Gość Napisano 24 Marca 2023 1 minutę temu, hubert2020 napisał: @dziurawy ja ogólnie polecam plargon light mix ale bio biz light moc tez jest dobry i canna profesional tez jest dobra to moj pierwszy raz nie chcial bym czegos zepsuc , i potrzebuje caly zestaw a moge miec prosbe do ciebie co trzeba miec zawsze wlasnie w domu do uprawy ? ziemia ukorzeniacz ? znasz nazwy z pamieci ? moglbys podeslac ? bo ja mam wypisane wszystko ale na fox farm :// 6 minut temu, hubert2020 napisał: @dziurawy ja ogólnie polecam plargon light mix ale bio biz light moc tez jest dobry i canna profesional tez jest dobra ile litrow ziemi trzeba na 5 roslinek ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy kup sobie cały zestaw Canna nawozy one są na 4 roslinki ok kosztuje ok 260 zł i Canna Minus do obniżenia pH i pH ma być 6/6,3 te wszystkie ziemie są kozackie Ty na automatach chcesz lecieć ? Edytowane 24 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 2 minuty temu, hubert2020 napisał: @dziurawy kup sobie cały zestaw Canna nawozy ob kosztuje ok 260 zł i Canna Minus do obniżenia pH i pH ma być 6/6,3 to sa 4 produkty ? canna ryzotoniczny ?kannayzm ?cannaboost? kanna pk13/14 ? to to? a do obnizenia ph i podwyzesznia juz cos kupilem w hempszopie a ziemia jaka do tego ? canna tera profesional? i ile trzeba na 5 roslinek ? 20 l 50 l? 6 minut temu, hubert2020 napisał: @dziurawy kup sobie cały zestaw Canna nawozy ob kosztuje ok 260 zł i Canna Minus do obniżenia pH i pH ma być 6/6,3 mam znalazlem caly zestaw tam jest jednak 5 produktow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy terra Vega terra Flores Rhizotonic cannaazym cannaboost pl13/14 i do tego dodatkowo canna minus do ph miernik najlepiej adwa Ad12 Edytowane 24 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 1 minutę temu, hubert2020 napisał: @dziurawy terra Vega terra Flores Rhizotonic cannaazym cannaboost pl13/14 i do tego dodatkowo canna minus do ph miernik najlepiej adwa Ad12 kupilem juz mierniki z royal queen seeds tam kupilem dwa mierniki do ph i ec?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy to dobrze oby nie za 50 zł ten ja jak na razie nie potrafię korzystać z ec Edytowane 24 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 Teraz, hubert2020 napisał: @dziurawy to dobrze oby nie za 50 zł ten ja jak na razie nie potrafię korzystać z ec i tak wiesz wiecej bo miales go w reku hehehehe a ja nic zero po omacku jade a nie wiesz ile ziemi trzeba na 5 roslin ? i jaka to ma byc ta canna tera plus ? czy zwykla czy coco? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 @dziurawy automaty czy zwykle nasiona ?polecam zwykle jak na amatora bo automaty nie wybaczają błędów jaki box masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 Teraz, hubert2020 napisał: @dziurawy automaty czy zwykle nasiona ?polecam zwykle jak na amatora bo automaty nie wybaczają błędów jaki box masz ? feminiznowane ,mialy byc automaty ale ktos mi podpowiedzial ze na poczatek te beda lepsze a box mam z spider farmer SF1000 oświetlenie LED do uprawy + 70x70x160cm zestawy namiotów do uprawy filtr węglowy wbudowany wentylator kanałowy Combo z regulatorem temperatury i wilgotności @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy to się nie zmieszczą 5 MAX 4 doniczki 11 l ziemi 50 l jak dobrze pójdzie będziesz miał ok 250/300 gr z tych 4 bonjakby to doświadczony grower robił by wyciągną ok 360/400 gr Edytowane 24 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 1 minutę temu, hubert2020 napisał: @dziurawy to się nie zmieszczą 5 MAX 4 doniczki 11 l ziemi 50 l myslalem , ze wejdzie 5 ale ok a co do ziemi czy wziac tez specjalna ziemie canna seed mix ? uzywasz na poczatku ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy ja wziąłem plargona light mix i weź light mix ogólnie żeby nie było na 6 tyg dawek nawozów bo się popala młode i jak ci kielek puści to od razu do 11 l doniczki wsadzaj wode wlej na 24 h niech odparuje chlor po czym włóż nasiona na 12 h po paru ok 6/7 godz od wsadzenia do wody zobaczy czy opadły na dno jak nie to palcem popchnij i po 12 h na waciki ręcznik wilgotny nie aż woda będzie się lala ma być wilgotno i do ciemnego i co 12 h sprawdzaj Edytowane 24 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 3 minuty temu, hubert2020 napisał: @dziurawy ja wziąłem plargona light mix i weź light mix ogólnie żeby nie było na 6 tyg dawek nawozów bo się popala młode i jak ci kielek puści to od razu do 11 l doniczki wsadzaj juz sie gubie lekko , masz za duzo wiedzy jak dla mnie hehe , myslalem ze mam wziac canna tera odzywki i ziemie ? czy wziac odzywki terra a ziemie plagrona ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy weź nawozy od Canna a ziemie od Plargonu wiesz możesz wsiąść nawozy tez od plargonu ja dużo tutaj patrzę na grupie co i jak i się pytam chłopaków oni chętnie odpowiadają ale tez są którzy Ci mogą w błąd wprowadzić powiem tak myślałem ze ta roślina jest łatwa ale się myliłem ale tez nie można powiedzieć ze się nie nauczysz najgorszy jest początek ale pozniej jakoś to idzie Edytowane 24 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 24 Marca 2023 @jaszkowski Tak to są te wentylatory. Bardzo ciche i bardzo długo chodzą jak się zalozy filtr na wlocie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 5 minut temu, hubert2020 napisał: @dziurawy weź nawozy od Canna a ziemie od Plargonu wiesz możesz wsiąść nawozy tez od plargonu ja dużo tutaj patrzę na grupie co i jak i się pytam chłopaków oni chętnie odpowiadają ale tez są którzy Ci mogą w błąd wprowadzić powiem tak myślałem ze ta roślina jest łatwa ale się myliłem ale tez nie można powiedzieć ze się nie nauczysz najgorszy jest początek ale pozniej jakoś to idzie a czy plagron tez ma ziemie do wysiewania ? oj jak bym wiedzial ze tyle zachodu z tym i tyle nauki problemow to bym sie jeszcze raz zastanowil ale juz przepadlo , masz racje roslina nie jest latwa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 24 Marca 2023 @dziurawy A co ty myślałeś że włożysz do ziemii i będzie sobie samo rosło? Dużo nauki i wpadek przed Tobą. Najpierw zajmij się teoria a dopiero później praktyka. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) @dziurawy na spokojnie nie przejmuj się etapami Ci pomożemy kup 11 l donice kup plargon Light mix i te nawozy box złóż powieś lampe i odpal zobacz jaka masz temp i wilgotność na sucho Masz box z oknem takim siatkowany ? Edytowane 24 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) 13 minut temu, Truman napisał: @dziurawy A co ty myślałeś że włożysz do ziemii i będzie sobie samo rosło? Dużo nauki i wpadek przed Tobą. Najpierw zajmij się teoria a dopiero później praktyka. az tak to nie ale nie wiedzialem ze jak otworze boxa gdy roslinki spia zalapia herme? musze uzywac rekawiczek , strasznie duzo tej wiedzy jak do jednej roslinki 12 minut temu, hubert2020 napisał: @dziurawy na spokojnie nie przejmuj się etapami Ci pomożemy kup 11 l donice kup plargon Light mix i te nawozy box złóż powieś lampe i odpal zobacz jaka masz temp i wilgotność na sucho Masz box z oknem takim siatkowany ? czytam sobie etapy powoli sie wdrazam co i jak ziemia kupiona odzywki zestaw kupiony bedzie w srode dobre dobre myslalem to zrobic potem jak juz bede mial wszystko ale to nie glupie co piszesz !! na zdjeciu jak patrze chyba jest jakies okienko , chcialem box ustawic na stoliku zeby byl wyzej nie przy samej podlodze mate grzewcza tez kupilem juz jest co do donic kupilem 4 rodzaje 0.3 5 l 10 l i 20 l niby jak sie przesadza maja lepsze korzenie ? tak pisza ? Edytowane 24 Marca 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 24 Marca 2023 @dziurawy Noc dla roślin to rzecz święta. Rękawiczki się zakłada do zbiorów, żeby nie pokleić się. Ziemia light mix na początek, podlewać wodą o odpowiednim pH i opryski z wody i rhizotonic przez pierwsze 2 tygodnie. Zaczynasz od małych kubeczków i przesadzasz je do coraz większych z bogatszą ziemią. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach