Adrianosiku 288 Napisano 16 Kwietnia 2023 W końcu jestem rośliny około 15 marca wykiełkowały., Medium uprawowe to ziemia+keramzyt i wlukno silikonowe, wertikalbox jest wyposażony w wentylację system Napowietrzania roślin i nawadniania dodatkowo jest też suszarnia 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Kwietnia 2023 Elegancko to wygląda, dorzuć bardziej szczegółową specyfikację sprzętu i roślinek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 16 Kwietnia 2023 2 zbiorniki na pożywke 140l 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 16 Kwietnia 2023 Możliwość zamontowania w jednym z zbiorników na pożywke sprzętu do ukorzeniania klonów. Podgrzewana taca, 50wat LED z regulacją mocy Suszarnia do neutralizacji zapachu wykorzystuje wlot powietrza do boxa, który zasysa powietsze do wewnątrz urządzenia filtruje je i wypuszcza na zewnątrz ., Suszarnie łatwo się rozkłada jest na niej miejsce na suszenie na leżąco i wisząca 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 17 Kwietnia 2023 Dzisiaj odpaliłem drugie pomieszczenie uprawowe niestety nie mam jeszcze doniczek odpowiednich to improwizuje i wiadra z popszedniego prototypu wertikalboxa zmodyfikowałem i działa 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 18 Kwietnia 2023 @Adrianosiku zobaczymy jak tam teraz wyrośnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 18 Kwietnia 2023 Kurde nie jest tam zbyt ciasno? To jakiś hardkorowy sposób uprawy🤪 kaskaderski 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 18 Kwietnia 2023 Tez jestem ciekawy jak to wyjdzie 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 18 Kwietnia 2023 Wtopa kupiłem gorilla glue automaty a myślałem że to sezony i je wsadziłem po drodze dużo błędów popełniłem bo myślalem że sezony Tera już zaczynają kwitnąnć niewiem czy wywalić czy zostawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 19 Kwietnia 2023 @sopel ten sposób uprawy umożliwia w 3miesiące uzyskanie około 1 kg suszu z jednego piętra 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 19 Kwietnia 2023 Ja się w sumie nie znam na takich boxach, ale tak mało światła wystarczy na te wszystkie roślinki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 20 Kwietnia 2023 @Bob drzewny jakie mało światła xd 570wat spokojnie starczy już testowałem @Bob drzewny ps nikt się nie zna na takich boxach po za mną, to nowość nawet na rynku tego nie ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 20 Kwietnia 2023 @Adrianosiku aaaa bo przeczytałem wyżej, że 50 Wat i właśnie tak myślę kurde co jest, przecież nie ma szans żeby to zahulało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 21 Kwietnia 2023 @Bob drzewny 50wat ma LED w inspekcie , 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 21 Kwietnia 2023 Chce zobaczyć ten kilogram z piętra 🙄🤣🤦 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 21 Kwietnia 2023 @Danczan i zobaczysz. Niech tylko ukończę fotorelacje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 21 Kwietnia 2023 Czas na trening, jednak przyjrzałem się lepiej i mam chyba 2 automaty flreszta sezony uf nie najgożej ale w takim razie kila z piętra nie będzie bo taki wynik tylko w najlepszym przypadku można uzyskać, trening polega na odpowiednim wplatywaniu gałązek w siatkę i pszycinaniu po jednym odroście na każdym piętrze. Btrening jest tak przyjemny prosty że aż chce się to robić dostęp do każdej rośliny jest maksymalnie ułatwiony wystarczy tylko doniczkę przekręcić i już od pszodu treningować można namiot z estron otwierany jest i na kołach tak że box można mieć w kanciapie z jedną otwarta stroną a boxa można pszekręcaćci masz wszystkie doniczki w zasięgu ręki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Kwietnia 2023 @Adrianosiku w takich donicach podlewasz stosunkowo mniej i dorzucasz więcej nawozów? Bo mają malutką powierzchnię parowania, to cała woda będzie musiała zwiać przez ten mały otworek i liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosiku 288 Napisano 21 Kwietnia 2023 @Bob drzewny cylk podlewania to 10razy po 1minuta nawozy stosuje tak jak producent zaleca, woda z doniczek jest odprowadzana kanalikami pod donicą 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 21 Kwietnia 2023 @Adrianosiku aaa czyli wszystko profesjonalnie, to Ciebie ten problem jednak nie dotyczy Czekam na rozwój sytuacji! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach