soqq__ 0 Napisano 5 Maja 2023 Elo, mam 2 pytania. 1. Czy ogonek na jednym ze zdjęć może być taki gruby, czy to zły znak? 2. Ile jeszcze mogę przetrzymać te nasionka i w jaki sposób, bo nie sądziłem że tak szybko mi wyrosną i nie mam gotowej ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 5 Maja 2023 10 minut temu, soqq__ napisał: 1. Czy ogonek na jednym ze zdjęć może być taki gruby, czy to zły znak? dobrze jest tak to wygląda 10 minut temu, soqq__ napisał: 2. Ile jeszcze mogę przetrzymać te nasionka i w jaki sposób, bo nie sądziłem że tak szybko mi wyrosną i nie mam gotowej ziemi. musisz już wkładać do ziemi, kup mały worek ziemi w markecie i działaj 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 5 Maja 2023 @soqq__ kiełki z czasem zaczynają tak wyglądać, ponieważ tworzą się na nich dziesiątki mikrowłosków, które będą miały za zadanie przeistoczyć sie w korzenie, dzieki, krórym roślina będzie mogła pobierać składniki odżywcze. Kiedy będziesz przenosić je do docelowego miejsca, UWAŻAJ, aby ich nie uszkodzić. Ja osobiście nie czekam nigdy tak długo, aby pojawiły się te włoski, tylko jak pojwi się kiełek na pół centa to wrzucam w ziemię. Możesz też kiełkować w kostkach. Co kto lubi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Maja 2023 zasuwaj do sklepu, nie czekaj ,na przedluzenie wal do ziemi i czekac ? mozesz dac ukorzeniacza ? mozesz dac podgrzewana mate pod @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Maja 2023 @soqq__ już powinny być w ziemi. Od biedy możesz je wsadzić w wilgotną watę i potem całość do ziemi, ale najlepiej od razu do małej doniczki 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach