to dziala @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Października 2023 @LiitlebigWeed siema ja tak susze hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Października 2023 @Pierr1947 w drodze do pracy xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 15 Października 2023 można powiesić kszaczki po scięciu obok lampy gdy drugi kszaczek dochodzi?? myslałem że do suszenia musi byc sucho i temperatura pokojowa z cyrkulacją powietrza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 15 Października 2023 @LiitlebigWeed srednio widze suszenie w dzialajacym jeszcze boxie. Do suszenia powinno byc tak jak napisales sucho, temp pokojowa, przewiew powietrza oraz najlepiej ciemno. Box nie spelnia zadnych "wymogow" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Października 2023 @LiitlebigWeed mozesz to ogarnąć w boxie tylko musiałbyś to jakoś odgrodzić. Pytanie czy wilgotność będzie odpowiednia i czy nie będzie za wysoka bo wtedy może wjechać plecha. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 15 Października 2023 wilgotność mam 54% czasem podnosi sie do 60 jak wietrze pokój. wsadziłbym do innej szafy z małą wilgotnością ale z niską cyrkulacją powietrza ale nie wiem czy tak będzie dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Października 2023 @LiitlebigWeed Słusznie ci napisał, nie powinny się topy stykać, by był swobodny przewiew, jak będą się stykały z danym obiektem to z tej strony, z jakiej się stykają przewiewu nie będzie, więc tam ma prawo tworzyć się pleśń. Ja u siebie podwiązywałem na sznurkach od góry, co widać w moich fotorelacjach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Października 2023 @LiitlebigWeed wsadz tam jakikolwiek mini wiatraczek żeby się kręcił w szafie ale żeby nie dmuchał też wprost na roślinę bo ja może przesuszyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 29 Października 2023 jaka powinna byc wilgotność podczas curringu?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 29 Października 2023 @LiitlebigWeed wilgotność na poziomie 50% będzie odpowiednia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 4 Listopada 2023 jak obniżyć wilgotność w słoiku bo nawet jak wsadzę 20 saszetek pochłaniających wilgoć nie schodzi poniżej 56% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Listopada 2023 A jakie są saszetki..? 56% ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach