guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 Lampa Led 90 W Box 40x40 5 tydzień. Hejka probuje na nowej Lampie 90 led . Kapusta lub truskawki wyszły. Ma ktoś pomysł czy to przez tą lampe z amazon ? Czy to taka odmiana po prostu Błędów, po drodze raczej żadnych nie było a w górę nic nie idzie . Ziemia Biobizz light 2x Grow Heaven Root Top i bloom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 27 Kwietnia 2023 @guma1993 to automat? ile godzin ma światło? Ona juz kwitnie, raczej duzo juz nie urosnie, ale wygląda ok. Widze ze posadzona z boku doniczki jak do lst, ale na lst juz chyba za późno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 @Lady Green automat 16 godzin . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 27 Kwietnia 2023 @Lady Green no na takie profesjonalne lst za późno ale na efektywne ma tym etapie - jeszcze nie. Ja na out robiłem na 1,5m krzaku i wyszło zajebiscie ;D Teraz potraktowałbym roślinkę teraz fosforem i podkarmił dodatkowo boosterem. Jakie masz nawozy na flo? @guma1993 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 @mirecki bio bloom i Top max jedynie Fish @mirecki wcześniej miałem Hpske 150 , teraz eksperyment z 90 Wat Led i wydaje mi się że słabo to rośnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 27 Kwietnia 2023 @guma1993 jak na 1 lub 2 tydzień flo to myślę że nie jest źle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 @mirecki no to nic czekam i nie panikuje ;)) @mirecki tylko nie wiem czy tam trochę za gęsto nie jesnie czy coś z liściami nie robić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Kwietnia 2023 Jest trochę za gęsto, zawsze tak jest jak nie zrobi się treningu na indoorze. Możesz spróbować jeszcze porozchylać te szczyty na boki, żeby miały więcej miejsca to na pewno będzie lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 @Bob drzewny robiłem trening właśnie o to chodzi Tzn próbowałem robić Drzewko 30 cm , widzę tu raczej problem światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Kwietnia 2023 @guma1993 a co to za lampa tam siedzi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 Trzymam teraz lampe 20-25 cm nad szczytami . Lampa Bloom Plus BP1000 90 Wat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Kwietnia 2023 @guma1993 trochę za nisko. Sam mam 97w i trzymam jakieś 55-60 cm nad roślinami i się nie wyciągają zbytnio. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 @Udyr coś mi tu nie gra z tą lampą chyba Tak to wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Kwietnia 2023 @guma1993 sprawdzałem już ją. Też mam takiego typu qb z amaza. Tylko u mnie jest potencjometr. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 @Udyr i co działa to u ciebie pozytywnie ? @Udyr na tym etapie myślisz że jaka odleglosc lampy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Kwietnia 2023 @guma1993 zacznij od 40cm i patrz jak roślina reaguje. U mnie ustawione było 80%/ 40cm i zaczęły szybko się wyjadać z liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 @Udyr gęste liście, zakrywają doły w tym też problem chyba . Myślisz że to obrodzi na tej lampie w ogóle? Roślinka miniaturka 30 cm Ustawiłem 40 cm teraz . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Kwietnia 2023 @guma1993 powinno rosnąć spoko, może dlatego że tak nisko miałeś lampę to się tak zbiła. Na moją nie narzekam, chociaż odrobinę za mocna jak na 40x40 jest. Max 80-90% mocy mogę ją odpalać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 27 Kwietnia 2023 @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 27 Kwietnia 2023 Nie wiem o co wam chodzi, wygląda dobrze, jak się trochę rozciągnie to jeszcze będzie można później ciut spłaszczyć. Ładnie idzie, a prawda jest taka że im mniej się kombinuje tym lepiej to wychodzi 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach