Udyr 2,139 Napisano 16 Kwietnia 2023 27/14/0 Kolejny tydzień indukcji, coś powoli się tworzy. Znalazłem jedno jajko i usunąłem. Najchętniej już bym kilka liści usunął bo tworzą się skupiska wilgoci między dotykającymi się liśćmi. Wciąż są dosyć niskie, ale tak widocznie musi być. Temp dzień/noc : 27'c/20'c Wilg dzień/noc : 60%/70% Lampa 75% 60cm nad roślinami. Dostają nadal czystą wodę. Jajcun Do następnego ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 16 Kwietnia 2023 Ja następnym razem też przynajmniej 2 wrzucam do boxa 🪴🪴 obserwuję to koko 🤤 pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Kwietnia 2023 @sopel koko całkiem spoko, tylko trzeba pamiętać żeby w dobrym czasie posypać 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Kwietnia 2023 W sumie skąd tam jajco sobie wyskoczyło? Były warunki sprzyjające hermie, czy sobie znienacka przyszło? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Kwietnia 2023 @Bob drzewny czasem i femkom się zdarza, bez czynników zewnętrznych. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Kwietnia 2023 27/14/5 Przesadzone były jakiś czas temu, zaczęły schnąć końcówki górnych liści więc czas na papu. Pare liści usunięte dla lepszego przewiewu/penetracji światła. ~2ml/l 4-4-4 (30-32ml) ~2,5ml/l 2-8-4 (38-40ml) ~1,5-2ml/l mineral mix(28-30ml) Wszystko przemieszane z wierzchnią warstwą. Podlane 2ml/l rozpuszczalnego Mg/Ca/S w litrze wody, piją bardzo dużo. Czasem nawet codziennie litra trzeba wlać 😄 Czas pokaże czy podane w dobrym czasie i ilości. Do następnego ✌️ 😂 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 21 Kwietnia 2023 @Udyr co tam im sypiesz ciekawego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Kwietnia 2023 @Growerseed takie specyfiki. +Vermikompost. 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) 27/14/7 Wrzucam dla odniesienia dla siebie na przyszłość. Doły wycięte, lekkie defo środka. Podlane em-1 (mikroby)/wyciąg z wodorostów/melasa zbite na 6.3ph Czekam aż posypki się załadują, rośliny trochę poszły w górę. Za 2 tyg lampa na 100% i niech sobie kwitną ✌️ Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez Udyr 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Kwietnia 2023 @Udyr fajnie ma jednolity kolor cała roślina, liście też grubachy wielkie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Kwietnia 2023 27/14/12 Szybkie jedno zdjęcie poglądowe. Lampa poszła w górę na 60cm, środek zaczął się wyjadać jak głupi. Mogłem tydzień wcześniej podsypać, jeszcze żarcie się nie załadowało. Przy następnym podlaniu dam jakąś herbatkę żeby nie zbladły. Będzie nauka na następne uprawy. Warunki stałe: Dzień 25-27'c 40-50% wilg. Noc 20-22'c/ 50-55% wilg. 3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 28 Kwietnia 2023 @Udyr Ładne ładne ale blade trochę 😅 chyba spóźniłeś się trochę z tym karmieniem 🙂 ale znając twoje doświadczenie to już masz plan w głowie ułożony co tam zrobić by było grubo i tłusto 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Kwietnia 2023 @Katastrofedens uprawa typowo testowa. Jakoś nie miałem serca przy przesadzaniu dowalić za dużo w kokos i trochę zbladły. Młode listki już zielone fest więc nie ma co się przejmowac mocno 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 28 Kwietnia 2023 @Udyr ee ważne ze sytuacja opanowana 😎 drugim razem będziesz wiedział ile im tam sypnąć 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwagrom 70 Napisano 29 Kwietnia 2023 Bardzo ładnie to idzie do przodu. 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 30 Kwietnia 2023 @Udyr "popatrz Pan, popatrz jak to pięknie wygląda " @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Maja 2023 27/14/19 5 dni temu herbatka kompostowa z melasą i mikrobami odrobinę zatrzymała żółknięcie. Stare liście zbladły, ale nowe nadal zielone. Puchnie więc jest w miarę ok. Lampa na 100% 50-60cm od roślin. Za tydzień kolejna posypka, tym razem mocniejsza. Mogę już powoli wnioski wyciągać i planować następną roślinę z większą ilością nawozów zarówno mieszanych z medium jak i przy podsypywaniu. do następnego ✌️😂 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 5 Maja 2023 Ja bym sypał już, nie za tydzień😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Maja 2023 @grolsch3 a sypnąłem. 40ml 2-8-4 30ml 4-4-4 40ml mineral mix 250ml wermikompost. Zalane em-1, melasa i wyciąg z wodorostów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Maja 2023 @Udyr zanim to się załaduje to za tydzień mógłbyś żałować 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach