Udyr 2,139 Napisano 5 Marca 2023 (edytowane) Siema 🖖 Po dłuższej przerwie czas coś wrzucić, tęskno było za roślinami. Namiot miał być większy ale wyszło jak wyszło. Box: Namiot 40x40x140cm LED 100w qb Black Orchid 105m3/h + filtr (założę jak będzie już potrzeba) Wentylator mieszający 15w Mały nawilżacz powietrza. 2x Apple Fritter - Gnomes Garden 2x Taskenti S1 - podarek od znajomego Plan jest uciąć je na 4 odrosty każdą, zależy jak będą rosnąć. Medium : włókno kokosowe Nawozy: 4-4-4 weg 2-8-4 bloom Humus z dżdżownic Mix mineralny (skała wulkaniczna, zmielone muszle ostryg, naturalny gips). Dodatki: Perlit Mikoryza - 7 różnych grzybów wierząc opisowi z opakowania. Naturalny Cal-Mag Kwas fosforowy do obniżania pH - moja woda ma około 7.6-8 ph pH metr Początkowo będą w 1l doniczkach z mieszanką: kokos 5l, 4-4-4 30ml, humus dżdżownic 1l, mineral mix 70-80ml i jakiś perlit który został po wcześniejszych uprawach. Po przesadzeniu w docelowe 5,7l airpot wcisnę po jednym blumacie. Pojemnik na wodę 16l czeka. Tam będzie już 50/50 4-4-4 i 2-8-4, mineral mix, humus z dżdżownic. Podlewane będą samą wodą przez cały okres życia, chyba że wyskoczy niedobór magnezu i wapnia to dodam do wody łatwo rozpuszczany naturalny calmag. 4 marca wrzucone na mokry ręcznik papierowy a dziś już pokazały ładny kieł więc poszły w kokos. Teraz trzeba czekać aż wyjdą. Lampa aktualnie 40% i 50cm nad doniczkami. Mam nadzieję że dobrze odmierzyłem ilość składników i mi ich nie popali 😄 Do następnego ! ✌️ Edytowane 5 Marca 2023 przez Udyr 4 2 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Marca 2023 Skrecam lolo i ogladam 🙂 Bylem ciekaw kiedy odpalisz swoj ogrodek. Powodzonka i tlustych topow jak zawsze 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Marca 2023 @Mr.Green dopiero znalazłem chwilę spokoju żeby cokolwiek odpalić. Nowy rodzaj nawozu więc sam jestem ciekawy jak to wyjdzie. Sugerowałem się przepisem Mr. Canucks, tylko producent nawozu inny. Gaia Green jebitnie drogie u mnie jest. A skład ten sam mam w Dr. Forest Organic. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Marca 2023 @Udyr jak widzialem twoje opakowania to odrazu mi sie z Gaia Green skojarzylo 🙂 a Mr. Canucks dobry wariat 🙂 Powinno byc dobrze 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 7 Marca 2023 o kto to się pojawił 😄 Siadam w fotelu i oglądam, powodzonka 🙂 Ajj korci co by namiot znowu rozstawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 7 Marca 2023 @Udyr a co oznacza taka rozpiska nawożenia jakiej użyłeś? Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 7 Marca 2023 @sopel sprawdzony sposób w jaki można odżywić ziemię na każdym etapie życia roślin. Tak samo można używać tych nawozów sypkich do pomidorów itp. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Marca 2023 (edytowane) 7/0/0 Tydzień od wyjścia, dostają samą wodę. Nie ma zbyt wiele do opowiadania jak na tą chwilę. Muszę wymieszać kokos na przesadzenie, musi postać z 2 tyg i się "przegryźć". Jedna Taskenti ma jakiś problem, zobaczymy jak będzie się dalej rozwijać. Do następnego ✌️ Edytowane 14 Marca 2023 przez Udyr 3 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 14 Marca 2023 (edytowane) Ona jeszcze odrobi. Może akurat jakiś mutant Ci się trafi. 💪 Edytowane 14 Marca 2023 przez ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 15 Marca 2023 @Udyr te odbarwienia to normalne bo tez takie mam i nie wiem czy to za dużo światła bądź za duża wilgoć bądź to normalne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Marca 2023 @Czujny87 tu akurat to coś w genach nie tak jest. To są S1, ma prawo coś być nie tak. Druga Taskenti też ma jakiś problem z budowaniem liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Marca 2023 @Udyr nie wszystkie pestki są trafione 🙂 samsam mam jednego kurdupla obecnie 🙂 widać że coś nie tak jest dlatego od następnej uprawy będę bawił się w klonowanie najprawdopodobniej 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Marca 2023 14/0/0 Liczę dni od wyjścia z ziemi. Dostają samą wodę zbitą na ~6.4ph Za tydzień planowana przesiadka w docelowe z mieszanką kokos/4-4-4/2-8-4/ mineral mix/wermikompost. Całość: APPLE FRITTER #1 APPLE FRITTER #2 TASKENTI S1 #1 Sama zrobiła sobie topping, ta zostaje. TASKENTI S1 #2 Ta panna ma jakiś problem, albo pójdzie na śmieci albo zostanie w 1l. Jeszcze nie wiem jaki los ją czeka. Do następnego !✌️ 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 22 Marca 2023 @Udyr masz aniołka w doniczce 😁😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Marca 2023 @hubert2020 bardziej jak rozjechany jaszczomb 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) 19/0/0 Przesadzone. Taskenti ta mała dostała 3.5l mieszanki ( zamontowałem wyżej dno od airpota). To nie będzie ładna uprawa, najbardziej przez te dziwnie rosnące ale trzeba dalej te sanie ciągnąć. Głowy usunięte gdzie się dało, światło 60% 45cm nad roślinami. Wjechał duży mieszający między ścianą a lampą. Korzenie Apple Fritter największej. Na dniach wsadzę marchewki i podłącze zbiornik. Jedynie ta skarłowaciała będzie lana z ręki. Nie chcę żeby ją mocno zalewało. Do następnego ✌️ Edytowane 26 Marca 2023 przez Udyr 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Marca 2023 Mam dość dziwne pytanie. Czy rozpoczynałes już kiedyś grow w podobnym czasie kalendarzowym ? 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Marca 2023 @Mr.Green sprecyzuj bardziej o co chodzi 😄 o to że na wiosnę ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 26 Marca 2023 @Udyr ogolnie chyba lipne nasiona ze każda jest jakaś dziwna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Marca 2023 @Udyr no ogólnie że jakoś koniec lutego a początek marca 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach