Adrianosiku 288 Napisano 24 Maja 2023 Busz opanowany Tutaj rodzynek od początku na floweringu jest z powodu wolnego miejsca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 28 Maja 2023 Pomału puchną wzrost wyraźnie przychamowały nie przerosły siatki zbyt mocno jest git , teraz ważne pytanie do grupowiczów, dwa tygodnie temu jedną malutką sadząke wsadziłem do dolnego boxa i od początku na floweringu był a gdybym ją teraz przeniósł do gurnego boxa tam jest światło na Wega czy tlroslina nie schermi się ? Można tak zrobić bez ryzyka niepowodzenia? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 29 Maja 2023 @Adrianosiku rośliny wracają na wega o jak zmieniasz im z 12/12 na 18/6, jedynie nie pamiętam, czy zawsze to robią i czy jest to wysoce stresujące @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 3 Czerwca 2023 Zarówa hm 250 na 190wat ustawiona a czytałem że musi mieć 250wat bo inaczej uszkodzi się a świeci, roślinki rosną w specjalnie zaprojektowanych doniczkach naj ciekawsze jest to w czym rosną korzenie a rosną w wodzie bez napowietszania nie pokaże wam ponieważ ten rodzaj doniczki to mój drugi wynalazek i też go opatentuje 🙂 myśle że ta technika uprawy dorównuje areoponice w efektach rozrostu roślin dodatkowo nie ma możliwości zapchania się czy awarii chyba że pąpka wodna przestanie dzialać a jest włączana co godzinę na minutę Jestem rozczarowany genetyką pestek topy tak małe że wręcz żałosne ! Ale nie mówię chop do puki nie ukonczą kwitnienia, jedno jest pewne ostatni raz połasiłem się na najtańsze nasiona z podrzędnego growszopu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 6 Czerwca 2023 Co to ma być xd widzicie tu topy znowu niewiem czy będzie co z tego zbierać mają jeszcze czas ale mimo to hujnia tylko jeden kszak średni reszta porażka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 6 Czerwca 2023 Powinno mieć już z 5×większe topy a tu taka malina to jakiś mutant, żeby chociaż kopało jak tak dalej będzie rosło to z 10g zbiore z niego xd, ale i tak go wytrenuje bo dwa inne są lepsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 7 Czerwca 2023 Odstępy między węzłami nie są duże więc powinny gęstnieć z czasem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 7 Czerwca 2023 @Bob drzewny jej siostry mają co najmniej 5×większe topy a to ten sam rodzaj pestek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 7 Czerwca 2023 Ja mam tez niby z tej samej paczki pestki a 3 równe geny są w nich 😅 nie panikuj ona więcej czasu będzie potrzebowała niż inne urośnie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 8 Czerwca 2023 (edytowane) @Katastrofedens czymam za słowo, chociaż nie za dobrze to wygląda Edytowane 8 Czerwca 2023 przez Adrianosiku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 10 Czerwca 2023 Powiem Ci że dobre łodygi, ale faktycznie te odstępy to dosyć mizerne, z drugiej strony to też na wysokość za dużo nie ma miejsca na szaleństwa. Piszę w innym temacie. Pestki. Wiadomo że jak były tanie to pierwsze na co się zrzuca winę, ale każda z tych koleżanek jest taka ciemnozielona? Może tu wina karmienia się pojawia? Nie wiem czym karmisz, popaleń nie widać. Ale te liście się świecą i to raczej od azotu, może nie może się porządnie zabrać za rozrost kwiatów? Tak wrzucam kamyczek do ogródka i tylko głośno myślę. Ale szacunek za swoją drogę uprawy. Od czasu do czasu zaglądam 😁🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 11 Czerwca 2023 @grolsch3 karmię niezmiennie jednym rodzajem nawozu, zawsze było git , wertikalnej też już uprawiałem 3inne rośliny tym samym karmione i dużo lepiej wyglądają identyczne warunki dla wszystkich sześciu więc nie wiem co innego może być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 12 Czerwca 2023 Widzicie co to wyrosło!? Ma to szanse przytyć? Zwłaszcza wieszchołek xd mutant mi wyszedł Trochę ją zapuściłem ale to naprawiłem, niech teraz puchnie bo jak nie to się zdenerwuje 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 13 Czerwca 2023 widac na Twoim przypadku, ze siatka moze pomoc w jednym ze sposobow efektywnego wykorzystania przestrzeni. Jestem bardzo ciekawy, jak to sie bedzie prezentowac w poznym kwitnieniu. powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 13 Czerwca 2023 @Hawudepiasz będzie ściana topów, już to przechodziłem, każdy był zachwycony tym widokiem @Hawudepiasz dLatego gdy raz sprubowałem wertikala.już do choryzontalki nie wruciłem to się po prostu nienopyla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) @Adrianosiku fajnie ze czlowiek z wiedza niestandardowa powiedzmy dzieli sie z nia. a wiesz, jak nazywa sie ten sposob uprawy, co doniczki stoja na roznej wysokosci( cos jak V)? wypadlo mi z glowy. on tez moze byc ciekawy edit: masz jeszcze jakies autorskie projekty procz tego? Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Hawudepiasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 15 Czerwca 2023 @Hawudepiasz tak mam jeszcze jeden projekt już wykonany mianowicie wnętsze doniczki rośliny rosną tylko w wodzie która jest na Czech piętrach w doniczce to oznacza że doniczka nie potszebuje żadnego medium uprawowe a korzenie mają maksymalny dostęp do wody i powietrza nie istnieje ryzyko przesuszenia lub przelania nie istnieje też ryzyko zapchania się jakiegoś elementu nawadniającego lub odpływowego a tą technikę można porównać do areoponiki ale nie pokaże jak to zrobiłem ponieważ opatentuje tą doniczkę gdy budżet mi na to pozwoli @Hawudepiasz prubowałem już z uprawą na rużnych poźomach też spox. Powiem więcej w moim wynalazku też można tak zrobić wystarczy środkowy blat wyjąć i jest wtedy jeden wertikalbox l, lecz i tak uważam że lepiej mieć dwa mniejsze niż jeden większy wertikalbox @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 15 Czerwca 2023 @Adrianosiku W dziedzinie wynalazkow jestem amatorem, ale jesli mialbym rozmyslac o tym to by sie nasunal problem- jak dokladnie okreslic dawkowanie nawozow dla konsumenta w takiej doniczce. Czy to jest sluszne zalozenie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 15 Czerwca 2023 @Hawudepiasz jest to niesłuszne założenie gdyż nawozy do chydroponiki wystarczy stosować ją nawóz stosuje zgodnie z zaleceniem producenta i jest git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 15 Czerwca 2023 czy fotoperiodyczna ma takie same zapotrzebowanie w tym systemie na mineraly jak auto? Wybacz za te pytania bez ladu i zasmiecane watku, ale musialem o to zapytac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach