Bob drzewny 809 Napisano 24 Marca 2023 @dziurawy to akurat najłatwiejsze i poradniki u nas na forum działają, ja dawałem na watę mokrą i przykrywałem znowu watą i sprawdzałem co jakiś czas czy puścił już korzeń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 @dziurawy ja mam na styropianie 3 cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 1 minutę temu, hubert2020 napisał: @dziurawy ja mam na styropianie 3 cm tak nisko ? w sumie moze masz lepsza izolacje pod podloga tutaj chyba zadnej nie ma , ja mam skrzynki 19 cm albo stolik 40 cm i bedzie git chyba mysle czy otwierac boxa dzis czy juz za pozno, czy moze pokoj przewietrzyc od szlugow 11 minut temu, Bob drzewny napisał: @dziurawy to akurat najłatwiejsze i poradniki u nas na forum działają, ja dawałem na watę mokrą i przykrywałem znowu watą i sprawdzałem co jakiś czas czy puścił już korzeń mate grzewcza miales moze? juz blisko ziarenek a ja nie wiem ktora bedzie pierwszaa aby wypalilo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy a jaka masz temp ogólnie ? W pomieszczeniu w którym będziesz chorował Styropian wystarczy po co więcej przeciwzmarszczkowy podstawki pod donicami a wody nie lejesz żeby wyciekają na podstawki Edytowane 24 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 2 minuty temu, hubert2020 napisał: @dziurawy a jaka masz temp ogólnie ? W pomieszczeniu w którym będziesz chorował Styropian wystarczy po co więcej przeciwzmarszczkowy podstawki pod donicami a wody nie lejesz żeby wyciekają na podstawki ogolnie to mam jaka chce ? ale tak okolo 23 24 ? a chce miec wyzej bo mam czasem balkon otwarty i wieje po stopach i pewnie po roslinkach ? a moze juz nie bede otwieral ? ale pale szlugi? jedni mowia ze jebac to inni mowia ze zle , tyle co roslin tyle opinii ... tak tak na podstawki, kupione jada gdzies sobie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 @dziurawy ta mata to głupi pomysł jak masz taka temperaturę ja mam grzejnik 45w bo na tam gdzie mam box mam 20 C i muszę dobić do 25C ale na noc ma być 20C wiec Ty nie potrzebujesz maty żadnej a co palenia papierosów to pal na balkonie nie w pomieszczeniu tam gdzie są roslinki i styropian będzie dobrym rozwiązaniem w środku chodzi wiatrak mieszający ciagle 24 h wiec temp krąży i nie ma opcji ze zmarzną tak samo tutaj nie pisz wszystkiego gdzie masz bo tez tutaj może być psiarnia która zbiera szczegóły rozmów zdjęcia tez tylko cykaj w środku co sie dziej nic więcej nie przedstawiaj sie nie mówi ile masz lat itp ostrożności nigdy dosyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 21 minut temu, hubert2020 napisał: @dziurawy ta mata to głupi pomysł jak masz taka temperaturę ja mam grzejnik 45w bo na tam gdzie mam box mam 20 C i muszę dobić do 25C ale na noc ma być 20C wiec Ty nie potrzebujesz maty żadnej a co palenia papierosów to pal na balkonie nie w pomieszczeniu tam gdzie są roslinki i styropian będzie dobrym rozwiązaniem w środku chodzi wiatrak mieszający ciagle 24 h wiec temp krąży i nie ma opcji ze zmarzną tak samo tutaj nie pisz wszystkiego gdzie masz bo tez tutaj może być psiarnia która zbiera szczegóły rozmów zdjęcia tez tylko cykaj w środku co sie dziej nic więcej nie przedstawiaj sie nie mówi ile masz lat itp ostrożności nigdy dosyć moze i glupi byla za free to wzialem ehehe 🙂 co do grzejnika tez mam ale przy oknach a tam tak wieje ze mozna cole chlodzic ,lepiej dmuchac na zimne ,co do podwyzszenia mam tylko podloge szybko sie kurzy, i nie chce zeby cos wlatywalo do srodka , ja tak na prawde mam kawalerke wiec nie mam za duzo miejsca , balkon jest mozna jarac , albo moze okap? ale ja jestem w holandii wiec wiesz 🙂 😄 bede mial maks 5 roslin albo tak jak ktos mowil maks 4 na tego boxa i nawet tutaj psy mi nic nie zrobia , wiec zero przypalu ,a i ja nigdy w necie nie mowie o sobie co poszlo w neta juz tam zostaje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 25 Marca 2023 @dziurawy nie spamujmy tu chłopakowi w jego temacie growbox do 3k, najlepiej zachować porządek wszędzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszkowski 1 Napisano 25 Marca 2023 @Bob drzewny każda wiedza się przyda 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszkowski 1 Napisano 26 Marca 2023 Wracając do tematu, wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie 😁 Znalazłem gościa który robi growboxy na wymiar, zdecyduje się na 100x50x160. Czy na taki rozmiar boxa wystarczy wentylator kanałowy 125mm? https://instalszop.pl/do/item/went_kanal_ml/Diagonalny-trojbiegowy-okragly-wentylator-kanalowy?gclid=Cj0KCQjw2v-gBhC1ARIsAOQdKY2le2sDJFBAUWb2IcYHCPCNhMkwUBBIZHggFggUdJgZjNxNA5WBTYYaAqhgEALw_wcB&subItem=ML125-300#sub-ML125-300 Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 26 Marca 2023 @jaszkowski wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszkowski 1 Napisano 26 Marca 2023 Zastanawiam się nad lampa. Czy na taki growbox to mars hydro ts 2000 X2 czy 1xts 1000 i 1x ts 600 czy 2x ts600? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 27 Marca 2023 9 godzin temu, jaszkowski napisał: mars hydro ts 2000 ona oświetli 90x90 na kwitnieniu 9 godzin temu, jaszkowski napisał: 1xts 1000 ta 80x80 9 godzin temu, jaszkowski napisał: 1x ts 600 ta zalecana powierzchnia 45x45 max 60x60, czyli dwie takie by były na Twój growbox 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszkowski 1 Napisano 27 Marca 2023 Znalazłem jeszcze coś takiego https://marshydro.eu/products/mars-hydro-fc-e-3000-led-grow-light/ Co o tym sądzicie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 27 Marca 2023 @jaszkowski nie zmieści się do tego box rozmiar produktu: 614 x 601 x 79 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 27 Marca 2023 (edytowane) @jaszkowski weź zacznij czytać opisy tych produktów a po drugie jesteś amatorem wiec ja bym się skupił na dwóch roślinkach a nie od razu tyle roślin jak nawet nie wiesz jak je podlewać może hale wynajmij i od razu 1000 krzaków co dzbany na tych forach się pojawiają nawet nie wie z czym to się je a od razu kupi lampy które są do dużych plant i będzie pisał codziennie jaka on ma lampe kupić Edytowane 27 Marca 2023 przez Czujny87 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Grower Napisano 27 Marca 2023 @Czujny87 pewnie jakis malolat ktory ma siano w glowie i mysli ze sprzet sie kupuje na pokaz ja to bym takim nie doradzal ludzie tutaj pisza co ma kupic a ten ciagle to samo wez moze jeszcze wyslij 10 innych lamp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 27 Marca 2023 @Grower jak ja widzę niektórych co oni robią to ręce mi opadają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Marca 2023 Spokojnie, każdy kiedyś zaczynał i miał milion pytań. Ale warto najpierw samemu sprawdzić "czy przypadkiem nie jestem sam w stanie odpowiedzieć na pytanie? Czy nie ma może już odpowiedzi na forum prawie w każdym temacie?". Kto pyta nie błądzi wiadomo, ale największe zaangażowanie powinno być po stronie pytającego, nie po stronie pomocnych ludzi, którzy robią to za darmo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 27 Marca 2023 (edytowane) @Bob drzewny każdy z nas był miał jakieś pytania ale ile można wałkować temat jeszcze typ jest totalnym amatorem to myśli ze jak posadzi 5 krzaków to wyciągnie z tego kg suchego palenia jak mu w połowie nie zdechną to będzie dobrze ale już się rwie żeby zakupić lampe na namiot 120/120 i jeszcze jak jest takim głąbem na początku to co będzie Później codziennie będzie pisał jak ma podlewać ile ma nawozu dać i na dodatek ktoś mu powie to on i tak będzie dalej pytał Edytowane 27 Marca 2023 przez Czujny87 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach