Charyx 36 Napisano 11 Maja 2023 Witam jak w temacie czy stosowac trening jakis, jakies 50 dni nie chce mi kwitnac automat z RQS Green Gelato swiatlo 12/12 troche sie rozroslo. Bedzie cos z tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Maja 2023 @Charyx Na treningii za późno, czekaj, jak przełączyłeś na 12/12 powinna zakwitnąć, jak to fotoperiod. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 11 Maja 2023 (edytowane) @Zielone krainy Podziekowal bo troche zmienilo mi grafik to drzewko, 12/12 juz ma dobre 14 dni 😜 jakies 8 pieter topow bedzie myslalem zeby ja rozgiac bo ponizej jest wiele odrostow ktore nie dostana swiatla @Charyx albo supercropping Edytowane 11 Maja 2023 przez Charyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Maja 2023 @Charyx Ja supercroping stosowałem tylko, by ograniczyć roślinę wzrostowo, jak nie kwitnie i na pewno nie pokazały się pefolwery, to możesz coś w niej pobuszować, jak chcesz odsłonić szczyty, ale ja sam bym zostawił w spokoju, ewentualnie bym zrobił lekka defoliacje i tylko delikatnie drutami, lub sznurkami tak pokierował szczytami, by każdy miał dość miejsca dla siebie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 11 Maja 2023 @Zielone krainy preflowery sa na wiekszosci odgalezien nie ma na tych co sa ponizej korony lisci szczytow ktore dominuja 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Maja 2023 @Charyx Jak są prefolwery to kwitnie , zaraz będzie ich więcej , kwitnienie to proces. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 11 Maja 2023 ale drugi raz mi sie tak dzieje pod pewna lampa z allegro. raz mi uroslo drzewo ze musialem lamac bo mialo 2 m tez automat z RQS teraz drugi raz to samo lampa chyba na weg cos mi sie wydaje i przeciaga automaty. czy to dobrze czy to zle 😜 te 14 dni teraz leci juz na hps @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 12 Maja 2023 jak zaczyna sie zbilzac to lamy to nie boj sie lamac rosliny nawet, jak to automat. Warunek jest taki, ze musi byc zdrowa. No i dzieki temu mozesz zwiekszyc sobie plon ale jednoczesnie lekko spowalniasz kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 1 Czerwca 2023 rozumiem na dzien dzisiejszy wyglada tak kurcze przez opoznienie brakuje jej dobre poltora miesiaca ;/ ale cos tam rosnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 12 Czerwca 2023 Witam ponownie po przerwie kilkudniowej mam kilka pytan jesli ktos cos, mianowicie jedyne co zastosowalem dalej to rozchylilem nieco lodygi i wycialem kilka wiatrakow zeby nizsze odrosty cos swiatla dostaly i wycialem dol gdzie i tak by nic nie wyroslo. zauwazylem po lisciach ze traca nieco kolor leci na samej wodzie od 2 tyg ale radzi sobie jak widac ale czy to oznaki niedoborow ? juz zglupialem nie wiem czy to auto czy sezon heh dla bezpieczenstwa dostaje 12h swiatla ale szkoda tych 4 h gdyby to byl auto i nie zaczal rewegowac 😜 podpowiecie cos? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Czerwca 2023 (edytowane) @Charyx wyjada stare liście z pierwiastków. Podlewasz też albo za dużo albo za mało + końcówki Ci ząbkują, to chyba był znak że zła wilgotność albo stres spowodowany ciągłym wiatrem, już nie pamiętam dokładnie Edytowane 12 Czerwca 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 12 Czerwca 2023 @Bob drzewny co do wyjadania starych lisci tez tak uwazam natomiast co do wilgotnosci masz racje mam goraco w boxie radze sobie recznikami mokrymi zeby odparowywaly ale slaby efekt co do podlewania ostatnio musialem wyjechac na 3 dni wiec przeschla troche wiec byc moze zapobiegawczo podlalem zbyt wiele. Probowac lac powiedzmy 25%-50% dawki nawozu ? wycinac jej cos jeszcze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Czerwca 2023 @Charyx zależy ile ona kwitnie już, ja bym wyciął głównie liście chore albo zużyte (żółte) i te które zasłaniają Ci topy (tam gdzie są te włoski długie przy łodydze) i nie da się ich odgiąć sensownie. Co do nawozów raczej bym nie podbijał azotu, bo będzie Ci wchodzić w nadmiar powoli. Calmagu bym dał z 30% więcej niż do tej pory, a co do PK nie wiem, na moje oko wygląda w porządku. Ale to zależy też jak wysokie masz temperatury w boxie i jaka jest wilgotność @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 14 Czerwca 2023 W dniu 13/06/2023 o 01:25, Bob drzewny napisał: @Charyx zależy ile ona kwitnie już, ja bym wyciął głównie liście chore albo zużyte (żółte) i te które zasłaniają Ci topy (tam gdzie są te włoski długie przy łodydze) i nie da się ich odgiąć sensownie. Co do nawozów raczej bym nie podbijał azotu, bo będzie Ci wchodzić w nadmiar powoli. Calmagu bym dał z 30% więcej niż do tej pory, a co do PK nie wiem, na moje oko wygląda w porządku. Ale to zależy też jak wysokie masz temperatury w boxie i jaka jest wilgotność Kwitnie miesiac z kawalkiem, jesli liczyc od momentu kiedy zaczela sie przeksztalcac miala problem zeby przejsc z wega na flo i na wegu byla dlugo tzn z dwa tygodnie miala bez zauwazalnych zmian nie wiem co bylo przyczyna. Ma sucho tj. wilgotnosc ok 30% lampe podnioslem wiec nie przypala sie przy zamknietym boxie temp wysokie bo 28 jak box zamkniety. Teraz zasadniczo mam boxa caly czas otwartego latwiej zbic temp bo dostosowuje sie do temp pokojowej i latwiej podniesc wilgotnosc. Narazie nie planuje chyba lac nawozu puki nie pokaze deficytow na lisciach. Przez ten jej postoj 2-3 tygodniowy srednio chce jej przeszkadzac jak rosnie. Czy obsuwa czasowa moglabyc spowodowana tym ze pestki czekaly na wrzucenie do ziemi rok czasu po zakupie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 14 Czerwca 2023 ahh i jeszcze zapytanie dysponuje plantonem k na chwile obecna jedynie bo chcialem calosc przeprowadzic jak najnizszym kosztem i na szybko po roku nieobecnosci, czy wystarczy do konca tylko planton k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 14 Czerwca 2023 @Charyx trochę niska wilgotność, ale jak dała radę z taką na wegu, to na kwitnieniu też da radę. Staraj się nie wierzyć 24/7 pokoju w którym stoi box, bo jak namiot otwarty to łatwo o jakieś robactwo + mało CO2 będzie i wtedy niska wilgotność powietrza stwarza większy problem, bo roślina nie jest w stanie nabić komórek wodą. Co do nawozu nie mam pojęcia, rozumiem +/- tylko to co się dzieje z biobizzem, innych niestety nie znam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 14 Czerwca 2023 30 minut temu, Bob drzewny napisał: @Charyx trochę niska wilgotność, ale jak dała radę z taką na wegu, to na kwitnieniu też da radę. Staraj się nie wierzyć 24/7 pokoju w którym stoi box, bo jak namiot otwarty to łatwo o jakieś robactwo + mało CO2 będzie i wtedy niska wilgotność powietrza stwarza większy problem, bo roślina nie jest w stanie nabić komórek wodą. Co do nawozu nie mam pojęcia, rozumiem +/- tylko to co się dzieje z biobizzem, innych niestety nie znam Dziekuje za wskazowki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) wrzuce za kilka dni fote ahh i plan jest odcialem malutki odrost z dolu ktory i tak byl do sciecia i postanowilem sklonowac tydzien juz stoi znalazlem clonex w zelu tak sie przekonam czy to auto czy sezon dostaje 16h ciekaw jestem tego eksperymentu jak sezon bedzie klon jak nie sezon top sie wychoduje xD a wtedy roslina dostanie wiecej h swiatla Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Charyx 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) bo jak widac po matce roslina sama rosnie genetyka silna praktycznie bez nawozow, ciekaw jestem palonka wiec fajnie jak by byl sezon Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Charyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) dwa dni pozniej ja zmian nie widze no ale to zaledwie dwa dni, liscie sie zawijaja od chinskiego leda wiem bo juz stestowalem nie chca rosliny kwitnac pod nim ale za to uwielbiaja jego swiatlo i liscie wyginaja jak dostaja z boku odrobine i wyciaga ten led rosline ale mniejsza w to. po lisciach nieco wyglada na niedobory ale dam jej zasygnalizowac mocniej braki zamiast przedobrzyc Przydalby sie jej fryzjer ? bede wdzieczny za wskazowki tak po wygladzie jak myslicie ile do konca tak plus minus bo przy tej obsuwie calkowicie przestalem rejestrowac czas itd. Mi ona wyglada na 5-7 tydz kwitnienia i w sumie nie czytalem czy jest roznica w szybkosci green gelato a green gelato auto z RQS ale mowie projekt trzeba dokonczyc w niewiedzy xD Edytowane 16 Czerwca 2023 przez Charyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach