hortez 1 Napisano 18 Kwietnia 2023 Ogólnie przez ostatnio zachciałem spróbować posadzić jedną roślinkę tak żeby spróbować jak to jest to uprawiać i żeby spróbować zapalić po raz pierwszy. Wszystko poszło gładko oprócz oświetlenia ,a teraz kiedy znalazłem lampe szukając po jakiś forach nie jestem pewien czy jest odpowiednia. Mam boxa 0,25m² a nad lampą myślałem żeby kupić: CREE CXA2520 GROW LED 35w. Co myślicie? I jeśli ta jest nie tak to co byście polecali? Jeśli to coś zmienia będę sadził automata. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) @hortez@hortez wszystko zależy od tego ile chcesz przeznaczyć na światło Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hortez 1 Napisano 19 Kwietnia 2023 @Bob drzewny dałbym na światło jakieś 150zł. Mam nadzieję że starczy. A jeśli chodzi o prąd to nie gra zbyt dużej roli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 19 Kwietnia 2023 @hortez to jedyna opcja żeby mieć dobre światło za taką cenę, to żyrandoled, czyli że kupujesz żarówki ledowe, gniazda do nich odpowiednie i majstrujesz jakoś żeby zrobić obudowę. Dużo jest takich tematów u nas na forum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hortez 1 Napisano 19 Kwietnia 2023 @Bob drzewny dobra a mam opcje jeszcze na boxa 0,16m² i na to mógłbym jakiegoś leda znaleźć czy też żarówki i gniazda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Kwietnia 2023 Żyrandoled i jazda, najlepsze rozwiązanie do małych namiotów imo. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 19 Kwietnia 2023 @hortez teoretycznie tak, ale to i tak jest droższe rozwiązanie, bo taki LED 60W na 0.16m² będzie kosztował z 300 zł. A najlepsze rozwiązanie do takiego małego metrażu, to tak jak Udyr pisze żyrandoled, zaoszczędzisz w cholerę kasy, a jakość będziesz miał bardzo podobną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hortez 1 Napisano 19 Kwietnia 2023 @Bob drzewny dobra dzięki @Udyr dobra dzięki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hortez 1 Napisano 20 Kwietnia 2023 @Udyr Mam jeszcze jedno pytanie bo znalazłem sobie żarówki gniazda i wszystko co potrzebne do tego powinny dojść za kilka dni ale w instalacji jak przez wago kable przełożę to jak to połączyć do prądu? Wiem że kabel pewnie 2 żyłowy ale jest do tego jakaś łatwa opcja? Sorry jeśli głupie pytanie ale ja z elektryki to noga a widziałem że na forum o tym często pisałeś to pomyślałem że sporo o tym wiesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Kwietnia 2023 @hortez wpisz w yt połączenie równoległe, jeśli któraś by jakimś cudem padła to nie wyłączy się cały zestaw tylko wadliwa sztuka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EdenRed 2 Napisano 10 Maja 2023 (edytowane) @hortez ma twoim miejscu zainwestowal bym w jakiegos leda z regulacja 120 albo 150W . Box 40x 40 i możesz coś uprawiać. Polecam grow vlogi a na pewno cos znandzussz Możesz się zrazić jeśli z jakąś roślinką ci nie wyjdzie a w większym boxie to możesz już tym na 3 albo 4 polecieć i testować, bawić się tym 🙂 Polecam A swoją drogą to jest dział outdoor a Ty chyba chcesz uprawiać indoor 😉 😄 Edytowane 10 Maja 2023 przez EdenRed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Maja 2023 @EdenRed masz rację że to nie ten dział i zaraz @Tester zrobi z tym porządek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach